Отговори на тема стр <  1, 2
 Пали трудно на студено. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Връщам темата на дневен ред. Вече трета зима имам един и същ проблем с паленето на студено. Омръзна ми да ходя при майстори, да ми вземат пари и да ми казват, че колата ми била перфектна и и нямало нищо :shock: . Всички тоци,датчици,сензори и тн. са добре и въпреки това сутрин 15 мин не мога да запаля. Установихме само че не пали, защото горивната смес е бедна. Като пръснем малко бензин в едно вакумче(не знам точно за какво е ) колата запалва. Защо е бедна сместа не знам ](*,)

Пет Дек 14, 2012 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Някой от вас пробвал ли е да сложи работещо моторче за празен ход на колата и да види кво се случва? Примерно свалено от кола която няма проблем?

Пон Дек 24, 2012 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Не смея да се похваля, но от две седмици нямам никакъв проблем с паленето. Единственото ми обяснение е, че буксата на температурния датчик е била зацапана или клеясала и не е контактувала както трябва със самия датчик. От прекомерното и вадене за да се проверява датчика сега сработи :pardon: Нищо не съм сменял от последния път като не палеше. Оборотите ги държи без да трепват, а преди на студен мотор малко мърдаха. :cool:

Вто Яну 08, 2013 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Искам да попитам къде се намира този температурен датчик, защото неможах да го намеря. К :) олата ми е Субару Импреза 1997г. 2.0 115 коня. Благодаря предварително. :)

Нед Яну 27, 2013 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
някои знае ли къде се намира този температурен датчик ](*,)

Пон Фев 11, 2013 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Petur написа:
някои знае ли къде се намира този температурен датчик ](*,)

виж тук :good:
http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... er_pipe_1/

Вто Фев 12, 2013 12:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря

Вто Фев 12, 2013 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:beer:

Вто Фев 12, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Subaru Impreza
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

от миналата зима съм горд собственик на същия автомобил (1.6) .. и имам същия проблем с паленето на студено :cry: , но мисля, че знам каква е причината за него... Някой ми каза, че в резервоара, при помпичката която подкачва гориво, имало клапан, който не позволява на горивото от "горивопровода" да се връща обратно в резервоара (когато помпата не работи) ... Та този Някой ме посъветва да опитам да подкача гориво няколко пъти преди да врътна стартера ... Това става като се включи няколко пъти на контакт. ОБАЧЕ! Помпата не завърта повторно докъто не се извади ключъ от контакта ... с други думи ключъ трябва да се вкара да се врътне на контакт и после да се изкара .. и така 7-8 пъти след което пали безотказно (поне при мен :pardon: ) между другото при подаване на контакт въпросната помпа се чува (едно леко жужене от към задната част на автомобила) та може да си броите колко пъти сте подкачили.

Успех!!!

Нед Фев 17, 2013 1:34 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2