Отговори на тема
 Импреза Аутбек спорт 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Знаете ли нещо за модела Субару Импреза аутбек спорт 1999 - 2000 г. Доколкото знам са правени основно за американския пазар, но се срещат макар по-рядко и в Европа. Та знам, че им слагат мотор 2200 кубика 135 или 141 коня не съм сигурен. Имат и въздухоотводи на предния капак и подсилена броня опасва цялата долна част на колата вкл. и вратите. Ако тук има някой с такова МПС, моля да каже: колко см. е просвета, дали е по-голям от на другите Импрези. Как е окачването, дали са алуминиеви носачите или... Издържа ли на тукашното подобие на пътища? Може ли и до колко да се кара офроуд? Удачано ли е да се сложи газ? Какъв е разхода плътно градско? Частите като на другите импрези ли са или... И въобще моля, дайте цялостно инфо за този модел и най-вече кажете какво го отличава от останалите Импрези! Благодаря!

Сря Мар 18, 2009 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Тази Импреза я знам. Преди да пусна темата опитах с търсачката и я намерих, но това не е това, за което говоря аз. Няма отговор на нито един мой въпрос. Аз питам конкретно за модел 1999-2000 г. Моля ако някой има инфо да отговори на въпросите, които съм задал в началото! Благодаря!

Чет Мар 19, 2009 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
В БГ засега няма от този модел, защото е производство за САЩ.
В Европа се срещат модификации на Импреза наричани Pirsch или нещо подобно, които са с увеличен клиренс, но не мога да ти кажа дали е фабричен или афтърмаркет.
За повече инфо виж в мобиле.де
Газ само инжекцион.
Според мен не е за офроуд., Форестър е колата за тази цел.

Чет Мар 19, 2009 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за отговора Vmax! И аз мисля, че Форестър ще е по-подходящ за офроуд от тази Импреза Аутбек Спорт. Но все пак и тя ми е в полезрението. Би трябвало да има някаква разлика с обикновенната Импреза все пак. Ти май имаш такава, но с кръглия фар. Кажи моля, колко см е просвета и по-голям ли е от на другите Импрези? Окачването как е (има ли алуминиеви носачи - чупливи), има ли демферен маховик или... Какво и е различното спрямо обикновената Импреза от същата година, питам за твоята, а и за 1999 модела ако знаеш нещо... Благодаря!

Чет Мар 19, 2009 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аутбак Импреза е по-висока с 1см от нормалната. Поне доколкото знам алуминиеви носачи няма, да не говорим че от Сервиза на Митака разбрах че тампони на носачи не си спомнят да са сменяли....
Амортисьорите са малко по-различни и стабилизиращите щанги са по-дебели.
Няма кой знае какви разлики в окачването...поне съществени за мен лично
Вътрешното оборудване е по-богато - подлакътник, изходи за AC/DC в багажника и такива дреболии.
Возията е много хубава - стегнато и все пак не дразнещо твърдо, в завоите стои супер въпреки че е малко по-висока.

Далаверата е да намериш Импреза с двигател 2500 куб 165 коня автомат - върви много, автомата е перфектен и като цяло динамиката и еластичността е супер...

Абе квото и Суби да вземеш няма да се сещаш за друга кола после - само трябва добре да решиш какво точно искаш...

Чет Мар 19, 2009 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Моята е Аутбук спорт, но 2006г. 2500м3 и 174коня. Ръчна скоростна кутия, но без бавни. Газ незнам дали може да се слага, защото не съм си го помислял. Разход също много различен, но зависи от типа на карането. При скорост 130-140 е 10 на 100. При скорост 90-110 пада на 8,2 на 100. Градско не съм я засичъл, но някъде към 13. Другото е както го е напикъл Vmax.

Нед Мар 22, 2009 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
nesretnika написа:
Моята е Аутбук спорт, но 2006г. 2500м3 и 174коня. Ръчна скоростна кутия, но без бавни. Газ незнам дали може да се слага, защото не съм си го помислял. Разход също много различен, но зависи от типа на карането. При скорост 130-140 е 10 на 100. При скорост 90-110 пада на 8,2 на 100. Градско не съм я засичъл, но някъде към 13. Другото е както го е напикъл Vmax.

Газ няма проблем да се слага, но само инжекция. Аз съм с разход от 10.5 до 15 на газ, на бензин съм както колегата. Тъй като съм автомат колата прави 200 км/ч при 4800 оборота, а червения сектор е от 6000, много ми е интересно на колегата как върви като е ръчка.
Трябва на следващата среща в София да се явим, че сме много малко хора с Импреза Аутбак...

Нед Мар 22, 2009 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Моят червен сектор започва от 6500. Два пъти ми се е включвал прекъсвача, но незнам точно на 7000 или малко над 7000. От 4400 до 6000 оборота ги прави много бързо и кефа е доста :) То и в тези обороти и е силата и всичките коне. Иначе на 3500 оборота е на 130км. Максимално съм карал със 170 и не съм правил 200 за да съм заглеждал оборотомер. Моят скоростомер е до 120 мили или 190км и най-вероятно е ограничена до там. Както каза детето на един приятел: "А, тая кола вдига само 120" :P

Вто Мар 24, 2009 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
nesretnika написа:
Моят червен сектор започва от 6500. Два пъти ми се е включвал прекъсвача, но незнам точно на 7000 или малко над 7000. От 4400 до 6000 оборота ги прави много бързо и кефа е доста :) То и в тези обороти и е силата и всичките коне. Иначе на 3500 оборота е на 130км. Максимално съм карал със 170 и не съм правил 200 за да съм заглеждал оборотомер. Моят скоростомер е до 120 мили или 190км и най-вероятно е ограничена до там. Както каза детето на един приятел: "А, тая кола вдига само 120" :P

И мойта е в мили, като няма ограничител на скоростта - минавал съм и след 120 мили, но ми се стори глупаво да продължавам повече.
Автоматика обаче не ми позволява да мина над 6000 оборота, като направиш кик-даун влиза в спортен режим и почва да сменя предавките на 6000 оборота, и както споменах макс скорост достига при 4800 оборота - 120 мили. Иначе и при мен е на 130 км/ч при 3500 оборота.
Ако си от София да се срещним някой ден и да ги сравним на по бира или кафе?

Сря Мар 25, 2009 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема