|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Коя Impreza - 116, 125, 211 или 218 коня? Kак понасят LPG?
| Автор |
Съобщение |
|
BAHKATA0
Пресен - пресен
|
Здравейте на всички форумници.Аз съм нов във форума,затова извинете предварително ако се налага да отговаряте на еднакви въпроси но нямам достатъчното време да прегледам целия форум.Спрял съм се на марката СУБАРУ и на модела ИМПРЕЗА вече съм го решил с двете ръце че такъв автомобил ще си купя.Спрял съм се на на Импреза 98-01год. а двигателите между които се колебая са 2.0 125к.с. или 2.0 218к.с,.Въпросът ми се състои в това,като гледам по обявите за ИМПРЕЗА-та с 125кончета разходът е 12,3л/100км градско а на 218-ката е 13,7л/100км градско толкова ли е наистина разхода между двата двигатела и можете ли да ми кажете има ли други разлики.Изключвам въпроса с парите,знам че и там имат голяма разлика,но искам да разбера разликата между двата модела за да направя правилния избор на покупка.А сигурно покупката ще бъде в Швейцария,защото съм там и ако нещата вървят на добре ще я взема от тук,макар че тук са малко скъпички но съм премислил + и - за СУБИ-то.Благодаря предварително за помоща 
|
|
|
|
| Нед Юли 29, 2012 10:46 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
BAHKATA0 написа: Здравейте на всички форумници.Аз съм нов във форума,затова извинете предварително ако се налага да отговаряте на еднакви въпроси но нямам достатъчното време да прегледам целия форум.Спрял съм се на марката СУБАРУ и на модела ИМПРЕЗА вече съм го решил с двете ръце че такъв автомобил ще си купя.Спрял съм се на на Импреза 98-01год. а двигателите между които се колебая са 2.0 125к.с. или 2.0 218к.с,.Въпросът ми се състои в това,като гледам по обявите за ИМПРЕЗА-та с 125кончета разходът е 12,3л/100км градско а на 218-ката е 13,7л/100км градско толкова ли е наистина разхода между двата двигатела и можете ли да ми кажете има ли други разлики.Изключвам въпроса с парите,знам че и там имат голяма разлика,но искам да разбера разликата между двата модела за да направя правилния избор на покупка.А сигурно покупката ще бъде в Швейцария,защото съм там и ако нещата вървят на добре ще я взема от тук,макар че тук са малко скъпички но съм премислил + и - за СУБИ-то.Благодаря предварително за помоща  едното е N/A другото е турбо. според мен си вземи турбото,ако наистина няма такава разлика в разхода.но вземи прочети форума или поне това което търсиш и имаш нужда 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Юли 30, 2012 12:25 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Колега таз твойта питанка е едва ли не фундаментален въпрос! Прост отговор няма - зависи какъв тип човек си - вземеш ли турбо - скоро след това вероятността това да ти се окаже най-голямото перо в бюджета е огромна - не заради ремонти или подобни проблеми-като това съвсем не е изключено, а заради разни идеи за подобрения от всякакво естество, които ще почнат да ти пълнят мозъка на края на 2-а седмица. От друга страна вземеш ли двулитровка атмосферка - има някаква вероятност да се задоволиш с нея и да си имаш нормален, здрав автомобил, който дълго време да ти служи и да ти дава сигурност при всякакви атмосферни условия и понеже веднъж си дал пари за автомобил, обезценяването при повторна продажба, набирането на допълнителен капитал след това и липсата, евентуално, на превозно средство за изсвестно време са не малка спънка да минеш - на варианта от атмосферка на турбо - при положение, че колата ти дава достатъчно. Така че сам си реши! Почти няма човек във форума с турбо субару, който не е налял цената на автомобила си, че и в пъти в него под формата на доработки и тунинговане. Подреди си приоритетите и желанията и ще ти стане ясно.
ПП Оставям на страна въпроса за цена на придобиване! Разходът на двата автомобила може да бъде много близък в едни и същи условия, както и може да има огромна разлика. Едната предразполага към понастъпване и е трудно да се удържиш.
|
|
|
|
| Пон Юли 30, 2012 6:51 am |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
proscrip написа: ПП Оставям на страна въпроса за цена на придобиване! Разходът на двата автомобила може да бъде много близък в едни и същи условия, както и може да има огромна разлика. Едната предразполага към понастъпване и е трудно да се удържиш.
Зависи какъв човек си, просто адски трудно е да я караш само в атмосферен режим,а и там върви много приятно, но в един момент не издържаш и  а тогава си лапа яко, ама пък се изпълваш с  но се свиква адски бързо.
|
|
|
|
| Пон Юли 30, 2012 9:48 pm |
|
|
|
Sandy_01
Пресен - пресен
|
Здравейте. Чувал см много добри отзиви за марката Субару. Бих искал да си взема Импреза. Насочил съм се към 2.0 116 коня и 2.0 125 коня. Може ли да ме посъветвате кой мотор е по-добър.Както цени за обслужване на двата мотора . Разход както на бензин така и на газ , защото ако се здобия с такава машина бих и сложил и един хубав газов инжекцион. А отделно да попитам гордите притежатели на WRX 2.0 Turbo може ли да се монтира г.и. и какви са отзивите . Благодаря ви предварително 
|
|
|
|
| Вто Юли 31, 2012 10:04 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Почти няма желаещи за отговор,защото ако ползваш търсачката,ще намериш теми ,дето ще четеш в близките няколко седмици относно въпросите които си задал На кратко: И двата мотора са много добри,поддръжката е като на всеки друг двигател - 4-ри свещи,4-ри кабела,ангренажен ремък,обтегач и паразитни ролки(малко повече са),масло,антифриз и филтри,семеринги. Добър и лош Газов инжекцион е трудно да се класифицира - има добре поставен и правилно настроен и .......( да не се изказвам) ако ще и най-добрата марка да е. Като горене в зависимост от извън градско до хамалско - 9-22/100 като 22/100 не е мяра , винаги може и в повече  Аз съм с ВРХ на газ,върви прилично харчи разумно,доволен съм,че за едни и същи километри плащам на половина.Харчлъка е с литър нагоре от на бензин,но сме и дали малко по-високи компенсаций за да може във високите обороти да не обеднява сместа. Успех в търсенето !
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 9:54 am |
|
|
|
Sandy_01
Пресен - пресен
|
Благодаря ти много ! Мисля да търся някой запазен ВРХ , щом газта му понася. Мерси.. 
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 1:08 pm |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
Като видя тема за ВРХ на газ и ми се иска да вляза мокър в трафопоста  Доста рових в другите форуми за Скайлайн или Ево на газ но ненамерих,само при нас ли стават такива извращения?
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 7:25 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Какъв е проблема с ВРХ-а и ГИ? Хората на поршета турбо слагат, ти се възмущаваш... Ела покарай в София из задръстванията няколко месеца и ще сложиш и ти. 
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 7:33 pm |
|
|
|
neno_11
|
six_stars написа: Какъв е проблема с ВРХ-а и ГИ? Хората на поршета турбо слагат, ти се възмущаваш... Ела покарай в София из задръстванията няколко месеца и ще сложиш и ти.  А не е ли по-лесно хонда сивик на газ за работно магаре и врх за удоволствие? Колко струва подобна уредба за врх заедно с ядовете и колко е разликата от икономията а и вървежа не е същия? Японците ако ни видят ще ни счупят ръчичките Според мен не е кола за икономия!
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 7:46 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
neno_11 написа: six_stars написа: Какъв е проблема с ВРХ-а и ГИ? Хората на поршета турбо слагат, ти се възмущаваш... Ела покарай в София из задръстванията няколко месеца и ще сложиш и ти.  А не е ли по-лесно хонда сивик на газ за работно магаре и врх за удоволствие? Колко струва подобна уредба за врх заедно с ядовете и колко е разликата от икономията а и вървежа не е същия? Японците ако ни видят ще ни счупят ръчичките Според мен не е кола за икономия! Не мога да разбера защо много хора като чуят газ и си правят асоциации с ядове, проблеми и т.нт.Ако караш по 30к-40к км. на година тая уредба ще се избие още през първото четиримесечие. А колкото до разликата във вървенето тя е нищожна, а ако все пак не те удовлетворява вървенето на газ да не забравяме че бензина е на "една ръка разстояние" натискаш бутона и отлиташ.
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 8:20 pm |
|
|
|
neno_11
|
|
Ами може би са карали на газ и са имали проблеми.За другите коли съм съгласен че си избиваш парите но за турбо импреса?!При положение че като купуваш тази кола си с нагласа за вървеж,а и който знае историята и с това да се гордее че тази кола е печелила няколко години състезанията в шампионата.На последно място съм си мислил,даже не съм се сетил и за разхода когато я купувах! Имах предвид че темата на колегата е за кола 115 или 125 коня която възнамерява да я прави на газ,явно няма желание за адреналин,защо трябва да го убеждаваме че става и врх на газ и да си бие главата с голям разход и ядове?! Реално всяка кола може да стане на газ но дали ще е правилното решение за него?
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 8:46 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
| Сря Авг 01, 2012 9:30 pm |
|
|
|
neno_11
|
pradabg написа: http://www.lpg-rallye-team.de/html/technik.html neno_11 - успокой се брат,явно има и по-зле от нас п.с. Моята уредба е същата  Спокоен съм,само изразявам мнение  A сега де някой може ли да го преведе?
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 9:50 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
neno_11 написа: ... Японците ако ни видят ще ни счупят ръчичките.... Леко отклонение от темата Грешиш, ако дойдеш в Япония да видиш за какво става въпрос, на теб ще ти се иска да ги ошамарваш всеки ден профилактично. Тук 50 % от колите са 660 кубика и го слагат тоя двигател на коли като Сузуки Самурай и други подобни дори и по-големи купета. За газ въобще не са чували, като им кажа че от над 20 години караме на газ и се хващат за главата, имат ни за много напреднали, толкова консервативни и ограничени хора не съм виждал никога. Все едно гледаш спънат кон с капаци с характер като на магаре на мост, седи и се пули и за елементарни неща не може да вземе решение, само се подхилкват и се мазнят по цял ден, мързи ги и в червата и такова разхищение на всякакви ресурси, не е за приказване. Затова е толкова скъпо, трябва да се покрият и разхищенията и за това се самоубиват по 30 000 души годишно, щот като остане някой без работа или нещо друго по-драматично и не може да си представи как ще живее за напред, не му стига акъла, никаква гъвкавост. Вече над 2 месеца съм тук и съм доста разочарован от Япония. За мен е пълна загадка как е възможно такива хора да правят такива коли, тук болшинството са като роботи, никакво собствено мислене, вижда че има проблем обаче никва реакция следва си програмата. Трябва да дойде някой специално да му каже какво да направи. Има някакъв нищожен процент от хора къде могат да мислят и те са мениджъри във добрите фирми, всичко останало леш. Единственото обяснение за мен за да правят такива коли и техника остава че е благодарение на конкуренцията на пазара, нищо друго. Нашата представа за Япония няма нищо общо с реалността, много по-зле е от колкото си мислим. На магистрала ограничението е 100 км/ч, пътищата са тесни и с къдрава настилка, въобще очаквах да видя нещо съвсем друго.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Чет Авг 02, 2012 8:02 am |
|
|
|
ti6onki
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 12:20 pm Постове: 213 Местоположение: сливен
Автомобил: субару импреза врх
Рейтинг: 8
|
|
мое мнение е ,че който иска да слага газ на импреза врх/сти, просто не е за такъв автомобил
_________________ Aпел контра апел, ако не ти дойде завоя ,дърпаш ръчната и левия крак дежурен на спирачката !
|
|
|
|
| Чет Авг 02, 2012 11:56 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|
neno_11 написа: Колко струва подобна уредба за врх заедно с ядовете и колко е разликата от икономията а и вървежа не е същия? Струва 1300лв с монтажа. Ядове за 9000+км не съм инал никакви ( в буквалния смисъл). Разликата във вървежа е по-малка, отколкото на безнин с и без климатик. neno_11 написа: Имах предвид че темата на колегата е за кола 115 или 125 коня която възнамерява да я прави на газ,явно няма желание за адреналин,защо трябва да го убеждаваме че става и врх на газ и да си бие главата с голям разход и ядове?! За разхода и ядовете вече съм споделил. Както споменах - адреналина си го има на около 98% от бензиновия такъв. ti6onki написа: мое мнение е ,че който иска да слага газ на импреза врх/сти, просто не е за такъв автомобил Какви са изискванията за да бъдеш собственик на Impreza? Варелче 100-октанов? ГСМ? Пачка? Не виждам защо обърквате колегата, който и без това се дво-триуми. При правилна преценка, качествена уредба и монтаж всичко е наред. И между другото - ако това, да се плаща за еквивалентни удоволствия скъпо, само за да сме ларж - мога да Ви покажа поне 20 магазина и още толкова заведения и центрове за удоволствие, в които не Ви се стъпва, защото главите Ви падат от глезените. Значи ли това, че те не са за Вас и ако имаше опция да посещавате сходни на 99% места, но на половин цена пак ли щяхте да ги избягвате?
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
11
|
|
| Пет Авг 03, 2012 12:01 pm |
|
|
|
neno_11
|
|
Как я караш че нямаш разлика във вървежа? В смисъл засече я по някакъв начин на ускорение и максимална скорост ли? Естествено че ако не я юркаш няма да усетиш разлика.Разхода колко ти е на газ,предполагам е нагоре,защото карах коли на газ и на моето каране беше 16л. градско за 1,6 мотор 75 коня?! А доколкото до километрите минати без ядове,прекалено са малко и пак си зависи от стила на каране.
|
|
|
|
| Пет Авг 03, 2012 12:31 pm |
|
|
|
stenly2777
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 5:59 pm Постове: 221 Местоположение: Варна
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99  
|
Иван Шопов написа: neno_11 написа: Колко струва подобна уредба за врх заедно с ядовете и колко е разликата от икономията а и вървежа не е същия? Струва 1300лв с монтажа. Ядове за 9000+км не съм инал никакви ( в буквалния смисъл). Разликата във вървежа е по-малка, отколкото на безнин с и без климатик. neno_11 написа: Имах предвид че темата на колегата е за кола 115 или 125 коня която възнамерява да я прави на газ,явно няма желание за адреналин,защо трябва да го убеждаваме че става и врх на газ и да си бие главата с голям разход и ядове?! За разхода и ядовете вече съм споделил. Както споменах - адреналина си го има на около 98% от бензиновия такъв. ti6onki написа: мое мнение е ,че който иска да слага газ на импреза врх/сти, просто не е за такъв автомобил Какви са изискванията за да бъдеш собственик на Impreza? Варелче 100-октанов? ГСМ? Пачка? Не виждам защо обърквате колегата, който и без това се дво-триуми. При правилна преценка, качествена уредба и монтаж всичко е наред. И между другото - ако това, да се плаща за еквивалентни удоволствия скъпо, само за да сме ларж - мога да Ви покажа поне 20 магазина и още толкова заведения и центрове за удоволствие, в които не Ви се стъпва, защото главите Ви падат от глезените. Значи ли това, че те не са за Вас и ако имаше опция да посещавате сходни на 99% места, но на половин цена пак ли щяхте да ги избягвате? ...подкрепям напълно колегата 
|
|
|
|
| Пет Авг 03, 2012 12:39 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|
neno_11 написа: Как я караш че нямаш разлика във вървежа? В смисъл засече я по някакъв начин на ускорение и максимална скорост ли? Естествено че ако не я юркаш няма да усетиш разлика. Карам си я на ръчка и не съм я купил за да и прощавам. Относно вървежа - като ускорение се усеща разликата (абсолютно еквивалентно на с и без климатик както вече споменах). За максималната скорост няма да говоря, защото нямам желание да бъда опасен по улиците за всички. Ще споделя само, че 220км/ч на газчица си ги прави с лекота и има мегдан за още нагоре. neno_11 написа: Разхода колко ти е на газ,предполагам е нагоре,защото карах коли на газ и на моето каране беше 16л. градско за 1,6 мотор 75 коня?! Разхода го попълних в таблицата на форума. Ето ти и един цитат (за да не пиша отново) : Иван Шопов написа: Моят при неприлично каране и първа радост е около 18/100 в града. Междуградско - 13/100 при 150-160 и 15/100 при 180-200 продължително каране ( за газ говоря, но и при бензин би било същото). Всичко това при буст 1,2. neno_11 написа: А доколкото до километрите минати без ядове,прекалено са малко и пак си зависи от стила на каране. Върни се в началото на отговора ми (за стила), а за малкото - не съм убеден, че 9000км са малко, когато 80% от тях са минати на гюрултия. И между другото - ако аз имам проблем с калпав автомобилен "майстор" значи ли, че трябва да не карам повече, защото автомобилите само създават ядове и искат кинти?
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
19
|
|
| Пет Авг 03, 2012 7:16 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|