Отговори на тема стр 1, 2  >
 Пали трудно на студено. 
Автор Съобщение

Постове: 91
Автомобил: Импреза 1,6 '99; Легаси 2.0 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колата е импреза 1,6 '99 г.
Проблема е сутрин, когато е студено, пали като на 2-3 цилиндъра с прекъсване и мотора друса здраво или гасне. След 2-3 (ако е по-студено - повече) опита най-после запалва на 4 цилиндъра и заработва добре. През това време мирише на бензин от ауспуха. Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?

Пон Дек 12, 2011 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравей колега като за начало си виж свещите,щом казваш че работят 2-3цил. значи нещо тока не е добре.Провери си също и бобината на електронното ,виж и кабелите да няма пробив :smt023

Пон Дек 12, 2011 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проверка на: кабели, свещи, бубина, инжектори.
В реда в който са написани.
И дано да е от тях :)
Така както обясняваш, че мирише на бенз - инжекторите сигурно работят.
Предполагам кабел.

Пон Дек 12, 2011 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм със същата кола, колега !Както каза valqk свещи ,кабели и т. н .,но при мен проблема изчезна ,когато преди два месеца смених температурния датчик горе в ляво на двигателя .Сменя се за 15мин .,но е скъпичък (от 90-110лв.)Когато го смених разбрах ,че 2години сме се мъчили взаимно със скъпата ми колица .Сега пали от раз .Благодарна съм на колегата piperomi,който диагностицира правилно колата ,след почистване на дросел (както ме посъветва Пацо) и почистване на мап сензор сега колата лети :smt023 Тези стъпки също биха ти помогнали за паленето .Успех!

P.S.Да не ми се смеете много на техническия език ,старая се ! :smt061

Вто Дек 13, 2011 1:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Автомобил: Subaru Impreza XV 2011 AT
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ortho написа:
Колата е импреза 1,6 '99 г.
Проблема е сутрин, когато е студено, пали като на 2-3 цилиндъра с прекъсване и мотора друса здраво или гасне. След 2-3 (ако е по-студено - повече) опита най-после запалва на 4 цилиндъра и заработва добре. През това време мирише на бензин от ауспуха. Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?

Опаа, абсолютно същия мотор и година е моята. Този проблем го имам и аз. Като застудее паленето е мъка. Понякога като врътна ключа и подам съвсем леко газ се случва и да поеме(4-5 секунди работи на 2-3 цилиндъра и после се съвзема). Ако паля без да давам газ или пък подам повече газ прихълцва и изгасва. Това е само първото палене за деня. После пали както си трябва. Сменял съм кабели(оригинални), свещи(като оригиналните само че иридиеви), чистих инжектори на ултразвук. При четене на грешки не показва нищо. Въпросния температурен датчик за който говори Десито по време на теста наблюдавахме в реално време, че се променят стойностите на градусите. т.е. трябва да работи(въпреки че ако подава с 10-15 градуса по-високи показания ще бърка компа за смесообразуването. Имах съмнения за слабо налягане на бензиновата помпа и закачих един манометър след горивния филтър. Показанията сравнени с тези от Аутодата са перфектни. Ако споделиш какво си правил и ти с твоята може да локализираме проблема. Газова имаш ли?

Сря Дек 14, 2011 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Смених изпаритела ,цялостно прегледахме газовата ,при мен не даде никаква разлика относно паленето.А и нали палим на бензин ,аз поне много по добре е за колата да си загрее на бензин ,нали !Чистихме и стъпково моторче ,вече казах за всичко останало .Сипвах пролет и есен добавка за инжекциона ,но откакто смених точно този температурен датчик (че те били 3 броя )всичко свърши с проблема ,а и ми казаха ,че и 10 -20 градуса отклонение е знак за смяна . Имахме съмнение за клеморед ,но Анелия с частите от Симеон ме разобеди за този вариянт .Сега всичко си е ток :smt023
P.S.Кога ,колега сте замервали данните от датчика ,на студена поне от няколко часа кола ли ?Моята я оставих за през ноща и сутринта при паленето показа +70градуса на студена кола ,той си работи но не е коректен и както каза по горе колегата бърка смесите на колата и тя" прекювка "и изгасва .

Чет Дек 15, 2011 1:22 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Е твоя наистина е бил повреден сериозно щом на студена кола показвал +70 градуса. Моята я запалих студена отивам на сервиза 600-700 метра са дотам и при включване на компа показва +35 градуса и по време на теста плавно дигаше по 1-2 градуса. Затова се въздържам да го сменям, все ми се струва, че все пак работи.

