Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Двигателя остана без масло 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте. Имам един въпрос. Днеска ми се случи гадната история да ми спре колата по време на път, за първи път ми се случва от 2-3г насам. Загасна и не може да завърти двигателя повече. След известно лутане и бърникане под капака реших да проверя пръчката на маслото и се оказа, че нямам такова - масло. Има някакъв остатък само и явно това е причината да не завърти двигателя. След час когато се поохлади запали. Ама реших да не я мъча и я издърпахме до вкъщи. Тъй като стана късно няма ся от къде да купувам масло и в понеделник направо ще сменям масло с маслен филтър и ще сложа нови изолации. Та въпроса ми е ся ще му капна малко в двигателя да не се мъчи да очаквам ли някакъв проблем от сорта надрани цилиндри бутала и прочие?

П.С. пръчката като я изкарах първия път маслото по нея беше бистро, без парцали и прегаряния.

Съб Окт 01, 2011 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако приемем че всички бензинови двигатели с вътрешно горене са относително еднакви ще ти споделя моя скромен опит с подобен проблем:
1 Вариант - на Москвич 412 :smt134 със спукан картер и ОТКАЗ да запали - пълен основен ремонт - ризи ,бутала , сегменти , лагери на колянов вал и биелни, шлайф на коляновия вал; а бе въобще не си е работа :giggle:
2 Вариант - на Жигули 1200 S :smt134 пак без масло но след доливане на масло и след това запалване на двигателя почти всичко си беше ОК - вярно пушеше доста повече и след смяна на сегменти и гумички на клапаните сякаш се нормализира.
Може би е важно кога си я хванал с проблема дали е работила дълго без масло или не - лично аз си мисля че щом ПАЛИ двигателя ще се отървеш с малко и по-евтини ремонти , но ремонт задължително ще има. Най-добре да я види специалист и след това ще решаваш какво да правиш. Успех и пиши какво е станало. :smt023

Съб Окт 01, 2011 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
колега доста е тъпо да си оставиш мотора без масло [-X много ясно че си прегрял коляновия вал

Съб Окт 01, 2011 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да мериш масло на току що загасен :smt017 може даже щеката да не го хване :smt023
Виж сега как е като вече се е стекло :waste:

Съб Окт 01, 2011 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги и благодаря за отговорите. Сега пак проверих щеката. Колата е под лек наклон, но като цяло по щеката в крайчето остава зацапано от масло. Премерих го едно 10 пъти за да определя дали е зацапано или е ниво. Май е някакво минимално ниво. Пак като изкарах щеката първия път беше силно зацапана което значи че има някакъв маслен филм който се мота нагоре- надолу. Но маслото като цяло не е прегорено пресечено и прочие съвсем нормално и бистро е.

П.С. ползвам Mobil 10w40 и двигателя върти нормално поне от там когато истина малко и запали за малкото време което имах възможност да чуя нямаше тракане драскане или промяна в оборотите съвсем нормално си се завъртя.

denislav971 колега да тъпо е ама нали се сещаш че едва ли е било нарочно или съм знаела че имам ниско ниво и пак да си въртя с ниското ниво. Относно прегарянето на вала а дано не съм... Не е задължително

Съб Окт 01, 2011 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SIO написа:
Здравейте колеги и благодаря за отговорите. Сега пак проверих щеката. Колата е под лек наклон, но като цяло по щеката в крайчето остава зацапано от масло. Премерих го едно 10 пъти за да определя дали е зацапано или е ниво. Май е някакво минимално ниво. Пак като изкарах щеката първия път беше силно зацапана което значи че има някакъв маслен филм който се мота нагоре- надолу. Но маслото като цяло не е прегорено пресечено и прочие съвсем нормално и бистро е.

П.С. ползвам Mobil 10w40 и двигателя върти нормално поне от там когато истина малко и запали за малкото време което имах възможност да чуя нямаше тракане драскане или промяна в оборотите съвсем нормално си се завъртя.

denislav971 колега да тъпо е ама нали се сещаш че едва ли е било нарочно или съм знаела че имам ниско ниво и пак да си въртя с ниското ниво. Относно прегарянето на вала а дано не съм... Не е задължително

ами колежке проверявай го по честичко,по здравпсловно е за колата

Съб Окт 01, 2011 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...
Отговори с цитат
Колега не пиша тука за да получавам такива невероятни отговори - като специално визирам твоя или пиши нещо смислено или не пиши... Така само дразниш....

Съб Окт 01, 2011 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
просто си ме разбрала погрешно успех :smt023

Съб Окт 01, 2011 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Като долееш масло, следи колко бързо ти пада нивото на маслото, следи за сини пушеци от ауспуха, следи дали мърда нивото на антифриза и температурата му, следи антифриза да е бистър - да няма мазни петна в него.
Ако няма пушеци от ауспуха и странни звуци от двигателя, и голям разход на масло значи ти се е разминало.
Варианти много - на жена ми, на старата Тойота Корола 1983 година, веднъж ми каза че от месец и светела лампата за маслото - доляхме 2,5 литра докато стигне горния знак на щеката и и се размина.
Един приятел с Нисан Тино светнала му лапмпата за маслото, покарал още 30 км и сменя двигател.

Съб Окт 01, 2011 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колежке не се сърди но първия урок от шофьорските курсове е запознаване с автомобила.Едната точка там е за щеката за масло.Щом щеката улавя някакво ниво едва ли ще е станала някаква голяма беля.Един съвет от мен ЗАБРАВИ ЗА МАСЛА МОБИЛ.Те изветряват даже автомобила да седи на паркинга.Късмет

http://betoteh.com/bg/index.html

Съб Окт 01, 2011 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
нищо лошо не съм казал,само с доброи намерения ;) това за маслата мобил съм съгласен и аз сменях сегменти на ровер 25 преди 3 години поради същата причина,дано си се разминала

Съб Окт 01, 2011 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А преди да спре двигателя, нещо по таблото светна ли ? Температурата на водата къде беше - какво беше количеството антифриз ?

Нед Окт 02, 2011 7:56 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Колега разбирам че нищо лошо не казваш ама :)...Количеството антифриз нормално. Температурата стрелката не беше на нещо по-високо от обичайното а по таблото нищо не свети... Никога не ми излиза лампичка за масло и прочие.... Което е доста подвеждащо.

Нед Окт 02, 2011 10:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
msdjorjo написа:
Колежке не се сърди но първия урок от шофьорските курсове е запознаване с автомобила.Едната точка там е за щеката за масло.Щом щеката улавя някакво ниво едва ли ще е станала някаква голяма беля.Един съвет от мен ЗАБРАВИ ЗА МАСЛА МОБИЛ.Те изветряват даже автомобила да седи на паркинга.Късмет

СЪгласен съм с колегата за маслата на МОбил и те съветвам за вбъдеще да слагаш само 5в40 ПЪЛНА СИНТЕТИКА само
а за лампата на маслото явно е изгоряла иили некой бушон, проблема според мен е в това че лампата не ти е светнала и затова колата е останала без масло. Малкото масло което е останало е прегряло зверски 100% и спред мен трябва са се отвори двигателя. УСПЕХ дано не са големи пораженията

ивото на маслото се проверява взеки път като зареждаш гориво или когато тръгваш на дълъг път за едно за НАЛЯГАНЕТО НА ГУМИТЕ

Нед Окт 02, 2011 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Хич не се притеснявай, квото е станало е станало, карай и си свиркай. Два пъти ми се случва единия случай на магистрала Тракия след Пазарджик ми свтна лампата на Москвича, карах еваш еваш до първата бензиностанция поне 30 км налях 2 л и в Пловдив пак ми светна лампата, оказа се спукан картер от камъче - дупка 2-3 мм. Нищо му нямаше на двигателя. Втория случай с един приятел, като студенти с неговия опел над 2 л двигател беше голям като моторница, преди да тръгнем за морето доливал масло ама не сложил капачката, пуснал я отстрани до чистачките. Към Айтос ни светна лампата и като отворихме капака чудо-всичко опръскано с масло, капака, двигател, направо страхотия. Наляхме му достатъчно и никакви проблеми. Тогава си казах,... ей това опела е голяма кола, без масло 300 км. :smt129

P.S. Като дадеш на контакт лампата на маслото свети ли, ако свети си ОК.

Нед Окт 02, 2011 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лампата на Субаруто не светва дори да не го лови щеката. За всякакви други неща съм откривал отговори, но това е необяснимо. И лошото е, че в новите модели си продължава да е така, на колегата Петьо Лесов му е затегнала Трибеката заради тая "традиция". Не ме притесянва, че Субарата нямат адаптивни фарове и комфорт модул, притесняват ме ей такива недостатъци. Интересно ми е какво наблюдение има производителя и какво обяснение биха дали.

Нед Окт 02, 2011 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Лампата на Субаруто не светва дори да не го лови щеката. За всякакви други неща съм откривал отговори, но това е необяснимо. И лошото е, че в новите модели си продължава да е така, на колегата Петьо Лесов му е затегнала Трибеката заради тая "традиция". Не ме притесянва, че Субарата нямат адаптивни фарове и комфорт модул, притесняват ме ей такива недостатъци. Интересно ми е какво наблюдение има производителя и какво обяснение биха дали.

Хич не ми е хрумвало, че може и да има такава възможност, пък камо ли Subaru да го допуснат, хмъ.., че това е най-важната лампа. :idea: Направо утре, като се прибера залягам над книгите. :evil:

Нед Окт 02, 2011 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Ще се радвам и ако някой може да формулира запитване на добър английски към някоя от Subaru страниците.

Нед Окт 02, 2011 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Честно казано аз като си купих колата и бях взел книжка преди седмица-две не гледах маслото. Отидох да регистрирам колата в Ловеч и обратно и карах още. Накрая като се сетих да проверя щеката беше суха. После глътна 1.5-2л масло при доливане - карал съм с полу-празно масло. Двигателя си работеше без проблеми и лампа не ми е светила!

Естествено вече проверявам редовно и съм благодарен на железния мотор, че не ме предаде! :smt023

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Нед Окт 02, 2011 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Точно това казвам. И със 2 литра няма да се обади, като в най-добрия случай лампата ще загасва колебаещо след стартиране.

Нед Окт 02, 2011 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >