Отговори на тема
 Импреса 2.0R 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 57
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,моля за лични мнения относно Импреса 2.0R -160к.с-...преровил съм търсачката-нищо писано,макар и съвсем малко,което да засяга конкретния модел.Редки ли са толкова,или никой тук не ги иска по някакви причини? В момента съм с Аутбек,но ми предстои покупка на друго Субару,та се заамислям за такава Импреса.Колата ще се ползва предимно за градско и извънградско каране,съвсем малко извън пътя,и НЕ за офроуд разбира се.Та всяко мнение ще ми бъде от полза,каквото и да е то.Благодаря.

Чет Ное 12, 2015 6:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ми Субару. Какво да му е? Питай конкретно и ще ти отговорим.
Добре е да сложиш малко по-високи гуми за София, че бордюрите са злобни :D
Примерно аз карам с +2см в диаметър.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Ное 12, 2015 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
evg3 написа:
Ми Субару. Какво да му е? Питай конкретно и ще ти отговорим.
Добре е да сложиш малко по-високи гуми за София, че бордюрите са злобни :D
Примерно аз карам с +2см в диаметър.

Хихих...първите 2 изречения са достатъчни....благодаря за бързия отговор.конкретно питане нямам,просто не намерих нищо за модела като впечатления,проблеми,(+) или(-)...даже и при чичко Гугъл инфото е оскъдно...освен,че има страхотна визия...а даже в Пловдив тротоарите и дупките са на ниво...хихих..

Чет Ное 12, 2015 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Така е има страхотна визия :bow:
Това беше модела с който ме грабна марката. За съжаление все още съм в режим на избиране...Импресата след 2005 (с новите двигатели и по добрата визия) ми стъпва малко дебело за бюджета който съм предвидил. Затова се спрях на Импреса от 2005 (външно старата интериора на новата), но точно тази модификация рядко намирам по сайтовете и има предимно с малкия двигател (95к) и все още съм в питанка дали тези 95 коня са достатъчни на 4x4 ](*,)

Чет Ное 12, 2015 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
дали тези 95 коня са достатъчни

Никога не са :D

сега:

Чет Ное 12, 2015 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз не съм чак такъв фен на многото коне...последната ми кола е 110 коня и ако не се лъжа е 1,6т....Импресата мисля че беше 1,3т....и аз вече не знам :-~

п.с. Някой ако може да погледне в темата с обявите да даде мнение за тези които съм постнал :bow:

Чет Ное 12, 2015 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По мое скромно мнение,породено от 12 те автомобила,които съм имал до сега-лично за мен,колата трябва да е с добра проходимост,сигурност,с не много големи габарити,но с голям и мощен двигател,по възможност без турбо...лично мнение!!! Сегашния ми Аутбек точно отговаря на това,просто ми се иска да го сменя с нещо по-ново...и затова се спрях на 2.0 R....знам,че колкото хора- толкова и мнения,но за този модел специално- оскъдна информация и мнения,дори и тук във форума.Затова всичко казано е от полза

Чет Ное 12, 2015 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах такава Импреза 2006-та комби. Според мен е супер сполучлив олдскул модел, по-добър от следващите(2008+) и по-забавен за каране. По-високи с един размер гуми се хващат без проблем и колата става адекватна за нашите условия. Продадох я преди повече от 3 г. на един колега от форума и мисля, че си я кара все още и е доволен. Динамиката е добра, вади приличен звук, стои добре на пътя, седалките са с добра опора. Задължително препоръчвам с ръчна кутуя, има и бавни.Ако не се търси голям багажник и повече място отзад е супер избор. Масово не се карат, защото Легаси струва еднакво и всеки гони по-висок клас.

Нед Ное 15, 2015 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Аз имах такава Импреза 2006-та комби.
А аз ти я купих и си я карам с кеф все още :) :beer:

Колата е изключително сполучлива. Малко комби, динамично, приятно за каране, добро пътно поведение, надеждно с приличен разход от около 12-13/100 градско. Подлежи на успешно газифициране. Звукът наистина е готин :)

Части за подмяна се намират, но рядко се налага. Аз съм сменял само консумативи - колата е на 200к км, от които почти 100к на газ и не са ми се налагали ремонти поради повреда.

Ето и неприятната част - ламарините са адски кът втора ръка. Особено по предницата и особено след миналогодишната градушка, след която и малкото налични неща са били изкупени. Звънял съм на всички обяви, сервизи, магазини теми от форума и прочее - просто няма втора ръка. Удариш ли някоя тенекия може да ти се наложи да си я караш сплескана или да купуваш ново, китайско + боядисване + риска от гадни фуги, поради неточна изработка на китаеца. Или пък да сложиш фар Депо :)

Клапаните са на пулове и реглажа е по-скъп.

Много си я обичам аз мойта кола и си я стопанисвам с либоф, ама вече се замислям да я продам и да си купя някаква по-масова заради тия ламарини...

Нед Ное 15, 2015 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има тук-там няколко на части, дето се продават.
Коя ще е масовата кола с която да смениш това бижу? :-P
Гледам, че доста аутбеци H6 се навъдиха.

сега:

Нед Ное 15, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за споделените мнения. Бях се насочил към такава Импреса,ногледам тук по сайтовете има само 2 автомат,а аз държа на автомата...онзи ден продадох стария ми Аутбек( със здраве да си го кара купувача),и сега с бюджет около 10 к се ослушвам....Форестър турбо най- вероятно...

Нед Ное 15, 2015 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

от скоро и аз съм собственик на такъв автомобил, колата за момента се държи много дорбе и ми допада. Пъргава е, моята е автоматик, който за мен е малко особен, но с времето се свиква :)
Иска ми се да сложа по високи гуми. В момента съм с 205/55/16 зимни, като за летни си мисля 205/60/16 , някой случайно да кара с такъв размер да сподели мнение, дали като цяло са ок за моделa или му идват височки, като се има предвид ,че по книжка му дават 205/50/16 ???

Съб Окт 15, 2016 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема