Отговори на тема
 Смяна на антифриз 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 33
Автомобил: Subaru impreza `02 1.6/95hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Искрено се извинявам, ако темата не на място или вече има създадена такава, просто не можах да намеря отговор на въпросите ми. :-?
Искам да сменя антифриза на колата, отскоро съм с нея, не знам откога не е сменян, а знам че зимата може да стане голяма беля. Въпросът ми е дали ще се справя сам или трябва да отида в сервиз? Откъде се източва стария антифриз, предполагам, че има пробка отдолу и мога да стигна до нея през кората на двигателя? Другият ми въпрос е, когато наливам новия антифриз директно в радиатора или в казанчето за антифриз и как по-точно става, както и дали цялото наливане става при запален двигател или не? Колата е Subaru Impreza 2001 (GG, GD) MJ16 kombi.
Благодаря ви предварително!

Чет Ное 10, 2011 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм с Легаси 2,5 мотор и предполагам, че смяната на антифриз е аналогична и при теб. В мануалите пише, че има пробка на радиатора и от там се източва антифриза, аз такава не видях на моя радиатор но може и да не съм догледал нещо, за да източиш оставащия в блока антифриз пише, че има друга пробка на самия двигател но не мога да кажа къде точно. Имаше тема във форума, в която беше уточнено как точно става смяната но по мой спомени - след като си източил цялата система, включително и блока, пълниш радиатора до горе със новия антифриз, в разширителното казанче пълниш до отметка FULL ,като преди това си го свалил и почистил от отлагания, после откачаш маркуча, който влиза в радиатора горе до капачката и от там наливаш антифриз директно в блока, стягаш всичко, палиш, пускаш парното и държиш 2000-3000 оборота няколко минути до достигане на работна температура, ако е необходимо после доливаш антифриз до нужното ниво.
Успех.

P.S. Не знам как ти хрумна да наливаш антифриз на запален двигател.

Нед Ное 13, 2011 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
danko23 написа:
Аз съм с Легаси 2,5 мотор и предполагам, че смяната на антифриз е аналогична и при теб. В мануалите пише, че има пробка на радиатора и от там се източва антифриза, аз такава не видях на моя радиатор но може и да не съм догледал нещо, за да източиш оставащия в блока антифриз пише, че има друга пробка на самия двигател но не мога да кажа къде точно. Имаше тема във форума, в която беше уточнено как точно става смяната но по мой спомени - след като си източил цялата система, включително и блока, пълниш радиатора до горе със новия антифриз, в разширителното казанче пълниш до отметка FULL ,като преди това си го свалил и почистил от отлагания, после откачаш маркуча, който влиза в радиатора горе до капачката и от там наливаш антифриз директно в блока, стягаш всичко, палиш, пускаш парното и държиш 2000-3000 оборота няколко минути до достигане на работна температура, ако е необходимо после доливаш антифриз до нужното ниво.
Успех.

P.S. Не знам как ти хрумна да наливаш антифриз на запален двигател.

:smt023 :smt023

PS. Пробка на радиатора трябва да има от страната на капачката ниско долу пластмасово крилчато болтче, развива се на ръка. Има гумено уплътнение, да се внимава да не изпадне.
PPS. За наливането - това е правилния начин.

Нед Ное 13, 2011 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема