| Автор |
Съобщение |
|
ivmarkovski85
Автомобил: Impreza STI MY 2004
Рейтинг: 7
|
От скоро в студовете двигателят почна да работи много шумно , когато е студен . Първите 30 ина секунди тропа сякаш нещо ще изпадне от него , след което утихва лекичко и само при подаване на газ към 3000 се чува ?? Загрее ли , шумовете изчезват Някои да има идея ??
|
|
|
|
| Чет Дек 06, 2012 12:15 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
| Чет Дек 06, 2012 12:20 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Може и да е лагер. Най-добре е да отидеш в сервиз да го чуят.
Тракането на буталата е по-характерно за ниските обороти.
Коя година е колата?
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Чет Дек 06, 2012 12:47 pm |
|
|
|
_DANIEL_
Регистриран на: Съб Юли 19, 2008 8:01 am Постове: 108 Местоположение: Сливен
Автомобил: STi UK PRODRIVE
Рейтинг: 38
|
задалжително да я чуят в сервиз и според мен не е желателно повече да я палиш докато не се изкаже специалист и ако евентуално се окаже бутало, след ремонта обезателно да се закачи манометър на бензина (от личен опит  )
|
|
|
|
| Чет Дек 13, 2012 8:54 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
едва ли е бутало - при студ на буталото шумът не изчезва за 30сек, особено при 2.0 турбо. лагерите също тропат по-дълго време. освен това, и в двата случая тропането е с характерен и глух шум - т.е. трябва опитно ухо да чуе двигателя и студен, и добре загрят. откак паднаха студовете - оправихме няколко такива проблема, същото нечовешко хлопане при палене, което бързо утихва. и на атмосферни, и на турбо субара - не беше нито бутало, нито лагери, а просто дефектирал обтегач на агренажа  така че първо диагностика - после ремонт. иди най-напред да ти проверят обтегачът на ангренажният ремък! 99% е това - има вероятност и да е от другите неща, но ще се установи при диагностиката. подобни проблеми имат и Н6 двигателите - обтегачите на обслужващите ремъци или на веригите тропат на умряло  дефектирал обтегач се проверява, има си процедура за това. случвало се е дори чисто нов и оригинален обтегач на ангренажният ремък - да дефектира за 30-40 хил.км. - а трябва да изкара поне 100 хил.км.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Дек 13, 2012 8:26 pm |
|
|
|
SCRAPPER
Регистриран на: Пон Яну 16, 2012 10:31 pm Постове: 397 Местоположение: Bulgaria;Sofia/Ireland/Slovenia
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122  
|

agent dust написа: едва ли е бутало - при студ на буталото шумът не изчезва за 30сек, особено при 2.0 турбо. лагерите също тропат по-дълго време. освен това, и в двата случая тропането е с характерен и глух шум - т.е. трябва опитно ухо да чуе двигателя и студен, и добре загрят. откак паднаха студовете - оправихме няколко такива проблема, същото нечовешко хлопане при палене, което бързо утихва. и на атмосферни, и на турбо субара - не беше нито бутало, нито лагери, а просто дефектирал обтегач на агренажа  така че първо диагностика - после ремонт. иди най-напред да ти проверят обтегачът на ангренажният ремък! 99% е това - има вероятност и да е от другите неща, но ще се установи при диагностиката. подобни проблеми имат и Н6 двигателите - обтегачите на обслужващите ремъци или на веригите тропат на умряло  дефектирал обтегач се проверява, има си процедура за това. случвало се е дори чисто нов и оригинален обтегач на ангренажният ремък - да дефектира за 30-40 хил.км. - а трябва да изкара поне 100 хил.км. абсолютно съгласен но я кажи и с какво масло караш? 
_________________ Не е важно да губиш красиво,важно е да биеш грозно ! Не е важно колко коня имаш под капака, а какво магаре е зад волана!
|
|
|
|
| Чет Дек 13, 2012 10:17 pm |
|
|
|
ivmarkovski85
|
Благодаря колеги , колата все още не е обслужвана  Така че , мисля да се допитам до сервиз , не бях в БГ и не съм я палил още....но мисля на репатрак да я закарам до сервиз според това , което казвате . Надявам се да е нещо дребно . Маслото пише че е Кастрол Благодаря ви , ще пиша , като я откарам в сервиз
|
|
|
|
| Пет Дек 14, 2012 10:37 am |
|
|
|
ivmarkovski85
|
Днес я взех от сервиза , нищо страшно .Обтегача тракаше ....сякаш напомняше че е време за обслужване  сега всичко е 6 обслужихче я сипахме и Мотулче и пее...след малко тръгвам на път с нея Благодаря на всички отзовали се 
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 1:39 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ivmarkovski85 написа: Обтегача тракаше .... 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 9:48 pm |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
agent dust написа: ivmarkovski85 написа: Обтегача тракаше ....  Поназнайва ги Агента  )
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 9:54 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Чух, че той Краси даже бил виждал от тия Импреси на живо 
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 10:15 pm |
|
|
|
ivmarkovski85
|
Колегата Agent Dust уцели в 10 ката . Много много благодаря Поздрави  сега всичко с колата е 6
|
|
|
|
| Сря Дек 19, 2012 9:28 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

ivmarkovski85 написа: Колегата Agent Dust уцели в 10 ката . Много много благодаря Поздрави  сега всичко с колата е 6 по-важно е изправен субару двигател да не бъде разглобяван заради грешна диагноза - колата ти просто е имала нужда от текущо обслужване. всички митове и легенди за счупени субара - са от лошо обслужване и диагностика. субарата не се чупят - чупят ги, или просто не знаят какво да правят и какво да им гледат... всички субара могат да се карат постоянно на заварка - при добро обслужване. турбо субару не хвърля така лесно лагерите, те са усилени. днес правих оглед на един турбо форестър, за покупка - червен и много лъскав, изпънат като струна. загрях двигателя докато преглеждах за течове и окачването - и после най-безцеремонно ударих няколко прекъсвача. продавач и купувач гледаха доста слисано... обясних - то така или иначе тази кола ще се кара на заварка, кой ти купува турбо субару да го кара полека малко нагло е на кола за оглед да и биеш прекъсвачи, пред търговеца и клиента. но няма как иначе да се провери дали е изправен двигателя  в старият сервиз ги проверявах като просто вдигах 200 на правата, но сега няма условия за толкова прецизен тест, насред цивилизацията сме  та загряваш двигателя до работна температура - биеш няколко прекъсвача. ако не почне да тресе или не издава странни звуци, значи е наред... много поздрави на колегите от СТи.бг  дано са се научили преди състезание по издръжливост - да си проверяват капачката на радиатора  един път им изхвълих на боклука капачката на радиатора, тамън преди старта... обясних им че не са ни кункуренция, и затова им помагам - бяха в друг клас 
|
|
|
|
| Сря Дек 19, 2012 10:08 pm |
|
|
|
ivmarkovski85
|
Ако си продавам колата и някои почне да и бие прекъсвачи и аз ще започна да гледам Ще им предам ако минавам от там , още веднъж благодаря на отзовалите се : ) и благодаря на Вальо , че не ме подведе , че двигателя е за ремонт а ми каза истината и ми спести парички за други глезотии по колата . И ми се иска , сега , като всичко е 6 да ходя да подавам вече малко ( много ) газ , че нещо по улиците не я усещам добре..имам постоянното чуство че недозавива ( бута предницата ) Поздрави
|
|
|
|
| Сря Яну 09, 2013 10:25 pm |
|
|
|