|
Страница 1 от 1
|
|
Мнения относно Subaru Impreza 2.0 OUTBACK 2005 година
| Автор |
Съобщение |
|
i-V0
Регистриран на: Съб Юни 22, 2013 2:00 pm Постове: 24 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2003
Рейтинг: 0
|
Здравейте, От години съм запален фен на Субару, четох и разглеждах информация за различни модели от марката и в крайна сметка се насочих към Impreza от 2001 - 2005, именно такава кола планирам да закупя. Тъй като автомобила ще ми е нужен почти единствено за извънградско каране, а и за някои леки забежки по черни пътища се спрях именно на Impreza Outback (ако имам късмет да открия) с ръчна скоростна кутия. Проблем, е че не се виждат много често тези импрезки  , но все пак бих бил много благодарен, ако някой може да сподели впечатления от модела. Има ли някакви особености при поддръжката? Какъв разход на гориво дава? Също така, ако има някой има информация относно продажба, на точно такива импрези от частни лица (изключвам обявите от мобиле бг, карс бг и пр.), ще съм много благодарен, ако я сподели. Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Съб Юни 22, 2013 2:58 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Вижте този екземпляр, на колега от форума е който може да ви даде повече информация. viewtopic.php?f=12&t=13021
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Съб Юни 22, 2013 3:46 pm |
|
|
|
i-V0
|
Благодаря! Аз по-рано днес разгледах офертата, но честно казано предпочитам ръчни скорости, а пък и това, че е от Америка малко не ми допада (дано не засегна някой). Аз гледам една импреза в cars.bg ( http://www.cars.bg/c139172) и доста ми харесва от снимките, но малко скъпа ми идва. Не знам има ли някой инфо. за автокъщата в Монтана, да не се окаже някакво дърво офертата имам предвид скъпа кола пък и със скрити изненади. Естествено от последното никой не е застрахован, особено, ако прояви невнимание. Може би ще послушам съветите на други колеги и ще се насоча към Outback II 165 hp. Притеснява ме, че аутбека ще дава по-голям разход, но пък от друга страна събира страшно много багаж и е доста просторен, а пък и на по-добри първоначални цени попадам. Общо взето съм в дилема засега, но съм яко зарибен, и скоро ще имам субару  .
|
|
|
|
| Съб Юни 22, 2013 8:57 pm |
|
|
|
flux2
|

Преди около 5 години имах същата чуденка като теб: искаше ми се точно този модел Импреза, но Аутбек вариант заради по-високия клиърънс. В крайна сметка си взех Импреза комби от 2001, но не Аутбек, и след 4 1/2 години каране не съм имал никакви проблеми с клиърънс-а на нормалната версия (говоря за ходене на ски/сняг, тук там някои язовир и т.н., нищо сериозно). Мисля че нормалната импреза от тези години има клиърънс от 15.5см, който е по-висок от да кажем Легаси. Преди няколко седмици я продадох и си взех нов Аутбек (не импреза, Легаси-Аутбек), но тепърва ще трябва да видя какво съм спечелил с по-големия клиърънс (сега е 20см). Доколкото разбрах, Импреза 2001-2007 периода се продава като Аутбек в Европа само 1 година, мисля само 2005 (поне за немския пазар) - тази обява от линка май е точно такава. Моят съвет е, особено ако е от Германия, да я огледаш МНОГО внимателно отдолу (на стенд) и да видиш за ръжда, защото там (т.е. тук, понеже аз живея в Германия) хвърлят много луга зимата и тези Импрези не са особено защитени: моята за няколко зими каране по снегове тук ръждяса здраво, поне за немските стандарти и TUV, и се наложи да сменям задния мост и носачите преди 2 години (имаха дупки по тях от ръждата), а сега, преди да я продам, ми бяха казали че за следващия TUV ще трябва да сменям заради корозия и двете метални греди отдолу които държат двигателя (не знам как се казват). Честно казано, ръждата беше основната причина да се разделя с нея макар че в България тези неща едва ли щяха да са проблем за технически преглед. Иначе бях много доволен, с единствената забележка че наистина гори много - при по-бързо каране по магистрала (поддържане на 150-160 км/ч) гори около 10л/100 на бензин, и под 8л/100 никога не е падала.
|
|
|
|
| Нед Юни 23, 2013 2:03 am |
|
|
|
i-V0
|

flux2 написа: Преди около 5 години имах същата чуденка като теб: искаше ми се точно този модел Импреза, но Аутбек вариант заради по-високия клиърънс. В крайна сметка си взех Импреза комби от 2001, но не Аутбек, и след 4 1/2 години каране не съм имал никакви проблеми с клиърънс-а на нормалната версия (говоря за ходене на ски/сняг, тук там някои язовир и т.н., нищо сериозно). Мисля че нормалната импреза от тези години има клиърънс от 15.5см, който е по-висок от да кажем Легаси. Преди няколко седмици я продадох и си взех нов Аутбек (не импреза, Легаси-Аутбек), но тепърва ще трябва да видя какво съм спечелил с по-големия клиърънс (сега е 20см). Доколкото разбрах, Импреза 2001-2007 периода се продава като Аутбек в Европа само 1 година, мисля само 2005 (поне за немския пазар) - тази обява от линка май е точно такава. Моят съвет е, особено ако е от Германия, да я огледаш МНОГО внимателно отдолу (на стенд) и да видиш за ръжда, защото там (т.е. тук, понеже аз живея в Германия) хвърлят много луга зимата и тези Импрези не са особено защитени: моята за няколко зими каране по снегове тук ръждяса здраво, поне за немските стандарти и TUV, и се наложи да сменям задния мост и носачите преди 2 години (имаха дупки по тях от ръждата), а сега, преди да я продам, ми бяха казали че за следващия TUV ще трябва да сменям заради корозия и двете метални греди отдолу които държат двигателя (не знам как се казват). Честно казано, ръждата беше основната причина да се разделя с нея макар че в България тези неща едва ли щяха да са проблем за технически преглед. Иначе бях много доволен, с единствената забележка че наистина гори много - при по-бързо каране по магистрала (поддържане на 150-160 км/ч) гори около 10л/100 на бензин, и под 8л/100 никога не е падала. Здравей flux2, Наистина в България най-вероятно описаното от теб няма да е проблем. Аз колата от обявата няма да я гледам, защото много скъпа ми идва аз съм с лимит 8 хил. (за закупуване). Общо взето ще почета още и ще се ориентирам допълнително. Някъде четох, че внесените от Швейцария са обикновено са най-запазени, там дали имат проблем с ръждата заради лугата? Няма да бързам с избора, че вече патих от бързане и доверяване.
|
|
|
|
| Нед Юни 23, 2013 12:35 pm |
|
|
|
Vmax
|

i-V0 написа: Благодаря! Аз по-рано днес разгледах офертата, но честно казано предпочитам ръчни скорости, а пък и това, че е от Америка малко не ми допада (дано не засегна някой). Аз гледам една импреза в cars.bg ( http://www.cars.bg/c139172) и доста ми харесва от снимките, но малко скъпа ми идва. Не знам има ли някой инфо. за автокъщата в Монтана, да не се окаже някакво дърво офертата имам предвид скъпа кола пък и със скрити изненади. Естествено от последното никой не е застрахован, особено, ако прояви невнимание. Може би ще послушам съветите на други колеги и ще се насоча към Outback II 165 hp. Притеснява ме, че аутбека ще дава по-голям разход, но пък от друга страна събира страшно много багаж и е доста просторен, а пък и на по-добри първоначални цени попадам. Общо взето съм в дилема засега, но съм яко зарибен, и скоро ще имам субару  . Да се обадя и аз, че тук ми е силната част - колата от линка е моя, моделът е правен за САЩ, в Япония, и разликите с останалите Импрези са: 1. По-висок клиренс 2. Подсилено окачване - стаб щангите са по-дебели 3. Допълнителни екстри - греди по покривите, 12Волта в багажника и др.дребни глупости 4. Новият двг - SOHC - 165 коня, който лично за мен е по-добрият избор от 2.0, защото купето не е от леките, и по-малкият двигател си харчи защото се озорва. С новият - 165 коя, колата е по-бърза и пъргава от Аутбак със същият двг / говоря за модела след 2004 - впечатленията са на колега с такъв, не мои / Въпреки че модела е за САЩ, всички части са идентични с Европейския модел. Във форума има една стара тема с много подробни данни - ако колегата има интерес, да използва търсачката...
|
|
|
|
| Пон Юни 24, 2013 8:14 am |
|
|
|
i-V0
|
Здравейте колеги, И аз се сдобих със Субару и по конкретно Impreza 2.0 GX 2003. След покупка, регистрация и обслужване на масла, филтри, биалетки, тампони, ангренажен комплект, водна помпа и пр. карам колата вече ~400 km и съм доста доволен. Оказа се, че ангренажния комплект, очевидно е сменян сравнително скоро, защото всички ролки вкл. и самият ремък изглеждат като нови  . Автомобила е много запазен и добре стопанисван  . Скоро ще постна снимки.
|
|
|
|
| Нед Юли 21, 2013 7:40 pm |
|
|
|
thunderwolf
Регистриран на: Нед Дек 29, 2013 3:40 am Постове: 18 Местоположение: София
Автомобил: MY07 OUTBACK 2,5
Рейтинг: 1
|
Здравейте i-VOl и flux2,точно в Германия,Австрия и Швейцария се използва масово "Айсмелт"-калциев хлорид и магнезиев хлорид.Тези много агресивни препарати(соли) ,меко казано убиват всичко що е отдолу-тръби,носачи,шенкели,мостове и т.н.В България започва същото последните зими,минават два пъти "превантивно "и снега не се задържа цяла зима(поне когато го има). 
|
|
|
|
| Чет Май 08, 2014 9:00 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|