Отговори на тема
 Здравейте колеги 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги на път съм да осъществя една своя мечта SUBARU IMPREZA WRX STI.Много съм чел форума и съм доста объркан от някои неща.Вярно ли е, че се случва да страдат от счупени бутала........Не,че съм от хората,които юркат,но се притеснявам,все пак това са доста средства и трябва да попитам,а къде другаде да питам,освен тук.Живял съм в Щатите и мисля да си я взема от там,имам право да я карам с Американски номера.Имам хора,които ще ми помогнат да ми я качат на кораба.Изборът ми е 2008-2009 год.Моля за съвет,има ли слаби места,от какво трябва да се притеснявам.Благодаря ви предварително и късмет

Пон Фев 28, 2011 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съвети и мнения можеш да получиш хиляди. Най-добре прочети малко повече тук или в щатски форуми за модела.
Ако колата е на 1-2 години и си я избереш читава, няма от какво толкова да се притесняваш.
Да верно е , че понякога скапват мотора, но не е задължително, а и ремонта не е безумно скъп.Щом взимаш STI, трябва да имаш впредвид и някакви финанси за ремонти и евентуален ъпгрейд.
Единствения съвет, който аз бих ти дал е за начало да си вземеш сток кола, без модификации по двигателя(най-вече) и за 600 $ да и сложиш един COBB Accessport. Така поне ще и вкараш по-добри карти за модела, това е голямо предимство за USDM модел.

Пон Фев 28, 2011 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ако сделката стане и успеа да си я докарам едва ли ще и правя някакъв ъпгрйд.Не я взимам за състезания.Взимам я,защото ми е детска мечта.Все пак благодаря за отговора.Значи е вярно,че чупят мотори.Слушал съм,че като се кара продължително с висока скорост,също е опасно.Не ми се иска да си я докарам и да започна с ремонтите,особено във времето в което живеем.Не искам да кажа,че я копувам с последните си пари,но на кой му е приятно да ремонтира.Имам още един въпрос,може ли колата да се кара като нормална в градски условия

Вто Мар 01, 2011 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, без да съм карал такава мога да ти кажа, че от теб зависи как ще си я караш. Ако не я настъпваш си е като нормална кола. Като я настъпиш ще усетиш разликите с нормална кола.
Успех!

Вто Мар 01, 2011 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikosaint написа:
.Значи е вярно,че чупят мотори.Слушал съм,че като се кара продължително с висока скорост,също е опасно.Не ми се иска да си я докарам и да започна с ремонтите,особено във време в което живеем.Не искам да кажа,че я копувам с последните си пари,но на кой му е приятно да ремонтира.Имам още един въпрос,може ли колата да се кара като нормална в градски условия

Може да се кара където си поискаш. С добри гуми и на детска ски писта става :-D
Виж с 1-2 поста е трудно и безмислено да се дават съвети. Щом е детска мечта (то на всички почти ни е ;) ), я взимай и проучи всичко за нея, за да знаеш как да я експлоатираш, така че максимално да не ти създава проблеми.
В крайна сметка всяка кола един ден се чупи, но и се оправя.За Субару части и информация в мрежата има много, особено за СТИ.
Все пак няколко факта:
Чупят се главно от дълго каране с макс обороти и скорости на 200, най-вече поради слабо охлаждане,вредят много некачественото гориво, масло...маслото е добре да се сменя макс на 10000 км
Не е добре да се гасят веднага (е след няколко мин.) след продължително каране в обороти...
Не я надувай преди да е загряла напълно...
Води се , че фабричното ЕКУ няма перфектни настройки (по ред причини) и затова в един момент отива нещо или целия мотор, но ако и сложиш COBB , този риск намалява значително.
Много често се чупят в резултат на некачествен тунинг, лоши настройки на електрониката, излишно надуване на фабричните части, несъответсвие в параметрите и настройките на афтърмаркет части и т.н.
Понеже това е пърформанс автомобил, то много често се кара така и естествено това увеличава шанса за повреди.
Всичко това не трябва да те отказва ни най-малко, напротив, иначе къде отиде детската мечта :D

Сря Мар 02, 2011 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето на това се казва отговор.Благодаря ти.До края на март трябва да я намеря,защото имам приятел,с който можем да поделим контейнера от Щатите за насам.Трудно ми е да платя нещо на снимка,но....ще се наложи,досега не ми се е случвало.
Категорично съм решил да не пипам нищо по нея,искам си я stock,за да не ме боли главата после,в крайна сметка няма да се състезавам по нашите перфектни магистрали
Колеги,има ли някой представа,от какво страдат най-много тези мъжки бижута.Дайте съвет,пък ще почерпя по бира на някое събиране

Сря Мар 02, 2011 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема