Отговори на тема стр <  1, 2
 ABS проблем 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
и на мойта импреза ми свети, ама само когато е студено. Когато е по-топло навън неяма проблеми с лампичката.

Пон Яну 25, 2010 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
На мен ми е интересно да кажеш какво е станало?? Защото току що ми светна лампата за АБС-а. Имам съмнение ,че единият кабел на датчика е дал фира тъйкато очевидно не е от тази кола и леко се сгъва когато навиеш волана докрай. Но пък интересото е ,че лампата светна докато буксивах на един заледен байр без да въртя волана ,а просто пипнах спирачката. Нямах времето днес да се задълбавам в проблема ,а пък и без това не съм най - големия фен на АБС-а.

В подобна ситуация лампата светва защото колелата се въртят с различна скорост(има някакво допустимо разминаване) и АБС се шашка,при рестартиране всичко трябва да си е нормално ,без да свети нищо(ако няма нещо скъсано или повредено разбира се)

Вто Яну 26, 2010 11:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лампата ми изгасна веднага след 1-вите 20-30 метра (явно е имало нужда датчиците да сработят отново). Сега имам друг проблем, когато намалявам в момента преди да спре колата ми се включва абс-а и почва да ме рита [-X скотроста ми е сигурно под 10 км/ч не ми завлачват гумите ЗАЩОО??? какво му е ? И не ми се случи един два пъти ,а редовно си се случва при почти всяко спиране от вчера го наблюдавам. Моля помогнете ужасно неприятно е.

Чет Мар 18, 2010 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вероятно е зацапан някой датчик или спукана гривната на абс-а по която отчита той.

Чет Мар 18, 2010 11:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Здравей те,
Проблемът ми продължава. Реших ,че е от луфта в заден десен лагер на главината, но го смених и отново на всяко спиране ми се вкл. Абс-а. Много е неприатно. Ако ми е скъсан някой кабел би трябвало да ми свети лапата нали? Моля помогнете много е неприятно!!!

Съб Апр 17, 2010 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Онзи ден отново се занимавах с проблема ми с абс-а. Намерих една тема в легаси раздела как се прави самодиагностика. И включих там кабелчетата преброих кодовете и ми върна 11 22 24 28. Което прочетох ,че е 11- нормално ,а останалите са предните 2 датчика и заден ляв са на кусо. Разбитият ми лагер беше точно на задно дясно колело за което не дава никакви грешки. Което ме навежда на мисълта ,че е натрупало грешки в компа на абс-а заради разбитият ми лагер. Гледах един пичага в youtube как трие грешки на air-bag-a от една импреза 2002-3. Обаче ме е страх да включвам така директно и 2-те кабелчета безразборно. Някой има ли идея как да изтрия тези грешки. Махах и слага акумулатора няколко пъти ,но нищо. Моля дай те съвет как да ги затрия тия грешки.

Пон Апр 19, 2010 8:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
Ако грешките ги има пак,следва не са стари ,а настоящи.Нали акумулатора си го отказал за поне 5 мин,макар да е добре да са 15мин ,като през това време е добре например да включиш на контакт или да цъкнеш дълги, за да изпразниш капацитета на някой заспал кондензатор .
Ако не се получава ,просто иди да ти констатират проблема,че спирачките са най-важния възел в който и да е автомобил.

Пон Апр 19, 2010 9:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да махнах го даже мисля за повече от 15 мин и колата беше на контакт. Съшо мерих и датчиците на всичките ми дава съпротивление от околко 1к ом.,но според мен грешките на абс-а не се трият само с акумулатора защото за да намери грешка трябва да се завъртят колелата, а след рестарта без да движа колелата все още има грешки. Номера според мен е да включа и 2-те диагностични маси някъде в тази букса ,но незнам къде.... Ако не намеря нищо скоро ще отида при МИТАКА там със сигурност занят какво да направят ;)

Пон Апр 19, 2010 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ilsa написа:
.... Ако не намеря нищо скоро ще отида при МИТАКА там със сигурност занят какво да направят ;)

Ето че най-накрая сам стигна до правилното решение.... =D> :)

Пон Апр 19, 2010 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
Измий си добре главините,разглоби ги и разгледай.Когато сменя лагер,после закачи ли датчика-на Форестра по спомен е под задната седалка за задните колела...

Пон Апр 19, 2010 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз не съм го и разкачал датчика. Ако датчика е разкачен свети лампата на АБС-а, а моята не свети. Само ми рита педала на всчко спиране.

Пон Апр 19, 2010 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен се случва подобно нещо...мнооого рядко 1:100 примерно,спирам,гася,паля и го няма вече!Установих че на мокро време се обажда!Голяма досада е и идея нямам защо го прави...няма светещи лампи...и защо не постоянно като при теб ами само от време на време!?

Ако откриеш къде се е скрило дяволчето,казвай!

Поздрави и успех! :smt023

Вто Май 04, 2010 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2