Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Съвет за смяна на диференциали на WRX 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 49
Автомобил: Impreza WRX GC8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Случая е следният , взех си скорости от ВРХ дясна дирекция (моя БРХ е лява) , итересува ме моите (от старата ми скоростна кутия) дефринциали могат ли да се сложат на новата скоростна кутия или не (преден и заден дифф) ... и дали може някои да ми каже как да разбера дали е шпер-диференциали ... !!!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Сря Авг 22, 2012 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
Случая е следният , взех си скорости от ВРХ дясна дирекция (моя БРХ е лява) , итересува ме моите (от старата ми скоростна кутия) дефринциали могат ли да се сложат на новата скоростна кутия или не (преден и заден дифф) ... и дали може някои да ми каже как да разбера дали е шпер-диференциали ... !!!

То хубаво че си вземал кутия ама каква е твоята -3,9 4,1 4,4 :good:

Сря Авг 22, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
Marti_MaRoDy написа:

То хубаво че си вземал кутия ама каква е твоята -3,9 4,1 4,4 :good:

Той като сменя и двата дифа, какво значение има числото :))))

Ако са 5 степенни и двете, няма да има яд :)

Сря Авг 22, 2012 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
Никъде не се споменава че ще сменя диф :)

Сря Авг 22, 2012 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи имам , 2-ва нови дифа и два стари , мисълта ми е дали мога да сложа моите дифренциали (СТАРИТЕ), защото са по-голямо предавателно число мисля че 4.5 ( 6U - TY752VN5AA ) или да си сложа новата скоростна кутия със нейните дифове 4.11 ( TY752VB3FA )

Чет Авг 23, 2012 2:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
Никъде не се споменава че ще сменя диф :)

Цитат:
итересува ме моите (от старата ми скоростна кутия) дефринциали могат ли да се сложат на новата скоростна кутия или не (преден и заден дифф) ...

Могат да се правят всякакви магарии, въпроса е предния и задния да са с еднакво предавателно число.
4.5 няма такъв диф, има 4.44 което се слага предимно на СТИ през тези години, другите в JDM вариант са 4,1 и 3,9 за Европа най-често са 3,9 ...

Чет Авг 23, 2012 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
итересува ме моите (от старата ми скоростна кутия) дефринциали могат ли да се сложат на новата скоростна кутия или не (преден и заден дифф) ...

Могат да се правят всякакви магарии, въпроса е предния и задния да са с еднакво предавателно число.
4.5 няма такъв диф, има 4.44 което се слага предимно на СТИ през тези години, другите в JDM вариант са 4,1 и 3,9 за Европа най-често са 3,9 ...[/quote]

Значи , на мен старите са ми 4.44 а пък новите 4.11 . Има нещо друго , старите скорости са ми с ел. километраж а новите не , сега трябва ли да разглобявам скоростите ...

Чет Авг 23, 2012 11:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума

Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
Цитат:

4.5 няма такъв диф, има 4.44 което се слага предимно на СТИ през тези години, другите в JDM вариант са 4,1 и 3,9 за Европа най-често са 3,9 ...

Значи , на мен старите са ми 4.44 а пък новите 4.11 . Има нещо друго , старите скорости са ми с ел. километраж а новите не , сега трябва ли да разглобявам скоростите ...[/quote]
Имам жило от дясна и километраж ако мислиш че гонката ще е по малка обади се :good:

Чет Авг 23, 2012 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Може ли някой да ми каже , как да разбера дали има шпер-диференциал или не ... !!!

Последна промяна Marti_MaRoDy на Пет Авг 24, 2012 9:16 pm, променена общо 1 път

Пет Авг 24, 2012 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Може ли някой да ми каже , как да разбера дали има шпер-диференциал или не ... !!!

Пет Авг 24, 2012 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 69
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По полуоските най-лесно колега. И мен ме ограмотиха :idea: viewtopic.php?f=6&t=11680

Пет Авг 24, 2012 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
LeBoss написа:
По полуоските най-лесно колега. И мен ме ограмотиха :idea: viewtopic.php?f=6&t=11680

Колега , кажи какво да гледам на полуоските :-?

Сря Авг 29, 2012 10:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Сря Авг 29, 2012 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пич,
хората ти обясниха, как да познаеш кой диф е с шпер. Кое не рабра, че трябва да са различни полуоските ли? Че трябва да е оребрен дифа ли?
Що пускаш снимка на зъбчато колело, дето може и от мускал да е, ако беше по от близо ROFL
При суби се вижда много отдалеч, ако има касета с шпер. Дифа е по-голям. :pardon:

Чет Авг 30, 2012 12:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
LeBoss написа:

Колега , кажи какво да гледам на полуоските :-?

Шилиците от страната на дифа, са различни . На тези без шпер са еднакви :)

Чет Авг 30, 2012 7:52 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Дай ся да вади полуоски ](*,) - дигни я и завърти едното задно колело, ако и другото се завърти в същата посока - имаш виско блокировка на задния дифф, ко се завърти на обратно - немаш. Така всъщност ще разбереш дали имаш работеща блокировка отзад, не дали изобщо е имало някога :D

ПП - ко нема подемник, на който да идеш набързо - вдигни целия заден мост и едно предно колело

ППП Това разбира се при положение, че му е паднал стикера - с номера и надпис на него LSD.

Чет Авг 30, 2012 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
proscrip написа:
Дай ся да вади полуоски ](*,) - дигни я и завърти едното задно колело, ако и другото се завърти в същата посока - имаш виско блокировка на задния дифф, ко се завърти на обратно - немаш. Така всъщност ще разбереш дали имаш работеща блокировка отзад, не дали изобщо е имало някога :D

ПП - ко нема подемник, на който да идеш набързо - вдигни целия заден мост и едно предно колело

ППП Това разбира се при положение, че му е паднал стикера - с номера и надпис на него LSD.

Свалени са железата, до колкото разбрах, за това дадох по-лесното :)

Чет Авг 30, 2012 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за помощта , беше ми от полза :bow: ... демек и новия и на стария нямат шпер ;)

Чет Авг 30, 2012 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Marti_MaRoDy написа:
Благодаря за помощта , беше ми от полза :bow: ... демек и новия и на стария нямат шпер ;)

Това е доста странно... Обикновено WRX идва с виско.

Чет Авг 30, 2012 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Marti_MaRoDy написа:

Това е доста странно... Обикновено WRX идва с виско.

Колега , не разбирам много много , за това дай да видя какво представлява шпера (линк нещо) ...

Чет Авг 30, 2012 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >