Отговори на тема
 Проблем с двигател 2.0 Турбо СТИ 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Impreza STI MY 2004
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
От скоро в студовете двигателят почна да работи много шумно , когато е студен . Първите 30 ина секунди тропа сякаш нещо ще изпадне от него , след което утихва лекичко и само при подаване на газ към 3000 се чува ?? Загрее ли , шумовете изчезват :-?

Някои да има идея ??

Чет Дек 06, 2012 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivmarkovski85 написа:
От скоро в студовете двигателят почна да работи много шумно , когато е студен . Първите 30 ина секунди тропа сякаш нещо ще изпадне от него , след което утихва лекичко и само при подаване на газ към 3000 се чува ?? Загрее ли , шумовете изчезват :-?

Някои да има идея ??

search.php?keywords=piston+slap&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

В общи линии,не си единствен :giggle:

Чет Дек 06, 2012 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може и да е лагер. Най-добре е да отидеш в сервиз да го чуят.

Тракането на буталата е по-характерно за ниските обороти.

Коя година е колата?

Чет Дек 06, 2012 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Автомобил: STi UK PRODRIVE
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
задалжително да я чуят в сервиз и според мен не е желателно повече да я палиш докато не се изкаже специалист
и ако евентуално се окаже бутало, след ремонта обезателно да се закачи манометър на бензина (от личен опит :D )

Чет Дек 13, 2012 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
едва ли е бутало - при студ на буталото шумът не изчезва за 30сек, особено при 2.0 турбо. лагерите също тропат по-дълго време. освен това, и в двата случая тропането е с характерен и глух шум - т.е. трябва опитно ухо да чуе двигателя и студен, и добре загрят.

откак паднаха студовете - оправихме няколко такива проблема, същото нечовешко хлопане при палене, което бързо утихва. и на атмосферни, и на турбо субара - не беше нито бутало, нито лагери, а просто дефектирал обтегач на агренажа :) така че първо диагностика - после ремонт. иди най-напред да ти проверят обтегачът на ангренажният ремък! 99% е това - има вероятност и да е от другите неща, но ще се установи при диагностиката.

подобни проблеми имат и Н6 двигателите - обтегачите на обслужващите ремъци или на веригите тропат на умряло :) дефектирал обтегач се проверява, има си процедура за това. случвало се е дори чисто нов и оригинален обтегач на ангренажният ремък - да дефектира за 30-40 хил.км. - а трябва да изкара поне 100 хил.км.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Дек 13, 2012 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 397
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agent dust написа:
едва ли е бутало - при студ на буталото шумът не изчезва за 30сек, особено при 2.0 турбо. лагерите също тропат по-дълго време. освен това, и в двата случая тропането е с характерен и глух шум - т.е. трябва опитно ухо да чуе двигателя и студен, и добре загрят.

откак паднаха студовете - оправихме няколко такива проблема, същото нечовешко хлопане при палене, което бързо утихва. и на атмосферни, и на турбо субара - не беше нито бутало, нито лагери, а просто дефектирал обтегач на агренажа :) така че първо диагностика - после ремонт. иди най-напред да ти проверят обтегачът на ангренажният ремък! 99% е това - има вероятност и да е от другите неща, но ще се установи при диагностиката.

подобни проблеми имат и Н6 двигателите - обтегачите на обслужващите ремъци или на веригите тропат на умряло :) дефектирал обтегач се проверява, има си процедура за това. случвало се е дори чисто нов и оригинален обтегач на ангренажният ремък - да дефектира за 30-40 хил.км. - а трябва да изкара поне 100 хил.км.

абсолютно съгласен но я кажи и с какво масло караш? :shock:

Чет Дек 13, 2012 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря колеги , колата все още не е обслужвана :( Така че , мисля да се допитам до сервиз , не бях в БГ и не съм я палил още....но мисля на репатрак да я закарам до сервиз според това , което казвате . Надявам се да е нещо дребно . Маслото пише че е Кастрол :good:

Благодаря ви , ще пиша , като я откарам в сервиз

Пет Дек 14, 2012 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Днес я взех от сервиза , нищо страшно .Обтегача тракаше ....сякаш напомняше че е време за обслужване :) сега всичко е 6 обслужихче я сипахме и Мотулче и пее...след малко тръгвам на път с нея :pardon:

Благодаря на всички отзовали се :beer:

Нед Дек 16, 2012 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
ivmarkovski85 написа:
Обтегача тракаше ....
:good:

0899 612 719 - Венци

Нед Дек 16, 2012 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
agent dust написа:
ivmarkovski85 написа:
Обтегача тракаше ....
:good:

Поназнайва ги Агента ;))

Нед Дек 16, 2012 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чух, че той Краси даже бил виждал от тия Импреси на живо ROFL

:beer:

Нед Дек 16, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колегата Agent Dust уцели в 10 ката . Много много благодаря

Поздрави :good: сега всичко с колата е 6

Сря Дек 19, 2012 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
ivmarkovski85 написа:
Колегата Agent Dust уцели в 10 ката . Много много благодаря

Поздрави :good: сега всичко с колата е 6

по-важно е изправен субару двигател да не бъде разглобяван заради грешна диагноза - колата ти просто е имала нужда от текущо обслужване. всички митове и легенди за счупени субара - са от лошо обслужване и диагностика. субарата не се чупят - чупят ги, или просто не знаят какво да правят и какво да им гледат... всички субара могат да се карат постоянно на заварка - при добро обслужване. турбо субару не хвърля така лесно лагерите, те са усилени.

днес правих оглед на един турбо форестър, за покупка - червен и много лъскав, изпънат като струна. загрях двигателя докато преглеждах за течове и окачването - и после най-безцеремонно ударих няколко прекъсвача. продавач и купувач гледаха доста слисано... обясних - то така или иначе тази кола ще се кара на заварка, кой ти купува турбо субару да го кара полека :)

малко нагло е на кола за оглед да и биеш прекъсвачи, пред търговеца и клиента. но няма как иначе да се провери дали е изправен двигателя :D в старият сервиз ги проверявах като просто вдигах 200 на правата, но сега няма условия за толкова прецизен тест, насред цивилизацията сме :D та загряваш двигателя до работна температура - биеш няколко прекъсвача. ако не почне да тресе или не издава странни звуци, значи е наред...

много поздрави на колегите от СТи.бг :good: дано са се научили преди състезание по издръжливост - да си проверяват капачката на радиатора :) един път им изхвълих на боклука капачката на радиатора, тамън преди старта... обясних им че не са ни кункуренция, и затова им помагам - бяха в друг клас :D

0899 612 719 - Венци

Сря Дек 19, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако си продавам колата и някои почне да и бие прекъсвачи и аз ще започна да гледам :shock:

Ще им предам ако минавам от там , още веднъж благодаря на отзовалите се : ) и благодаря на Вальо , че не ме подведе , че двигателя е за ремонт а ми каза истината и ми спести парички за други глезотии по колата .
И ми се иска , сега , като всичко е 6 да ходя да подавам вече малко ( много ) газ , че нещо по улиците не я усещам добре..имам постоянното чуство че недозавива ( бута предницата )

Поздрави

Сря Яну 09, 2013 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема