Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  >
 Особености на Субару Импреса I (1992 - 2000) 
Автор Съобщение

Постове: 11
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
не мога да реша коя да баде,или 1,8 или 2.0 импреза или пък
2.0 94та легаси, помагайте моля :)
благодарско от сега,искам да вляза в клуба :)

Сря Сеп 23, 2009 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, поддръжката ще се разминава много малко в цени. Според мен по-добре си отговори на въпроса каква кола ти трябва? Импресата е много по-малка от Легасито. Возията няма нищо общо, динамиката също.

Сря Сеп 23, 2009 9:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз бих потърсил модела след 95-та, но все пак сам трябва да решиш. По възможност си избери кола от град в който можеш да я закараш в добър сервиз за преглед. Във Враца незнам да има сервиз на Субару.

Сря Сеп 23, 2009 11:12 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, съфорумци :)

Тъй като съм решил да ставам собственик на Impreza, бих искал да ви задам няколко въпроса преди да направя стъпки към покупка (благодаря предварително за помощта; и да уточня, че не съм много в час с колите, така предварително се извинявам за грешките) :

- препоръки за кубатура на двигателя - най-добро, според вас, съотношение динамика-разход-поддръжка
- година на производство - тук е мястото да кажа, че разполагам с около 5000 лв, така че не мога да очаквам нещо по-ново от '99г., както и не е задължително да ги използвам всичките
- съвети за често срещани проблеми, на които да наблегна при евентуален оглед (въпреки че не би трябвало при Субару да се срещат проблеми по-принцип :))
- и тъй като не видях из форума такава тема - има ли сайт за проверка на VIN-овете на Субару?

Благодаря предварително за информацията

Сря Фев 10, 2010 1:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:smt023 Моят съвет :Импреза -2.0 л. комби -115 или 125 коня с бързи бавни и ръчни скорости, години 97-99 г. с климатик ,мисля че за 5000 лв с пазарлък може и да си намериш.Успех!

Сря Фев 10, 2010 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kocepicha написа:
:smt023 Моят съвет :Импреза -2.0 л. комби -115 или 125 коня с бързи бавни и ръчни скорости, години 97-99 г. с климатик ,мисля че за 5000 лв с пазарлък може и да си намериш.Успех!

И аз това бих те посъветвал! :smt023 , за 125 коньовия мотор може и да не стигнат парите, но за по-стария - 115 коня (слага се до средата на 1998 година) със сигурност трябва да вържеш бюджета.

Сря Фев 10, 2010 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
е аз карам такава от днес и ще споделя след известен период от време как е, но определено 2,0 трябва да е! Карах няколко 1,6 те немогат да тръгнат. Относно демултипликатора е хубава екстра ако знаеш за какво и как да я ползваш, повечето хора бъкел си нямат представа какво е.
на мойта и липсват релсите на тавана може ли да се сложат, т.е има ли в ккаво да се навият под лайсната?
Относно карета за имреса ориентировъчни цени?

Пон Фев 15, 2010 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 129
Автомобил: Impreza 1.6
Нов фен
Отговори с цитат
alexx написа:
е аз карам такава от днес и ще споделя след известен период от време как е, но определено 2,0 трябва да е! Карах няколко 1,6 те немогат да тръгнат. Относно демултипликатора е хубава екстра ако знаеш за какво и как да я ползваш, повечето хора бъкел си нямат представа какво е.
на мойта и липсват релсите на тавана може ли да се сложат, т.е има ли в ккаво да се навият под лайсната?

Трябва внимателно да свалиш лайсните отгоре.На щипки са.От долу вече ще видиш как стоят нещата.Ще трябва и отвътре в купето да махнеш лаисните по края на тавана,и ще видиш гайките,които ти държат планките./А да забравих,има монтирани планки,които се свалят и се монтират релсите/.Тези планки са си там заводскй,един вид като тапи :) .
Не е сложна работа само внимавай малко с щипките.Като сложиш релсите вече при монтирането на горните лайсни,ще трябва да ги скроиш спотед релсите.
А и при ваденето на тези горни лайсни,почни от багажника,към предния джам.Не се налага да я вадиш изцяла,а ще спреш като се покаже предната планка отдолу.

Сря Фев 17, 2010 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
това е супер :smt023 значи по някое време ще си намеря релси и ще си ги монтирам .
Специално за комби мисля че му дават по завършен вид

Чет Фев 18, 2010 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alexx написа:

Айде сега. Ще си каже човек, че си седнал в ЕсТеИ 500 коня..............

Пет Фев 19, 2010 12:09 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 129
Автомобил: Impreza 1.6
Нов фен
Отговори с цитат
alexx написа:
това е супер :smt023 значи по някое време ще си намеря релси и ще си ги монтирам .
Специално за комби мисля че му дават по завършен вид

Да пък са си и полезни,ако караш по обемисти работи.Успех :D .

Пет Фев 19, 2010 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
alexx написа:

Айде сега. Ще си каже човек, че си седнал в ЕсТеИ 500 коня..............

то горе долу си е така , е не 500, но към 200 :lol:

Пет Фев 19, 2010 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Много добра тема но не видях да споменавате нищо за турбо версията.Питам за нея понеже това лято съм на бригада в англия смятам да се прибера с такова. Там ги гледам по саитовете за 1500 лири.бихте ли ме посаветвали за какво да се оглеждам.

Съб Мар 20, 2010 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За ръжди и селски тунинг по мотора.

Чет Апр 15, 2010 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 8
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на вскички и от мен ... от доста време съм фен на Subaru и особено на модела Impreza 8) Мисля в най скоро време да сменям моята за една такава ... лошото е ,че тук в бг са рядкост и особено седаните а аз си търся точно седан 97-99 година 1.8 или 2.0 задалжително 4х4 :D Обаче доста се двуомя все още дали да рискувам ... изчел съм почти целия форум и дет се вика една лоша дума не видях което много ме радва ... спира ме единствено това , че чувам че поддръжката не е евтина и самите части също :| от всичко прочетено до тук забелязах можеби единствения им минус "ръждата" ... незнам защо съм се настроил така ... но мисля си че като му дойде времето да купя въпросната кола ще попадна на най калпавата и после ще се чудя как да я оправям и с какви пари ... та ... ще се радвам ако някой ми каже че това с частите и поддръжката не е така :roll:

Нед Апр 18, 2010 12:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако мислиш да купиш колата и да я караш 20 години без да пипнеш нищо по нея и да дадеш 1 лв за поддръжка ще ти кажа , че не си уцелил.
Ръжди имат, но това не е опел за бога. Частите им са по - скъпи на фона на другите марки на пазара, но пък не ги сменяш толкова често.
Ако искаш масова кола с евтини части потърси нещо в БМВ или фиат форума.

Нед Апр 18, 2010 7:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Частите им са по - скъпи на фона на другите марки на пазара, но пък не ги сменяш толкова често.

Ето това исках да чуя ... защото знам че тея коли са си по принцип здрави значи да не му мисля много маи ... :wink: относно ръждата незнам при опел как е карам рено лагуна и вече 4-та година нямам затова ме притеснява .. но както и да е това се оправя м иначе как мислите за около 5, 5 и нещо ще си намеря ли сносна импрезичка :roll:

Нед Апр 18, 2010 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ще намериш за тия пари фейслифт седан. Кой двигател да вземеш си е твой личен избор.
5к лв не са малко пари .Можеш и Врх да си докараш с десен волан.

Нед Апр 18, 2010 9:31 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цялата поддръжка която ще се прави зависи най - много от предишния собственик. Колкото и да е здраво едно нещо, винаги може да се счупи :smt023. Скачай смело на колицата!

Нед Апр 18, 2010 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хех така си е предишния собственик му е майката ... ако е бил като мен добре ама знае ли човек ... много лошо съм се надъхал чак едва издържам ... лошото е че ги нямам парите още ... иначе до сега да съм хукнал да търся :D така като гледам обаче маи ще трябва да ми я карат от вън или аз да ходя да си търся ... но както и да е стига съм дрънкал празни приказки 8) да попитам във варна има ли добри сервизи който да се занимават със субару и да работят на човешки цени ... :roll:

п.п. Още едно въпросче ... случайно тук да има тема от сорта на ... например някои е сменял определени части на колата си поради факта че вече са износени и съответно е написъл на каква цена е взел дадената част и колко му е излязал ремонта ... малко маи неуспях да обесня като хората но ако има такава тема ще е добре да видя горе долу цени :)

Нед Апр 18, 2010 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  >