Отговори на тема стр <  1, 2
 Мнение за Импреза 1993 1,6 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Моето гнездо за тоя бушон е до моторчето на чистачките. При теб не знам къде е, но може да провериш дали е там.

Нед Дек 17, 2006 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ми най-лесно е да погледнеш отдолу, ида видиш дали има заден диференциал. ако за това питаш де, а ако питаш как може да се провери дали работи :roll: , в полеви условия -не знам.
Мисля че ако е на подемник качена, може да включиш на скорост ида видиш дали всички колелета се въртят. При мен се въртяха, ама пак си имаше проблем с AWD, ама бате Nick ми каза да слагам бушона и туй то ;) И сега карам FWD, пък като падне дебел сняг, махам бушона и пак съм актуален :)

Пон Дек 18, 2006 12:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ти, твойта като я завъртите на подемник, тогава да видиш какъв цирк ще настане....! Тогава вече ще трябва да изпиша една кофа мастило.

Пон Дек 18, 2006 1:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Защо ще стане цирк, най-много да почнат да се въртят колелетата предполагам. За друго не се сещам ,я кажи бате какво може да стане, що да е цирк? Само с 2-3 изречения, без да вадиш кофата :)

Пон Дек 18, 2006 2:37 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Без да вадя кофата - качва я, завърта я, започва да усклорява бавно. След около 5 секунди и около 40-50 км/ч примерно, се чува страхотен взрив, той помисля че двигателя, заедно със скоростите и кардана паднаха на земята. Поглежда и вижда, че задните колела не се въртят.

Не ме питай повече. Това е при автоматична трансмисия. Обикновена трансмисия е друга история.

Пон Дек 18, 2006 2:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
хехе, много зловещо прозвуча :) Няма да питам повече, това беше достатъчно добре описано :)

Пон Дек 18, 2006 2:50 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
When in the air, that transmission cuts out at some point. And it does it with a bang. It cuts out the output to the rear end. To spin rear end again you need to let off gas pedal and accelerate again. You'll be only able to spin rear end for a short moment, with a bang though.

Ей, извинявай. Значи, когато въртиш на подемник, тази трансмисия прекъсва въртящия момент към задния мост в един момент. И го прави със страхотен удар. Трябва да го чуеш. За да въртиш задния мост трябва да отпуснеш газта до нула и пак да ускориш. Ще си в състояние да въртиш задния мост само за момент, което ще бъде с удар.

Вто Дек 19, 2006 1:52 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ти май го прочете преди да го преведа, извинявай.

Вто Дек 19, 2006 1:59 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Да ама не. Това е твоята част от играта. А при нас е друго. Ние имаме поръчка за (преполагаем) шум в задните колела. Обикновено възможните отговори са няколко. Кофти гуми, кофти лагер или двете заедно. Отиваме на пътна проба и стесняваме кръга донякъде. Много пъти до 100 %. Но за да сме 200 % сигурни че обявяваме верния дефект следва да завъртим колата на подемник. Ако не за друго, то поне заради това, да се удостовери с пълна сугурност коя страна е за лагер. Това се прави с двама човека за 3 минути. Ако колата е 5 speed слагам инструмент на педала за газта и си я оставям на каквато си искам скорост. Но ако колата е автоматик, това не става. Трябва ми втори човек. Един е на волана, втори слуша лагерите със стетоскоп. Много пъти шумът е в крайна фаза на развитие и е ясен още при 10 км/ч. Но много пъти клиента е шпец, (най трудни са музикантите) има ухо, чул е дефекта в ранна фаза на развитие и това е малко деликатна работа за локализиране. Въпреки всичко, ние сме в състояние до 3 минути по часовник да кажем кой лагер е за смяна и кажем ли - пиши на ваште за пари. Връщане назад няма. Няма ........ма то може да е това, па то може да е онова, па те в другия сервиз ми казаха едикоеси........Period, end of story.

Вто Дек 19, 2006 2:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Сега и аз разбрах каква е работата в случая. Преди като писах за подемник, имах в предвид, на запален мотор и на позиция N, дори без да се качва човек в колата да се включи D, да се погледне дали се въртят всички колела и пак да се сложи на N. Предполагам няма да стане нищо за 5-10 сек.

Вто Дек 19, 2006 4:23 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Да, нищо няма да стане. И ще разбереш дали върти. Но твойта трансмисия е друга. Тук става въпрос, че те (с другата трансмисия) не могат да вдигнат 100 км/ч на подемник. Могат но за момент.

Вто Дек 19, 2006 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Виж, ако ти питаш за твоята кола - на теб ще ти светнат доста ламби преди да стигнеш до удостовяраване въртене на заден мост на подемник. Бъди спокоен. Ако ти изгубиш задно движение, ще разбереш веднага. Във всички случаи ще светнат две лампи, двигател и трансмисия.

Що се отнася до това какво се получава на D и минимални обороти и на подемник - не си спомням със сигурност. Това рядко съм го правил, защото не ми е трябвало. Но ако ти желаеш да знаеш дали върти или не, достатъчно е да я опиташ на 20 - 40 км/ч. И ако се получи взрив като ускоряваш - не се плаши. Това е всичкото, което съм искал да кажа в началото на темата.

Нед Дек 24, 2006 1:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Комбитата 1.6 и 1.8 постоянно ли са зацепени :?: :?: :?: :?: :?: :?:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Сря Фев 21, 2007 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ImprezaSTI написа:
[ Иначе ше видиш разликата на четворното предаване, аз съм се возил в спортно карано Ауди ТТ Куатро (а Субару е с доста повече опит в четворното предаване)

:shock: :shock: :shock:

Чет Фев 22, 2007 1:15 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2