Чет Дек 15, 2011 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Сменил съм свещи, кабели, филтри. Колата е на газ - инжекцион. Дефакто колегата ангелче описа проблема съвсем точно.
Само първото палене за деня и това е - после си пали нормално.

Пон Дек 19, 2011 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ortho написа:
Сменил съм свещи, кабели, филтри. Колата е на газ - инжекцион. Дефакто колегата ангелче описа проблема съвсем точно.
Само първото палене за деня и това е - после си пали нормално.

Не случайно те питах дали имаш газов инжекцион. Сетих се че като ми слагаха моя, газаджията ми каза, че има възможност за принудително палене на газ, ако нещо не е наред с бензиновата система, но ме предупреди да не прекалявам с това.Иначе пали на бензин и като загрее автоматично прехвърля на газ. После като е загряла пали пак на бензин, работи 30 секунди и прехвърля автоматично на газ. Та една много студена съботна сутрин(не я бях палил колата от неделя т.е. 5 дни) сядам аз и правя 4 неуспешни опита да запаля на бензин по 4-5 секунди задържане на ключа. Викам чакай да видя какво ще стане на газ. Задържам аз ключа на стартер след 2 секунди се чува релето на газовата бутилка да щраква и след още около 1-1,5 секунди колата запали без да се чуди, без да прихълцва и с нужните обороти за първоначално палене. :smt131 . Малко съскаше изпарителя, ама все пак са минусови температури и е нормално. При положение че скоро съм чистил инжектори и налягането на помпата е нормално веднага се усъмних в качеството на горивото. Източих 500ml. бензин в едно шише и го оставих един ден да се отаи и очаквах да вида поне един пръст вода на дъното. Да ама не. Нямаше и грам водица, всичко си беше бензин. Та аз продължавам да търся проблема като елиминирам кабели, свещи, бобини и други работи щом работи на газ. Проблема е някъде в бензиновата инсталация.

Пон Дек 19, 2011 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скоро някъде се дискутираше подробно за клапана за налягане на бензиновата система...потърси темата може да е от него :smt023

Пон Дек 19, 2011 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Скоро някъде се дискутираше подробно за клапана за налягане на бензиновата система...потърси темата може да е от него :smt023

С вакум налягането на бензина е 2,6 бара според Autodata е о.к., без вакум е 3,1 бара, което отново е в границите. Щом клапана се управлява от вакума значи работи. Някой ако има друго мнение да помага. Предварително благодаря.
 3

Пон Дек 19, 2011 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,импрезата ми е съшата 1.6, 99г.Имам абсолютно същия проблем,когато е под нулата трудно пали.
Вече втора зима не мога да го отстраня.
Ако някой разбере от какво е да сподели моля

Чет Дек 29, 2011 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
На диагностика не показва никакви грешки. Въпреки това смених температурен датчик на охлаждащата течност и няма промяна. Явно тези импрези произведени 99та година имат някакъв мистериозен проблем. И на мен ми е втора зима откакто търся решение на проблема.

Пет Дек 30, 2011 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ново ли купи или втора употреба ?Колко пари ти излезе ?Почисти тук там ....Аз си сипвам зимата един път едно шише спирт за горене на 35л.бензин в резервоара .Да изкара водата от гадните бензини .

Съб Дек 31, 2011 3:26 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
dessito написа:
Ново ли купи или втора употреба ?Колко пари ти излезе ?Почисти тук там ....Аз си сипвам зимата един път едно шише спирт за горене на 35л.бензин в резервоара .Да изкара водата от гадните бензини .

Ново, но е заместител-33лв.. Оригинал нямаше. За спирта съм чувал, че разваля гумените детайли по бензиновата инсталация, а и както вече казах не виждам да има вода.
Но направих друго, източих малко бензин след горивния филтър в един буркан. Запалих една кибритена клечка и я пуснах вътре. Бензина се запали и гореше бавно и след 20 секунди изгасна. Буркана си остана прозрачен. След това пуснах втора клечка и все едно я пуснах във вода. Не можа да се запали. Пробвах трета, четвърта, пета клечка, не. Като се сетих последно съм зареждал лятото(пълен резервоар) и към момента имах 10ина литра. Помислих че може да е изветрял бензина. Налях пълен резервоар OMV Maxx Motion 95(до сега съм зареждал от Лукойл 95). Сутринта запали от първия път :shock: . Направих отново опита с буркана и гореше докато не свърши всичкия бензин. Целия буркан се опуши от вътрешната страна с черен нагар и към края даже се спука. Засега не смея да се хваля. Като че ли и тази сутрин беше с два, три градуса по топло. Все пак има надежда вчера въртях 15тина пъти докато запали. Има някаква логика да е изветрял, понеже бензина е много летлив. Като си помисля през тези няколко месеца безина колко пъти е направил цикли на загряване и охлаждане като преминава от резервоара през топлите инжектори и обратно в резервоара. Ще чакам да стане по студено да пробвам пак как ще е. Явно системата за изгаряне на бензиновите пари от резервоара си върши добре работата(даже са се попрестарали японците). :-D

