Кажете колеги заслужава ли си?
| Автор |
Съобщение |
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги! От скоро време - 3 м. се сдобих с една много корава колика Subaru Impreza Sport Project. Та количката е много желязна относно двигател безотказна...
Проблема ми е че тя е бивша служебна кола и нали знаете всеки си я кара както иска 0 старание за чистота, тапицерията като дъвкана и разкъсана, за поддръжка да не говорим. Та ходих да я видят отдолу как е положението и се оказа че е доста зле, щом момчето ма пита дали са хвърчали части от нея и ако до сега не са хвърчали да не се учудвам ако започнат, армотисиори - блокирани носачи леш всичко що е гума отдолу вече го няма за лагери и барабани не ми са мисли, дисковете малко по малко почнали да се изяждат при висока скорост например над 100км колата се усеща супер нестабилна, окачването много твърдо и ако ти са заклещи камъче между грайферите, с всяко завъртане на гумата усещаш кога е станало ред на камъчето и това постоянно разбива останалата здрава част от колата...
Мисля че двигателя е 1.6, някъде около 100 к.с. бензинов - боксер + газова уредба тип резервна бутилка, но много харчи 13 л. газ за 100км и 10л. бензин за 100км. Мисля че са доста високи стойностите...
Някъде някоя тръба към резервоара е дала фира защото при движение и съм отворила прозореца страшно силно мирише на бензин, това мисля че лесно ще се оправи така че него не го броя разни козметични дефекти и недостатъци също на последно място...
Та ако може да ми дадете възможни причини защо харчи толкова много. Само да отбележа масло и въздушен филтър както и маслен сменен, центровка на изпарителя е направена само бензинов филтър и центровка на двигателя не е направена, предполагам че е от това ама не съм много навътре в нещата за това ще се доверя на вашето мнение.
Искам още да попитам заслужава ли си да я поправям, при положение, че резервните и части са много скъпи за кола от 1993та година.
На мен лично много ми харесва, много удобна и много бързо и свикнах на габаритите и възможностите и.
Поздрави! 
_________________ На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 9:28 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Това с тапицерията не е интересно ,но това с окачването лично мен ме плаши.Става въпрос за пари и то доста ,ако не си намериш донор-такава на части. 1,6 не е 4х4 или бъркам.Разхода за градско е добър ,но за среден е доста.Провери за цените на частите,или по-скоро иди до сервиз(виж подфорум 'сервизи') и си прави аритметиката.
Успех!
ПП С една дума мнението ми е : НЕ,не си заслужава.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 9:47 pm |
|
|
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|
|
Ми да 4х4 ама като превключа да върти и 4те колела е ламя.
Мдам зле са нещата а и такива донори трудно се намират...
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 9:56 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
без да видим наживо или на снимки мисля че е относително да се дават мнения...
спорт проект  има тунинг ли ???
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 10:05 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
SIOSIS написа: Ми да 4х4 ама като превключа да върти и 4те колела е ламя.
Тук нещо ме озадачи. Какво разбираш под превключване да върти и 4-те колела?
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 10:51 pm |
|
|
|
SIOSIS
|
|
Нали има ръчка която я вдигаш и сваляш до ръчната спирачка... Като я вдигнеш е на swol и дава предно и задно предаване... Когато обаче е свалена е само предно предаване... Може би аз не се изразих добре извинявам се!
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2009 11:25 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|

bobeck написа: SIOSIS написа: Ми да 4х4 ама като превключа да върти и 4те колела е ламя. Тук нещо ме озадачи. Какво разбираш под превключване да върти и 4-те колела? Това е най-често срещаното явление....хората си мислят, че колата е като Паджеро и бъркат демултипликатора със превключвател на двойното SIOSIS написа: Нали има ръчка която я вдигаш и сваляш до ръчната спирачка... Като я вдигнеш е на swol и дава предно и задно предаване... Когато обаче е свалена е само предно предаване... Може би аз не се изразих добре извинявам се!
Не, не е проблема в израза....4х4-то на тази кола не се изключва...не, че не се препоръчва, а просто не може. Този лост има съвсем друга функция, казваме му и - бързи/бавни ! Режимите са два - HIGH & LOW
LOW се ползва само на офроуд терен, а не в града за ежедневно движение и тъй като променя предавателното число оборотите скачат на всички предавки, а от там и разхода естествено.
Така стоят нещата...ако има нещо неясно или друго за което се съмнявате най-добре питайте, не си обяснявайте нещата сами ;]]
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 12:10 am |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|
|
Това, доколкото аз зная, е за превключване на бавните скорости, а не на вида предаване. AWD ти е през цялото време, независимо дали си с тази ръчка или не. Винаги се въртят и четирите колела. Ръчката влияе на предавателното число и съответно на мощността при колелата. Тоест с включен такъв режим можеш да катериш големи баири. Иначе AWD ти е включено нонстоп, то това е идеята на тая кола.
(Може да се изключва с един хак с предпазител, евентуално, но си е хак и не си струва в твоя случай, както споделят колегите тук, разходът не се влияе почти никак от това)
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 12:11 am |
|
|
|
SIOSIS
|
Хахахаха... Благодаря за пояснението!  Ама честно да ви кажа впечатлението ми, че не се въртят и 4-те гуми самостоятелно, а само предните дойде от зимните поледици, хлъзгав терен и когато форсираш, за да захапе, само предните са превъртаха, задните хич нещо не са показали пресъствие, можеби така е направена ли не знам... Най-много собственика преди мен да е приложил тоя хак  Ама това допълнително ще се разбере на стенда, за който се надявам че ще е скоро...
Честно да ви кажа хич не ми са разделя с тази кола... Преди нея съм карала още трошки ама от всички тях, въпреки че положението е много зян и въпреки всичко колата много добре и надежно се държи на пътя, вече от мен си зависи що за скорост и марширут избирам.
Само за ориентация бихтели ми казали така грубо колко излиза един армотисьор и окачване за ориентация...
Благодаря ви за информацията с голям интерес я чета 
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 11:46 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
ако не е тайна, кажи колко струва и коя година и на колко километри за да ти кажа дали си струва да се прави
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 12:03 pm |
|
|
|
touch
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 7:10 pm Постове: 38 Местоположение: Севлиево
Автомобил: OUTBACK - 2.5 MT 04"
Телефон: 0878640230
Рейтинг: 0
|
привет....абсолютно не си заслужава ремонта с нови части,а и от информацията не виждам нито един плюс.трябва доста труд да докараш субару до това състояние-само за инфо амортисьор 160-180лв. пружина и тампон около 250-300 лв. 
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 8:37 pm |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|
SIOSIS, всъщност ако колата така и така е в ръцете ти и не е струвала много, може пък и да си заслужава. Ти трябва да си прецениш, според цената за ремонта. Според мен е добре колицата ако ще се кара, да се постегне, иначе — резил, особено пък за запалил се фен на марката
Тъй де, щом ти е допаднала и щом си станала фенка, може пък и да е за добро. То кефът е важен, в крайна сметка  Само я стегни наистина, ако ще я караш — това с приказките за изпадащи части не е готино да е за постоянно... От цената си зависи, дай да я прегледат, после виж колегите тук какво ти казват за цени и съвети, направи си сметката и ако ти е по джоба да се спретне, си я карай  Аз поне така бих направил. Поздрави за колата и за ентусиазма по нея 
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 9:02 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Закарай я при сериозен механик да ти напише на лист нужните части той също да прецени дали да са нови или от донор  Другото са празни приказки 
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 9:06 pm |
|
|
|
turin
|
ОТ: Сега като чета пак и се ядосвам... — то бива служебна кола, ама чак толкова лоша поддръжка. Аз където съм работил, най-често в гаража си имаше зачислен майстор, дето минава и пооправя тук-там по нещо периодично. А тая Импреза така да я скапят, то трябва да са се старали направо.

|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 9:07 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
|
turin написа: .... А тая Импреза така да я скапят, то трябва да са се старали направо.  Трябва да се запозная с тези хора,има какво да се научи от тях.Защото и аз се стараех да скапя старата импреза.....ама не успях 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 9:45 pm |
|
|
|
BEC
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 9:52 am Постове: 10 Местоположение: София
Автомобил: Impreza GL 2.0 AT 5-door
|
SIOSIS, ми тя Импрецата не е куц кон да яде трева  . Харченето й е нормално. Я излез на магистралата, дай на 5-та с 90 и виж тогава колко харчи - 5 на 100. В града харченето е неконтролируемо, и до 15 може да ти стигне ако караш като на рали, газ до дупка и спирачки до блокиране. Нормално е харченето. Реглаж не може да стане. Производителя казва, че го е регулирал заводски, както и момента на запалване. Това да не е Лада или Заз да му нагласяваш горивната смес и т.н.
_________________ Don't worry, be happy, drive Subaru!
|
|
|
|
| Вто Мар 31, 2009 11:04 am |
|
|
|
touch
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 7:10 pm Постове: 38 Местоположение: Севлиево
Автомобил: OUTBACK - 2.5 MT 04"
Телефон: 0878640230
|
|
абсолютно сте прави доста корави машинки са тия импрези,моята съм я пробвал какво ли не-1,6 на бавните повече от 90 не може,на светофар 1ва бавна 2ра бавна и HIGH до прекъсвач
|
|
|
|
| Вто Мар 31, 2009 12:47 pm |
|
|
|
norcho
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 5:56 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
|
Моето мнение е, че не си заслужава!! Доста недостатъци изброи и имай предвид, че за да ги поправиш ще ръснеш доста пари...Моят принцип е да купиш нещо максимално добро, за да влагаш минимум средства в последствие, естествено зависи от бюджета; на мен описанието не ми хареса, не знам за какви пари ще я взимаш, но имай предвид, че е Subaru не зависимо колко е старо, а в магазина цените на части за различните модели са доста идентични... Спряла си се на правилната марка, но си попаднала на грешния автомобил! 
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Вто Мар 31, 2009 3:17 pm |
|
|
|
SIOSIS
|
|
Как са е скапала? Ами няколко поредни лета като се кара само но къра там оффроад терен, и там са се зарибявали да я въртят... Нали не е тяхно що да не го помлят. Въобще горкото зверче.. Не разбирам защо са толкова скъпи тия части, все едно от злато са направени, японска кола, вносна кола та то всичките са вносни ама само на субарото резервните части са егати скъпотията...
Все още не съм я закарала да я проверяват... И ще се възползвам да ви попитам да ми кажете сервиз в който наистина разбират от тия коли...
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 2:32 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
ако си от софията ела на некоя среща да видим за кво става дума. иначе сервизите можеш да видиш в раздела сервизи
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 3:46 pm |
|
|
|