| Автор |
Съобщение |
|
bad_dog
|
|
| Чет Авг 30, 2012 11:06 pm |
|
|
|
Marti_MaRoDy
Автомобил: Impreza WRX GC8
Рейтинг: 0
|
Извинявай , ама какво представлява шпер касетата ( не знам как изглежда ), щото знам че по принцип можеш да я сложиш и на др. диф ...
|
|
|
|
| Чет Авг 30, 2012 11:43 pm |
|
|
|
bad_dog
|
 - не мисля, че можеш да я сложиш на друг диф
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Чет Авг 30, 2012 11:51 pm |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
bad_dog написа:  - не мисля, че можеш да я сложиш на друг диф Благодаря ти , много ми помогна  (ДК преформанс каза че могло) !!!
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 12:10 am |
|
|
|
bad_dog
|
|
Може и да е прав - не съм го пробвал.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 7:31 am |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
bad_dog написа: Може и да е прав - не съм го пробвал. Искам да те питам друго нещо , Значи имам 2-ва нови дифа и два стари , мисълта ми е дали мога да сложа моите дифренциали (СТАРИТЕ), защото са по-голямо предавателно число мисля че 4.44 ( 6U - TY752VN5AA ) или да си е с дифове сегашните 4.11 ( TY752VB3FA ) макар че са много късички ( при 35 км/ч сам на 1000 оборота на 5-та )
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 1:26 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Аз бих сложил тези, които вървят с кутията, защото предавателните числа са сметнати за тях.
Също бих предпочел тези, които изглеждат в по-добро състояние.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 2:08 pm |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
bad_dog написа: Аз бих сложил тези, които вървят с кутията, защото предавателните числа са сметнати за тях.
Също бих предпочел тези, които изглеждат в по-добро състояние. Мисълта ми е , че не сам свикнал и мие КУЦО с тези къси скорости , та затова искам съвет какво да правя ( имам подемник имам възможност да права магарии , но искам да знам дали няма да се смелят и тези скорости , ако сменя дифовете или обратното да заминат дифовете ) 
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 6:23 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Разликата в здравината е пренебрежимо малка, ако изобщо я има. Слагай това, което ти допада повече.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 7:50 pm |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
Marti_MaRoDy написа: bad_dog написа: Аз бих сложил тези, които вървят с кутията, защото предавателните числа са сметнати за тях.
Също бих предпочел тези, които изглеждат в по-добро състояние. Мисълта ми е , че не сам свикнал и мие КУЦО с тези къси скорости , та затова искам съвет какво да правя ( имам подемник имам възможност да права магарии , но искам да знам дали няма да се смелят и тези скорости , ако сменя дифовете или обратното да заминат дифовете )  Колкото е по-високо числото, скоростите са по-къси  Имай го предвид 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 7:55 pm |
|
|
|
LeBoss
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 9:19 pm Постове: 69 Местоположение: Благоевград-Видин
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
|
|
Колега ,този който си качил на снимката ,нито е 4,44 нито 4,11 а 3,545. Предавателното числи се изчислява като се раздели броят на зъбите на короната /голямото зъбно колело/ , на тези на пиньона /малкото зъбно колело. Там са и написани 39:11.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 10:37 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Колега, тази снимка я качи Бад_Дог за да покаже какво представляват касетите, не съм сигурен, че това са му скоростите.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 11:19 pm |
|
|
|
LeBoss
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 9:19 pm Постове: 69 Местоположение: Благоевград-Видин
|
|
Тази ли, щото аз нея имах впредвидhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 11:28 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Тази не ми я отваря, фейсбука се бъгва..
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 11:42 pm |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
Значи , мисълта ми е , дали ще стане нещо , ако отвора сегашните скорости , които ги взех от Алек преди няколко дни . Защото той ми каза , че скоростната кутия е 4.11 а моята я видяхте , че е 3.545 , искам да ви задам въпроса : ще има ли проблем , ако заменя старите ми дифове от моята скоростна кутия , който са ( 3.545 ) на местото на новите , който са ( 4.11 ) , т.е дали ще се счупи нещо по скоростите или по дифовете ... А ЕТО Я И СНИМКАТА ОТ СТАРИЯ МИ ДИФ https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theaterБЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 11:55 pm |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
|
Да поясна , че старата скоростна кутия е счупена ...
|
|
|
|
| Пет Авг 31, 2012 11:59 pm |
|
|
|
LeBoss
|
 Колега извинявай ако те разочаровам, но тук няма никой да ти каже нищо ако не може да изкара кинти от теб. Преди време имах такава тема за диф 3,54. И известни майстори от форума ми казаха ,че импреза с такова предавателно число няма. Ако ти пасва пиньона на дифа от старите скорости/защото и него трябва да смениш/ няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата.
|
|
|
|
| Съб Сеп 01, 2012 12:26 am |
|
|
|
Marti_MaRoDy
|
LeBoss написа: :( Колега извинявай ако те разочаровам, но тук няма никой да ти каже нищо ако не може да изкара кинти от теб. Преди време имах такава тема за диф 3,54. И известни майстори от форума ми казаха ,че импреза с такова предавателно число няма. Ако ти пасва пиньона на дифа от старите скорости/защото и него трябва да смениш/ няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. Прощавай , би ли ми пояснил " няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. "
|
|
|
|
| Съб Сеп 01, 2012 1:07 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Аз май съм по-прост и нищо не разбрах. Нали ставаше дума за 4.44 и 4.11 - скоростни кутии к-т със заден дифф? Сега изведнъж се появява и дифф 3.54, който върви само със скоростна кутия 3.9 и назад 1.1. Ако имаш комплект 4.44 със заден дифф и комплект 4.11 със заден дифф, не виждам защо да си усложняваш живота - сменяш комплект - скоростната кутия и задния дифф. Какво ще отваряш и човъркаш, като си свалиш твойта кутия вече си я прави на спокойствие.
ПП Дупка между скоростите няма да имаш, единствено с 4.11 няма да скача тъй на 1 и 2, но за мен това е най-удачния вариант предавателно число за Импрецата.
|
|
|
|
| Съб Сеп 01, 2012 7:12 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
Marti_MaRoDy написа: LeBoss написа: :( Колега извинявай ако те разочаровам, но тук няма никой да ти каже нищо ако не може да изкара кинти от теб. Преди време имах такава тема за диф 3,54. И известни майстори от форума ми казаха ,че импреза с такова предавателно число няма. Ако ти пасва пиньона на дифа от старите скорости/защото и него трябва да смениш/ няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. Прощавай , би ли ми пояснил " няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. " Слагай скоростите и дифа от Алек и не се занимавай с глупости, шанса да осереш нещата е много голям. И да не стане от два стола на земята 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Съб Сеп 01, 2012 8:36 am |
|
|
|