Съб Дек 31, 2011 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Колега според мен не е от това.Аз карам постоянно с пълен резервоар и си наливам бензина от 10 литрови туби.
Не се вижда вода в тях.Според мен не може и бензина да е изветрял толкова бързо, а и ако е така няма да имаме само ние този проблем :waste:

Съб Дек 31, 2011 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
angel_che написа:
Но направих друго, източих малко бензин след горивния филтър в един буркан. Запалих една кибритена клечка и я пуснах вътре. Бензина се запали и гореше бавно и след 20 секунди изгасна. .........

Това е виц.... :giggle: , ако си пекъл патешки дроб на ската ще установиш, че има поне два метра пламъци, аз и тогава се усъмних, че не го изнасят за Франция, ами е явно секретно гориво за совалките, а пък бензина го използваме за лоени свещи. :smt082

Съб Дек 31, 2011 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Yco написа:
angel_che написа:
Но направих друго, източих малко бензин след горивния филтър в един буркан. Запалих една кибритена клечка и я пуснах вътре. Бензина се запали и гореше бавно и след 20 секунди изгасна. .........

Това е виц.... :giggle: , ако си пекъл патешки дроб на ската ще установиш, че има поне два метра пламъци, аз и тогава се усъмних, че не го изнасят за Франция, ами е явно секретно гориво за совалките, а пък бензина го използваме за лоени свещи. :smt082

Колега, какво стана с опита за запалване на бензина. Пуснах малка смешка, защото не трябва това де се прави и то в буркан, че е опасно.
Чувал съм за подобни опити, когато клечката или фаса изгасва при допир с бензина, поради факта, че няма изпарения с необходимата смес за запалване.
Та по темата, взимаш си от аптеката Калиев перманганат и поставяш няколко прашинки в съда с бензина, оцвети ли се означава, че има вода- качествен метод, количественият е друг -Карл Фишер Титратор.

Та се присетих за една книга на маршал Жуков "Спомени и размисли", как след битката при Сталинград им попадат в ръцете складове със спирт и газ.Химиците го смесват за гориво на танковете. Ама много пияни танкисти взели да се срещат. Та Жуков извикал в квартирата главния химик и го попитал, как го разделят, че така се напиват. Химикът отговорил, че не е възможно при полеви условия. След това извикал един от главните пияници на офанзивата и при условие, че няма да ги разстрелят да обясни,как става тази сложна система. Пича казал - с една кофа и един пирон.
- Как така, казал химика.
- Ами, наливаме горивото в една кофа и сипваме вода, алкохола става по-тежък и пада на дъното. Удряме пирона от долу и теглим чиста водка.
..Е малко са се оригвали на газ, ама така са били и по-страшни. :-D

Чет Яну 05, 2012 11:42 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Вода нямам. Водата е по тежка от бензина и много ясно се вижда на дъното. При мен много добре се вижда, че липсва. Между другото причина за появата на конденз в резервоара е неработеща система за изгаряне на бензиновите пари. Тази система спомага за проветряването на резервоара и предотвратява изтичането на пари от пълначката, което понякога може да бъде опасно, да не говорим че е неекологично. При мен с работеща такава система и бензин от август месец, резултата е налице. Пак не е както трябва, но палене от първия, максимум втория път го приемам за добре. Като си помисля преди стигах до петнайсетина, срам ме беше от комшиите(ако бях с различна от субару, нямаше да ми пука изобщо). :)

Чет Яну 05, 2012 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Такааа, развитие по темата: Купих свещи и кабели от Мимо13, измих си филтъра, смених всичко и сега пали малко по-добре сутрин. От 2-3 път. Това ме задоволява засега.

Вто Яну 10, 2012 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >