Отговори на тема стр 1, 2  >
 Шок и Ужас !!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 28
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги погледнете направо съм в шок :shock: :shock: :shock:

http://wrx265.com/
http://www.youtube.com/watch?v=MCSOufy5v74
http://www.youtube.com/watch?v=3cjXSNxf ... re=related

И аз съм тръгнал да си купувам такава кола, дори не е от България, ако това ми се случи, после ме чака такова проключение, че не ми се мисли. Явно тия 09 колички... има сериозен проблем, за първи път виждам такова нещо.

Сря Фев 18, 2009 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Да звука хич не го бива!Дано джапанките бързо решат проблемите,иначе се излагаме пред чужденците.

Сря Фев 18, 2009 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.youtube.com/watch?v=SvxaR7HSmWc

Още една такава и там в коментарите има доста изписано и има поне оше 5-6 човека дето се оплакват от същото... Вече мисля как няма да си купя такава кола.

Сря Фев 18, 2009 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Е как да си купиш нова кола кажете?

Сря Фев 18, 2009 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не помня японците да са се излагали някога!Това е компромат :-D :-D :-D .

Сря Фев 18, 2009 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:D

Последна промяна Dimiter на Сря Фев 18, 2009 9:04 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 18, 2009 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Постове: 310
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Странна работа моторите на субару се славят с идиото устойчивост чак не е за вярване :-) обикновено такива звуци се появяват след силов тунинг явно и при WRX идва силен бензина понякога :-D В случая става въпрос за нови коли и трябва да се чуе тежката дума на механиците от сервизите не само на невинните собственици дето ходят с WRX до работа и до магазина :D Такава кола се купува за гонка и обикновенно се гони здраво вече колко здраво зависи от много работи

Сря Фев 18, 2009 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
доколкото хващам идеята - проблема се оправя гаранционно и след това няма повтаряне.

Възможно е автомобилите да са юркани повече от допустимото в началния етап - всеки иска да пробва и да се направи на голям с такава кола :) Вчера cj ми обясняваше как по часовник чака да мине определено време само за да изгаси безопасно автомобила!!!

Възможно е, разбира се, и да е дефектна партида в някой от вложените материали.

Важното в такива ситуации е, че на фона на всички продадени едва ли са голям брой и безпроблемно се отстранява проблема за сметка на FHI. Не е приятно, но се лекува ;)

Сря Фев 18, 2009 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да де ама нали се сещаш, че ако проблема не идва от това, че всеки е тръгнал да се прави на идиот и още като я вземе педала в пода. Това си е голям пропоск уж за ревизиран автомобил от миналата година. А и примерно аз ако я взема тая кола от Турция и се случи такова нещо въпреки това, че ще я пазя в началото. После само за да я закарам до там да подменят мотора ще ми излезне майка си и баща си, да не говорим, че като се върне ще я чака пререгистрация проблеми с застрахователите и изобщо едно усложнение и нерви до безобразие.

Сря Фев 18, 2009 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
SIWRX написа:
Да де ама нали се сещаш, че ако проблема не идва от това, че всеки е тръгнал да се прави на идиот и още като я вземе педала в пода. Това си е голям пропоск уж за ревизиран автомобил от миналата година. А и примерно аз ако я взема тая кола от Турция и се случи такова нещо въпреки това, че ще я пазя в началото. После само за да я закарам до там да подменят мотора ще ми излезне майка си и баща си, да не говорим, че като се върне ще я чака пререгистрация проблеми с застрахователите и изобщо едно усложнение и нерви до безобразие.

Да те японците ей така ги дялкат с ножчето и к'ото стане.И така дълги години.И не ги изпитват даже.Луп, луп и аде на пазара.Такъв филм няма! Дори и да има кофти серия,ще я изтеглят и оправят.А ако ти нямаш пари да я закараш до Турция,изобщо не я вземай.

Сря Фев 18, 2009 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
SIWRX написа:

Да те японците ей така ги дялкат с ножчето и к'ото стане.И така дълги години.И не ги изпитват даже.Луп, луп и аде на пазара.Такъв филм няма! Дори и да има кофти серия,ще я изтеглят и оправят.А ако ти нямаш пари да я закараш до Турция,изобщо не я вземай.

Не съм съгласен. 2.5 турбо двигателят слаган на STi се слави като проблемен. Със заводските настройки има доста счупени двигатели - бутала, гарнитури и т.н.

Сря Фев 18, 2009 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
що бе? Уникорно нали дават гаранция ;)

Караш колата в сервиза им и после си я взимаш готова - тва е :-D

P.S. В съвременното автомобилостроене определено има тенденция към "еднодневие на автомобила", и към момента SUBARU е направо изключение от правилото. В гонене на пазарните тенденции се създават много нови модели, т.е. съкращава се много периода на разработка и изпитване на всеки модел и често отстраняването на проблемите се прехвърля към следпродажбения сервиз. Затова гаранцията става все по-важна - може да не ни харесва, но е факт.

Ако мога да купя нещо на 50% от цената му - ще прежаля гаранцията (ако приема, че съм достатъчно заможен да си го позволя) , но при разлика 5-10% просто не си струва риска.

Сря Фев 18, 2009 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
bad_dog написа:
agogov написа:
SIWRX написа:

Не съм съгласен. 2.5 турбо двигателят слаган на STi се слави като проблемен. Със заводските настройки има доста счупени двигатели - бутала, гарнитури и т.н.

Подтвърждавам казаното от bad_dog.
Taka e .
2.5 на СТИ 280 коня си е проблемен.
Както може би знаете той вече не се прави ръчно както преди.

Сря Фев 18, 2009 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
bad_dog написа:

Не знам,може и да си прав,но нека по-запознатите да кажат .

Сря Фев 18, 2009 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agogov, нямах в предвид финансово, проблема е във времето и нервите... общо взето човек си купува нова кола, точно поради тая причина, да не се занимава с глупости.

Сря Фев 18, 2009 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
2.5 турбо двигателят на STi не се отличава особено от 2.5 турбо на легаси и форестър, няма особена разлика и в моделите след 2004г - всички са еднакви, и са мноооого здрави. най-новите имат ВВТ система и на изпускателните валове - и нищо повече. т.е. ако двигателят 2009 се води проблемен - това означава, че всички 2.5 турбо след 2004г са проблемни - а не е баш така :-D чупят ги по ред причини - и никога двигателят не се е счупил от само себе си :!: просто не е предвиден за яки магистрални скорости, и трябва да се кара само с висококачествено синтетично, и с хубав бензин - чупят ги като ги заварят продължително със скорости над 220, сипват някакви буламачи и после се оплакват.

биелните лагери на боксер двигателят на субару са много тесни - няма място за по-широки. и затова са по-капризни на прегряване и на кофти масло. вече съм направил сигурно към над 20 двигателя 2.5 турбо - дори моделът 2009г - е нямаше нито един, който да е изтропал при нормални условия. просто не са презапасени като 2.0 турбо. та проблемът не е в 2.5 турбо, а в 2.0 турбо - всички сравняват 2.5 с 2.0, а не бива.

шок и ужас е не чупенето на субарата, а начинът, по който ги чупят. като е бигачка 300 коня, това не означава, че още като врътнеш ключа трябва да я нагъзиш юнашки. първо дигателят трябва да влезе в температурен режим, да се загрее добре маслото и желязото - въпрос на обща култура. и после 2.0 турбо е примерно 214кс, 2.5 турбо е 300кс - и са без ковани бутала. направи 2.0 турбо 300кс, завари го юнашки на магистралата с бензин дето си сипал от селската безнзиностанция, с масло по 6 лева литъра - и после гледай дали няма да изтропа.

който иска да кара бигачка, трябва да си повиши общата култура за бигачките. чисто нов мотор на каква да е кола може да се счупи са секунди - и виновна ще е гарнитурата между седалката и воланът, тя е издухала най-напред :!:

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Фев 18, 2009 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.toronto-subaru-club.com/foru ... p?t=119055
http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1648372

Ето на тези 2 места по-сериозно се разглежда проблема.

А това е още по интересно

Цитат:
There was a stop order on 2009-9 Subaru Turbo engines. You may have noticed that you could not find a Subaru turbo for a few months around May to September as all stock was sent back for engine replacement. Some of these engines would suffer early catastrophic failure due to bearing breakdown.

The serial numbers involved are listed somewhere on the Internet. I saw the list on the Subaru Owner's Forum (subaruforester.org) or you could ask at Subaru Canada to see if yours is involved in the recall.

Чет Фев 19, 2009 1:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Пост 
agent dust написа:
...

Агенте,

кажи ми сега според теб нормално ли е мотор на 10К км да хвърли гарнитурите? Цяло щастие е, че собственикът усети, че има проблем навреме, което си е бон шанс отвсякъде. Сещаш се за чия кола говоря и знаеш, че е карана с хубаво масло, с ОМВ100 и не е издевателствано над нея. 15мин с 220 и 5мин. с 250 не ги броя за издевателство. Да не говорим за буталата, защото са произведени по съвсем друга технология спрямо по-старите 2.0 турбо мотори, като целта е била не да са по-здрави, а да са по-тихи(т.е. темпа на топлинно разширяване да съвпада с този на блока, респективно да са по-малки хлабините и т.н.). УЖАС - тиха бегачка.
Да не говорим, че ти самият си казвал нееднократно, че 2.5 има проблем с охлаждането и т.н. :wink:

2.0 е истината! С ковани карантии!

Последна промяна bad_dog на Чет Фев 19, 2009 10:09 am, променена общо 1 път

Чет Фев 19, 2009 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И до ден днешен JDM Impreza STI e с EJ20 и същите мощности като на два и половина литровите......пък са и по-високооборотни :-D :-D

Чет Фев 19, 2009 9:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
За мене този проблем беше очакван и започна още от предишното поколение... Когато спряха да слагат кованите карантии, срамота :evil:

Чет Фев 19, 2009 11:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >