| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Колеги, излизах преди малко, тъкмо да отсвиря един гламар И ... дръвче. Ударих на камък. Не ще да свири и толкова. Бушоните са ОК естествено, гледах ги. Тромбите са две, интересно ми е могат ли да сработват една без друга или са свързани по някакъв начин. Незнам къде да търся проблема
Айде, че ще кажат, че не съм поздравявал по пътя....пораснала ми работата
Help! 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 7:31 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

Бих разсъждавал върху дерта ти,но дай малко инфо-с фабрични свирки ли си или с тромби(с въздух) .
Ако си с първите:
Те трябва да са успоредно свързани (независимо да свирят една от друга).Ако са последователно свързани (една след друга),ако едната не свири(прекъсната е) и другата няма да свири.
Успоредно-към всяка отиват по 2 кабела.Обикновено +12 В има(или когато си на контакт), а масата(-) отива през клаксона.
За да провериш дали работят свирките откачи им жичките и им подай +12 В и маса.Ако работят провери дали идват 12В на единия кабел-измери и двата с пробна лампа(12В) или мултицет .Това на контакт (не знам кога са активни свирките).Ако ги има 12В-ок,ако не търси предпазител или кабел.Свържи си +12В.
На другия край (не свързания към сирената) търси маса,когато клаксонът е натиснат.Ако няма провери волана-дали контактува когато го натиснеш-подай от някъде маса на жичката,която е там(във волана -като го свалиш има в центъра жичка и метален кръг).
Важно!!! Не съм срещал, но все пак обеди се ,че от волана идва маса,а не +
Успех
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 8:30 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
Оригинални са, аз да не съм циркаджия
Добре. Мен ме съмнява, че нещо във волана се случи и сега се чудя как да го сваля
Нямам никакви идеи, SRS - не.
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 8:55 pm |
|
|
|
agogov
|
Възглавницата е на 4 болта,които се отвиват от задната страна на волана,може да са торсове, лимбусни(шестограм,звезда).Развий ги.Аербега излиза(с клаксона и кожата) напред.Откачи клемата на аербега (няма да гръмне)  . Нататък се оправяй.После по обратен ред  .
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 9:07 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Той няма възглавница и само трябва да извади гумата по средата на волана отдолу има една гайка развиваш я и вадиш волана от шлиците не излиза много лесно успех 
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 9:18 pm |
|
|
|
agogov
|
Сори не разбрах за възгл.
И все пак тръгни от лесното към трудното-волана(първия пост).Че тая гайка е голяма. Задължително бележи волана как е позициониран ако го сваляш!
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 9:31 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Ше го гадаем. Мерси много, ще пиша какво е станало
PS. Трошки 
|
|
|
|
| Съб Яну 31, 2009 10:56 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
При мен е скъсан лентовия кабел, който пренася инфо от компютъра към въздушната възглавница, крюз контрола и клаксона. Нито едно от трите не работи. Писах в темата Американски Аутбак. И досега си карам така. По-натам ще оправя работата. Митко каза, че е пипкава работа заради еърбега във волана и т.н.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Нед Фев 01, 2009 2:42 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Махнах капака и видях жицата.......всичко си е OKey, според мен не е там. Четох че над кутията на бушоните в купето има релета - 3 на брой, едното от което било моето реле (на клаксона). Видях ги даже, точно трички са си и остава да ги преслушам 
|
|
|
|
| Пон Фев 02, 2009 11:38 pm |
|
|
|