|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Нещо не върви добре , помагайте
| Автор |
Съобщение |
|
i-V0
Регистриран на: Съб Юни 22, 2013 2:00 pm Постове: 24 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2003
Рейтинг: 0
|

impreza_sh написа: Това с придърпването при пускане на педала и при мен го има , имам предположения да не би да е от тампони на ск. кутия или двигател тъй като на обороти леко ми тресе двигателя , но не съм ги проверявал. Проблема ми е идентичен - при вкарване на 4-та за изпреварване при на нагорнище наистина не ми харесва как набира , мудна работа , Королата ми направо излита на 4-та , а е с 1.4 мотор
I-VO когато си на газ колата набира ли добре , има ли разлика с това като си на бензин. Аз нямам газ и затова питам , но имам идея да слагам , ама това е друг въпрос При мен придърпването на бензина значително се намали след някаква интервенция в сервиза на Любо в Люлин. При мен се оказа, че заден десен спирачен апарат задържа от време на време и това значително забавя колата. Ремонтираха ми спирачния апарат, смених накладките, но се оказа, че маркуча към спирачния апарат е за смяна и вероятно той прецаква нещата. Смених маркуча и сега се подобри движението, но все пак съм минал само 100 км, така че пак ще пиша. На газ върви, по-кофти но пък е много по-изгодно (поне за мен де). След като смених филтъра на газовото и въздушния филтър и направих допълнителни настройки, на газ върви доста добре пък и рахода ме устройва.
|
|
|
|
| Пет Апр 18, 2014 3:28 pm |
|
|
|
impreza_sh
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
|
Поздравления тогава , дано наистина си открил проблема , а щом така ти харесва... карай безаварийно и безпроблемно 
|
|
|
|
| Пет Апр 18, 2014 10:40 pm |
|
|
|
vasko87
Регистриран на: Вто Ное 26, 2013 9:09 am Постове: 181 Местоположение: софия
Автомобил: subaru legacy /impreza 2.2 t RIP
Рейтинг: 29
|
|
проблема може да идва от дебитомера ?! днес се возих при един приятел и при него е по същия начин на бензин ...
_________________ subaru legacy /impreza 2.2T RIP(червената баба яга)
|
|
|
|
| Съб Апр 19, 2014 5:15 pm |
|
|
|
impreza_sh
|
Нямам дебитомер , мойта е без , виж на снимката по назад в съобщенията. На другата ми кола (Корола) като изчистих дебитомера и дроселовата клапа и имаше голям ефект но тук... 
|
|
|
|
| Пон Апр 21, 2014 10:42 pm |
|
|
|
vasko87
|
impreza_sh написа: Нямам дебитомер , мойта е без , виж на снимката по назад в съобщенията. На другата ми кола (Корола) като изчистих дебитомера и дроселовата клапа и имаше голям ефект но тук...  колеги нещо развитие по проблема има ли ?
|
|
|
|
| Вто Апр 29, 2014 1:43 pm |
|
|
|
impreza_sh
|
|
Не , карам си така за сега , нямам много време последните дни. Утре ще ходя на профилактика на спирачните апарати - смяна на гумички , маншончета , спирачна течност , дискове.
|
|
|
|
| Вто Апр 29, 2014 3:39 pm |
|
|
|
vasko87
|
|
здравейте колеги малко да раздвижим проблема с прекъсването ...преди няколко дена ходих на настройка на газовата и майстора ЧУ едно цъкане като на искра и май се оказа от бубината понатиснахмея и почна да върви на бензин но май си е за смяна,мисля ,че това е проблема
|
|
|
|
| Съб Май 10, 2014 6:55 am |
|
|
|
vasko87
|
|
някакви нови предположения за случая ?аз мисля че може да е от бубината поне така ми каза майстор че не давала хубава искра и нямало правилно изгаряне на горивото
|
|
|
|
| Нед Юни 01, 2014 6:53 am |
|
|
|
impreza_sh
|
|
моите предположения се изчерпаха , колата едни път върви добре , после нещо става и не ми харесва... Миналата седмица си покарах доста из Родопите , навъртях около 1400км и на два пъти ми се случи да ми светва чека и след около 20км изгасва пак. Дали тази грешка се е записала и ще могат да ми я открият при диагностиката ?
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 1:00 pm |
|
|
|
vasko87
|
impreza_sh написа: моите предположения се изчерпаха , колата едни път върви добре , после нещо става и не ми харесва... Миналата седмица си покарах доста из Родопите , навъртях около 1400км и на два пъти ми се случи да ми светва чека и след около 20км изгасва пак. Дали тази грешка се е записала и ще могат да ми я открият при диагностиката ? днеска смених бобината на колата и колата спря да забива муцуна и тръгна доста по добре от преди ...аз мисля че моята я оправих !
|
|
|
|
| Пет Юни 20, 2014 7:42 pm |
|
|
|
Цветомир Димитров
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 3:22 pm Постове: 25 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Рейтинг: 0
|

1 И аз имам същия проблем.Сутрин на студено паля на бензин и колата никога или почти никога не пали от 1 вия път.  Или ако запали мотора тресе неравномерно за 7- 8 секунди и се налага да я угася и да я запаля 2 ри път при което си пали както по книга. 2 На студен двигател на бензин при потегляне на 1 или 2 ра скорост колата забива нос и придърпва. 3 Когато съм на магистрала със 120 130 км/ч се налага да свалям на 4та скорост че и на 3та за да изпреваря защото на 5та не иска да набере.Даже и на 4та става много бавно и мудно изпреварването.На 2 пъти аха да се оженя за насрещния автомобил 4 Като цяло колата на свободна тресе като някой път повече някой път по малко????? Субару трябва да работи и да спи а не да тресе Когато съм на баир примерно на 3та между 2000 и 4000 оборота и подам газ нищо не става, колата или забива нос или придърпва и докато набере минава 1 час.Интересното е че след 4500 оборота се отпушва и дърпа яко но под тях е мъртвец. По колата са сменени свещи NJK KBE 11 кабели за свещи БЕРУ ,бенз филтър,Гарнитурки и опръстени на капаците на клапаните,Масло. Въздушен филтър. КОЛАТА Е ВОДЕНА НА ДИАГНОСТИКА И ПРОБЛЕМА СИ СТОИ За сега никой не може да каже защо тази кола не иска да върви и работи нормално. КОЛАТА Е СУБАРУ 1998 2.0 125 кс Моля дайте идеи за решението на този досаден проблем 
|
|
|
|
| Пет Окт 31, 2014 10:55 pm |
|
|
|
impreza_sh
|
Мисля че си реших проблема - смених ламбда сондата и сега колата върви доста добре , вече се усеща онова залепване за седалката като натисна по мъжката педала на газта. Какво съм правил до сега - смених кабели , свещи , датчик неутрална , почистване на стъпков мотор , МАП сензор , добавки слагах в бензина , почистване на дроселова клапа и... минимален резултат. Проблема е че колата беше много мудна , натискаш газта и почти не се усеща ускорение , все едно че тегля каравана отзад. Отидох на диагностика - няма грешки , но човека ми каза че сондата ми не работи както трябва - просто работи мудно и подава със забавяне резултатите си. Прежалих 230 лв и поръчах ламбда сонда на DENSO , покарах два , три дни през които не намерих разлика във вървенето , но след около 50,60 км нещата се подобриха. Лесно се сменя , сам си я развих пред блока и завих новата. Сега съм доволен от вървенето и... чакаме зимата... 
|
|
|
|
| Сря Авг 26, 2015 1:36 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |