Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Съвет за смяна на диференциали на WRX 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
Колега , не разбирам много много , за това дай да видя какво представлява шпера (линк нещо) ...

http://www.ultimatesubaru.org/forum/showthread.php?t=104152&page=2 - тук има достатъчно снимки - би трябвало да добиеш идея.

http://www.the510realm.com/viewtopic.php?f=1&t=11471&start=0 - тук има и разрез

Чет Авг 30, 2012 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 49
Автомобил: Impreza WRX GC8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Marti_MaRoDy написа:
Колега , не разбирам много много , за това дай да видя какво представлява шпера (линк нещо) ...

http://www.ultimatesubaru.org/forum/showthread.php?t=104152&page=2 - тук има достатъчно снимки - би трябвало да добиеш идея.

http://www.the510realm.com/viewtopic.php?f=1&t=11471&start=0 - тук има и разрез

Извинявай , ама какво представлява шпер касетата ( не знам как изглежда ), щото знам че по принцип можеш да я сложиш и на др. диф ...

Чет Авг 30, 2012 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изображение - не мисля, че можеш да я сложиш на друг диф

Чет Авг 30, 2012 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Изображение - не мисля, че можеш да я сложиш на друг диф

Благодаря ти , много ми помогна :bow: (ДК преформанс каза че могло) !!!

Пет Авг 31, 2012 12:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Може и да е прав - не съм го пробвал.

Пет Авг 31, 2012 7:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Може и да е прав - не съм го пробвал.

Искам да те питам друго нещо , Значи имам 2-ва нови дифа и два стари , мисълта ми е дали мога да сложа моите дифренциали (СТАРИТЕ), защото са по-голямо предавателно число мисля че 4.44 ( 6U - TY752VN5AA ) или да си е с дифове сегашните 4.11 ( TY752VB3FA ) макар че са много късички ( при 35 км/ч сам на 1000 оборота на 5-та )

Пет Авг 31, 2012 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Аз бих сложил тези, които вървят с кутията, защото предавателните числа са сметнати за тях.

Също бих предпочел тези, които изглеждат в по-добро състояние.

Пет Авг 31, 2012 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Аз бих сложил тези, които вървят с кутията, защото предавателните числа са сметнати за тях.

Мисълта ми е , че не сам свикнал и мие КУЦО с тези къси скорости , та затова искам съвет какво да правя ( имам подемник имам възможност да права магарии , но искам да знам дали няма да се смелят и тези скорости , ако сменя дифовете или обратното да заминат дифовете ) :dontknow: :) :dontknow:

Пет Авг 31, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Разликата в здравината е пренебрежимо малка, ако изобщо я има. Слагай това, което ти допада повече.

Пет Авг 31, 2012 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
bad_dog написа:

Мисълта ми е , че не сам свикнал и мие КУЦО с тези къси скорости , та затова искам съвет какво да правя ( имам подемник имам възможност да права магарии , но искам да знам дали няма да се смелят и тези скорости , ако сменя
дифовете или обратното да заминат дифовете ) :dontknow: :) :dontknow:

Колкото е по-високо числото, скоростите са по-къси :) Имай го предвид :)

Пет Авг 31, 2012 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега ,този който си качил на снимката ,нито е 4,44 нито 4,11 а 3,545. Предавателното числи се изчислява като се раздели броят на зъбите на короната /голямото зъбно колело/ , на тези на пиньона /малкото зъбно колело. Там са и написани 39:11.

Пет Авг 31, 2012 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, тази снимка я качи Бад_Дог за да покаже какво представляват касетите, не съм сигурен, че това са му скоростите.

Пет Авг 31, 2012 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Тази ли, щото аз нея имах впредвидhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Пет Авг 31, 2012 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази не ми я отваря, фейсбука се бъгва..

Пет Авг 31, 2012 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи , мисълта ми е , дали ще стане нещо , ако отвора сегашните скорости , които ги взех от Алек преди няколко дни . Защото той ми каза , че скоростната кутия е 4.11 а моята я видяхте , че е 3.545 , искам да ви задам въпроса : ще има ли проблем , ако заменя старите ми дифове от моята скоростна кутия , който са ( 3.545 ) на местото на новите , който са ( 4.11 ) , т.е дали ще се счупи нещо по скоростите или по дифовете ...

А ЕТО Я И СНИМКАТА ОТ СТАРИЯ МИ ДИФ
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Пет Авг 31, 2012 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да поясна , че старата скоростна кутия е счупена ...

Пет Авг 31, 2012 11:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:( Колега извинявай ако те разочаровам, но тук няма никой да ти каже нищо ако не може да изкара кинти от теб. Преди време имах такава тема за диф 3,54. И известни майстори от форума ми казаха ,че импреза с такова предавателно число няма. Ако ти пасва пиньона на дифа от старите скорости/защото и него трябва да смениш/ няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата.

Съб Сеп 01, 2012 12:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
LeBoss написа:
:( Колега извинявай ако те разочаровам, но тук няма никой да ти каже нищо ако не може да изкара кинти от теб. Преди време имах такава тема за диф 3,54. И известни майстори от форума ми казаха ,че импреза с такова предавателно число няма. Ако ти пасва пиньона на дифа от старите скорости/защото и него трябва да смениш/ няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата.

Прощавай , би ли ми пояснил " няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. "

Съб Сеп 01, 2012 1:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Аз май съм по-прост и нищо не разбрах. Нали ставаше дума за 4.44 и 4.11 - скоростни кутии к-т със заден дифф? Сега изведнъж се появява и дифф 3.54, който върви само със скоростна кутия 3.9 и назад 1.1. Ако имаш комплект 4.44 със заден дифф и комплект 4.11 със заден дифф, не виждам защо да си усложняваш живота - сменяш комплект - скоростната кутия и задния дифф. Какво ще отваряш и човъркаш, като си свалиш твойта кутия вече си я прави на спокойствие.

ПП Дупка между скоростите няма да имаш, единствено с 4.11 няма да скача тъй на 1 и 2, но за мен това е най-удачния вариант предавателно число за Импрецата.

Съб Сеп 01, 2012 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
LeBoss написа:

Прощавай , би ли ми пояснил " няма да имаш други проблеми освен някоя "дупка" между скоростите ако са с много голяма разлика в числата. "

Слагай скоростите и дифа от Алек и не се занимавай с глупости, шанса да осереш нещата е много голям. И да не стане от два стола на земята :D

Съб Сеп 01, 2012 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >