Отговори на тема
 Няколко въпроса за Subaru Impreza 1.5 AT, 2008г 
Автор Съобщение

Постове: 27
Автомобил: Subaru Impreza 1.5 AT '08
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Тази седмица купих Subaru Impreza 1.5 AT, 2008г. Закарах я за преглед в сервиз subaruland на околовръстното близо до Симеоновско шосе. Всичко по колата уж е ОК. Има за смяна 2 тампона отпред и свещи. Нов ангренажен ремък и сменено масло на скоростната кутия в сервиз Gemini-4. Ремъка незнам кога точно, но маслото на автомата е сменено на 94000 км. В момента колата е на 97000. Има газова уредба със смазване на клапаните, но човека в сервиза ми каза, че е с механично смазване и е по-добре да ми сложат електронно. Има и навигация и камера за задно виждане + парктроник отзад, подгряване на предните седалки. Всичко работи и свети на първо четене. Дано така си и остане :) Имам няколко въпроса колеги:

1. Къде бихте ме посъветвали да отида за газта. Да подчертая, не е модела Bi-Fuel, а газта е слагана допълнително. До сега съм карал единствено Ауди А3 1.9TDI и нямам никакъв опит с
бензинки и още по-малко с такива + газ

2. Ако може да ми пратите user/service manual за колата, ще съм Ви много благодарен. Намерих някакви в нета, но са все за субару за американчетата, а там 1.5 мотор няма :D Онея под 2.5 не признават май :)

3. Както колегата по-горе е написал и аз гледам моя VIN и ми казва, че не открива такъв в тяхната база - странна работа да му се невиди.

4. Ще я снимам и ще кача снимки (да ви се похваля - xa-xa). От снимките ако може да ми кажете на какво Ви прилича навигацията и откъде да и намеря manual. Като я включа се показва емблемата на субару, картата е на iGo, има bluetooth мога си подключвам телефона, изглежда супер харабийска с копчета от двете страни, включително зелена и червена слушалка от дясната страна на дисплея, който е и тъчскрийн, но не мога да определя дали е оригиналната.

Нед Фев 21, 2016 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж в този линк, има секция с ръководства, откъдето да си изтеглиш за твоя модел
viewtopic.php?f=1&t=15245

Предполагам газовата ти е БРЦ, ако е така, ще трябва да ходиш в техен сервиз.
При всички положения ще трябва да обслужиш газовата качествено, за да нямаш ядове с двигателя.

viewtopic.php?f=10&t=20670

Нед Фев 21, 2016 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега. За газта видях...но за тези ръководства:

http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/2008/
1. Има Service Manual на руски
2. http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... index.html - а това е направено като страница, как мога да изтегля нещо?

Нед Фев 21, 2016 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прегледах ги, че досега не бях гледал за твоя модел, но явно няма в пдф формат.
Пробвай през гугъл дано излезе нещо.

Като консумативи и обслужване 1.5 не е много по-различна от 2.0, така че временно можеш да ползваш такова.
Ако си обслужваш колата редовно няма да ти трябва ръководство;)

Нед Фев 21, 2016 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Да подчертая, не е модела Bi-Fuel, а газта е слагана допълнително.

Няма такова животно като модел Bi-Fuel! Това е термин, който се използва от Субару дилърите в Италия и от българските джамбази, за да е по-фешън стоката. Няма Субару, което да е произведено с LPG уредба. Всичките са слагани допълнително.
:idea:

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
 8

Пон Фев 22, 2016 2:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Може не споря...четох някъде, че Bi Fuel се предлага на италианския пазар и има сключен договор между Субару-Италия и BRC. А ако питате защо налагат газта..ще ви дам отговора. Аз самият имам италианско гражданство, но никога не съм имал и карал там кола, но преди години знам, че излезе закон в който се казва, че ако не замърсяваш въздуха, сиреч караш с на газ, данъка ти се редуцира (незнам с колко %), а там данъка е доста по-висок от при нас. Те затова и българите, които живеят в западна европа си карат с нашите номера, но с тоя ГТП задължително в БГ им го нахакаха да се връщат всяка година :)

Пон Фев 22, 2016 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Имай предвид че ресурса на газовата е около 100 000 км, т.е. Трябва добре да се прегледа цялата система - изпарител, дюзи и т.н. преди да се изстреляш на пътя с 140-160км час, за да не се налага да четеш темата за гарнитурите

Пон Фев 22, 2016 11:11 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, в Субаруленд казаха, че след 40000-50000км ще трябва да се прави ремонт на двигателя. В момента е на 97000км, газта е слагана преди 50000км.

Пон Фев 22, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема