Отговори на тема
 Автопилот на impreza 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: impreza 2.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Възможно ли е да се сложи автопилот на импреза 2006г. ?

Сря Мар 08, 2017 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може стига да не е с drive by wire, че там ще е по-сложно. Другото е чиста механика.

Чет Мар 09, 2017 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз съм се замислял за същото.Лятото ще се поразтърся за донор от някоя катастрофирала :good:

Чет Мар 09, 2017 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А ако е с ел.дросел (drive by wire) не е ли даже по-елементарно?
Опитът ми е с няколко немски и италиански, където винаги, когато няма механична връзка между педала и дросела (или помпата за нафтовите) е било по-лесно добавянето на темпомат. При някои е нужно само лостче, при други някой датчик и/или малко окабеляване, при трети и допълнително да се зададе на компа...
Когато газта се подава дирекно с жило, повечето знаем какво трябва да се добави - лост с бутон, актуатор (било вакуумен, или електрически), още едно жило, съответно връзки с еку-то.

Чет Мар 09, 2017 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен, напълно ненужна "екстра" за територията на България.
Не си заслужава труда да се монтира на автомобил, който я няма фабрично.
Всичките ми автомобили я имат, но я ползвам само в чужбина където почти всички карат по магистралите с постоянна скорост около максимално разрешената. Докато в Бг, където ми се налага няколко пъти седмично да карам по АМ " Тракия", можеш да видиш хора които карат с 80 км/ч и такива с 200 км/ч. Е, трудно се кара на "автопилот" между такива "колеги".

Чет Мар 09, 2017 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично го ползвам доста - и смятам, че е доста удобна екстра (както писах, съм си добавял на други коли).

Факт, че и при много мотори темпомата също вече се предлага (и ползва активно ;) ).

Пък то за много хора и климатика е излишен, и шибидаха, и подлакътника, да не говорим за 4х4, помня времената и когато за абс, че и серво на волана имаше твърдения че били абсолютно ненужни измислици и усложнения и как без тях било много по-добре...

Ама темата на колегата не е дали мислим, че има/няма смисъл, а дали и как може да си добави на неговата кола...

Чет Мар 09, 2017 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Според мен, напълно ненужна "екстра" за територията на България.
Не си заслужава труда да се монтира на автомобил, който я няма фабрично.
Всичките ми автомобили я имат, но я ползвам само в чужбина където почти всички карат по магистралите с постоянна скорост около максимално разрешената. Докато в Бг, където ми се налага няколко пъти седмично да карам по АМ " Тракия", можеш да видиш хора които карат с 80 км/ч и такива с 200 км/ч. Е, трудно се кара на "автопилот" между такива "колеги".

Въпрос на лични предпочитания. Аз го ползвам почти постоянно извън града, дори и на стария път Бургас - Карнобат. За мен това е най-полезната екстра на колата.

Пет Мар 10, 2017 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Да ползвам темата ,някой дали има електрическа схема на темпомата на аутбек 2000г АТ .Имам свален такъв с част от инсталацията на колата,но има много паразитни вериги които не мога да разбера само с проследяване на кабелите,има връзки и в ЕКУ ..Идеята е да го монтирам на Фори 1998 МТ.
Занятието не изглежда изобщо от простите..голяма игра е и без схема няма да мога да го осъществя.. :-?

Нед Мар 12, 2017 9:02 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз да попитам някой дали е правил монтиране на кола без от донор от същия модел без :-?

Нед Мар 12, 2017 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема