nikosaint написа:
.Значи е вярно,че чупят мотори.Слушал съм,че като се кара продължително с висока скорост,също е опасно.Не ми се иска да си я докарам и да започна с ремонтите,особено във време в което живеем.Не искам да кажа,че я копувам с последните си пари,но на кой му е приятно да ремонтира.Имам още един въпрос,може ли колата да се кара като нормална в градски условия
Може да се кара където си поискаш. С добри гуми и на детска ски писта става
Виж с 1-2 поста е трудно и безмислено да се дават съвети. Щом е детска мечта (то на всички почти ни е

), я взимай и проучи всичко за нея, за да знаеш как да я експлоатираш, така че максимално да не ти създава проблеми.
В крайна сметка всяка кола един ден се чупи, но и се оправя.За Субару части и информация в мрежата има много, особено за СТИ.
Все пак няколко факта:
Чупят се главно от дълго каране с макс обороти и скорости на 200, най-вече поради слабо охлаждане,вредят много некачественото гориво, масло...маслото е добре да се сменя макс на 10000 км
Не е добре да се гасят веднага (е след няколко мин.) след продължително каране в обороти...
Не я надувай преди да е загряла напълно...
Води се , че фабричното ЕКУ няма перфектни настройки (по ред причини) и затова в един момент отива нещо или целия мотор, но ако и сложиш COBB , този риск намалява значително.
Много често се чупят в резултат на некачествен тунинг, лоши настройки на електрониката, излишно надуване на фабричните части, несъответсвие в параметрите и настройките на афтърмаркет части и т.н.
Понеже това е пърформанс автомобил, то много често се кара така и естествено това увеличава шанса за повреди.
Всичко това не трябва да те отказва ни най-малко, напротив, иначе къде отиде детската мечта