| Автор |
Съобщение |
|
PIT
Регистриран на: Пет Яну 15, 2010 4:12 pm Постове: 36 Местоположение: Монтана
Автомобил: EJ16 + EJ20
Рейтинг: 24
|
Здравейте на всички, от доста време не съм писал ама то от лов и риболов време нямах  пък и проблеми с "всъдехода" досега(да зема да чукна на дърво а?).Така де ама проблем взе че се яви след 12к на газ. Прочетох подобни теми но пак не пасват на моя проблем, а той е: пали лесно сутрин(на бензин) даже и в най-големите студове,позагрявам я и форсаж та на газ(автоматично при 2000 об.).Минавам 700/800м от нас до ЦДЯ и ако я изгася после паленето мъъъъъъъъка.От 3ти опит нагоре почва мъчно да работи двигателя(оборотомера сочи 0)за известно време и изведнъж стига някакви нормални обороти в зависимост колко е загряла преди това.И край после цял ден без проблем.Периодичното дето се появява пък е че при тва мъчното палене има и едно страшно тресене на колата като на по-малко цилиндри и след работа известно време така се изчиства.Но тоя проблем не винаги го има.Качи и разхода на газ откак взе да става така.Смених свещите кат сложих АГУ (т.е. преди 12к) с денсо дето им давали 40к Моля дайте съвет!
_________________ ЗА ЛОВ И РИБОЛОВ ВИНАГИ ГОТОВ
|
|
|
|
| Пет Мар 09, 2012 11:57 am |
|
|
|
kmetasf
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 0
|
|
Колега извинявам се за спама по темата ти. С каква газова си?
|
|
|
|
| Пет Мар 09, 2012 12:29 pm |
|
|
|
PIT
|
|
Обикновенна(не е ГИ) на Ловато. Модела на колата е 96год.; 1,6i.; 90к.с.; 4wd
|
|
|
|
| Пет Мар 09, 2012 3:54 pm |
|
|
|
PIT
|
Май нищо не съм изгубил че не съм влизал във форума от толкоз време. Благодаря на всички дето писаха по темата.Направо не смогнах да изчета отговорите  Явно участието на всички във форума е само за ерчене и перчене като петел на бунище, а не за да си помагаме.Всички са мноооого вещи и знаещи докато не стане въпрос за някакъв истински проблем и тогава настава тишина,само се чете темата а отговор хич. Ако никой няма какво да каже моля закрийте темата.
|
|
|
|
| Чет Мар 15, 2012 8:54 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Колега, става въпрос за елементарно обслужване най-вероятно(филтри на изпарителя и настройка), не си го изкарвай на форума,много малко хора тук ползват обикновени газови системи и тона ти не е подобаващ,щом никой не е писал значи, че никой не е наясно с твоя проблем. Посети сервиз за обслужване на газови автомобилни инсталации - ето ти моя отговор.... Поздрави и успех 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Мар 15, 2012 9:05 am |
|
|
|
Valio
|
|
Когато направи магарията не мирише ли на гас..? Според твоите обяснения,ми прилича на давене с гас..Изпарителя имали клапан на него,нов ли е? Предполагам ако караш само на бензин нямаш проблеми ,така ли?
|
|
5
|
|
| Чет Мар 15, 2012 9:09 am |
|
|
|
patko
|
|
Пробвай, като я загасяш да преминеш на бензин и да я угасиш на бензин. Както казва колегата в горния пост изглежда като давене с газ. Колекторите ти са пълни с газ - нали е обикновена газова, когато е студен двигателя компа подава повече гориво за по-лесен студен старт и не достига въздуха. На третия опит вече си всмукал газта от колекторите и си я издухал през ауспуха и въздухът достига.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 6:57 am |
|
|
|
Sk8er
Регистриран на: Сря Дек 02, 2009 7:41 pm Постове: 26 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 2,5 AT
Рейтинг: 13
|
|
Не се сърди на форума! Проблема ти струва около 20 лв. Купуваш си свестен ел.клапан за газта, сменяш стария и си готов. Вариант е да си монтираш ( сам ) филтърче за газ преди клапана. Съветвам те да смениш газостанцията на която зареждаш, защото тези проблеми се появяват когато в клапана се натрупат кристали от некачествената газ.
_________________ Sometimes it so happens that a woman has surrendered the key of his heart the next day changed the lock
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 11:47 pm |
|
|
|
PIT
|
Първо да благодаря на всички за постовете! Все пак имало хора с мнение по въпроса АГУ бе нова-Ловато (сега на 1 година или 12к к.м.). Има постоянен мирис на газ и без проблема.Пробвал съм я - да изгася след като съм прехвърлил на бензин и после пали супер.Ходих при монтажниците на АГУ-то за мириса и нямало теч на газ.Обиколил съм всички газстанции в Монтана но не ми е направило впечатление дали проблема е свързан с определена. Като цяло(от вашите постове и разговори с газ майстори) ми се струва че проблема наистина е в клапана.Ще проверя и пиша
|
|
9
|
|
| Пон Мар 19, 2012 11:31 am |
|
|
|
Sk8er
|
|
Ти пак много си изкарал с този клапан. 12000км. са си доста. Сменяй ги по-начесто тези клапанчета ако не монтираш филтъра преди тях. Като сложиш филтъра ще видиш колко бързо се задръства с боклуци и ще трябва да сменяш само филтърчетата. Обаче няма да смърди на газ и ще си пали както трябва.
п.п. 2000 оборота не са ли малко? Моите стари коли с такава газова уредба прехвърляха на газ чак след 2450 оборота. А те не са една или две - доста са!
_________________ Sometimes it so happens that a woman has surrendered the key of his heart the next day changed the lock
|
|
|
|
| Пон Мар 19, 2012 3:59 pm |
|
|
|
PIT
|
|
Прав си колега, не на 2000 а към 2250/2300 прехвърля. А ще взема да сложа и филтърче както казваш та дано " да вържа кучето ".
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2012 9:10 am |
|
|
|
Sk8er
|
PIT написа: Прав си колега, не на 2000 а към 2250/2300 прехвърля. А ще взема да сложа и филтърче както казваш та дано " да вържа кучето ". А, ти върза ли кучето!?!
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2012 3:42 pm |
|
|
|