Отговори на тема
 филтър на климатика 
Автор Съобщение

Постове: 61
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте момчета.
Импрезата я имам от миналото лято, с климатик е. Та за климатика ми е питането, много хубаво си работи, обаче кофти мирише в колата. Нещо като на мъсотия, на прахоляк. Рових днес из инструкциите, ама като всичко е на немски - нищо не разбрах. Всъщност търсих дали няма някакъв филтър за въздуха който да се пере или да се сменява. Ако има такова нещо и някой знае, кажете моля? Трябва обезателно да го сменя ако има, понеже сина ми е алергичен!

Вто Мар 25, 2008 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ако имаш е под жабката. Виж тук в тоя раздел имаше някъде схема на местоположението му.

Вто Мар 25, 2008 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Helper
Аватар

Постове: 134
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Това е схемата на климатика ,но аз не виждам да има филтър.Ако няма такъв (в което се съмнявам) Предполага че трябва да се свали и почисти питата(номер 14).Надявам се по компетентни да пишат за да знам и аз.

Изображение

Вто Мар 25, 2008 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Някой ми беше пуснал и една друга. Май беше @Provigo :roll:

Вто Мар 25, 2008 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Даамм, за Субару въздушния филтър е опция. Не се шашкай че нямаш, нормално е. Така са колите без филтър. За сваляне и миене ще ти отнеме много време и средства. Но няма да си решиш проблема, защото пак ще започне да мирише. Това е от влагата която се отдела под формата на кондензат (дестилирана вода) от изпарителя. Можеш поне да провериш дали водичката изтича от дренажното маркуче. Намира се при двигателния сектор, където са краката на пасажера. Ако си капе от там значи си ОК, не е запушено. Против миризмата може да натрупаш таблото с ароматизатори :)
Също има вариант да ти монтират филтър, ама от миризмата дали ще се отървеш не знам :)

Сря Мар 26, 2008 5:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема