В Gumtree са основно частни обяви и затова колите са по-евтини отколкото в autotrader, където са основно автокъщи. В Англия, ако продаваш колата през автокъща, можеш да и вземеш повече пари, нямат много вяра на частни лица. Това разбира се за теб като купувач има своите предимства и недостатъци. Можеш да видиш и в e-bay, където самите транзакции и твоите интереси са по-защитени. Там също изпадат изгодни автомобили. Разбира се "изгодно" е доста разтегливо и неясно понятие.
За внос на самата кола става много лесно чрез тази фирма -http://bglondon.com/. Ползвал съм ги лично 2 пъти и няма никакви грижи. Предлагат и огледи, както и заплащане от твое име, ако им преведеш парите предварително, което също съм правил. Могат да се пазарят вместо теб и после си поделяте разликата. Цената да ти докарат автомобила е около 600 GBP. Гледай коли по-близо до Лондон, за да не плащаш излишно за транспорт. Като цяло те могат да свършат всичко вместо теб, а ти само си харесай кола.
Хубаво е да си извадиш и HPI Report, за да си сигурен, че колата няма сериозни инциденти, да видиш колко собственици е имала реално и т.н. Това може да се направи през фирмата по-горе или директно в autotrader има такав секция. За 5 автомобила мисля, че беше 30 GBP или нещо от сорта.
После ако решиш да обръщаш дирекция - 4000-5000 лв.