Отговори на тема
 Прекъсване и придърпване 
Автор Съобщение

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги описвам случая,ако някой има идеи помагайте !Количката е Impreza Outback,2.0,125к.с.(с газов инжекцион)

Сутрин при запалване(на студено),авт.смукач държи оборотите в началото 1500,и после леко падат до 1200(до тук нищо ненормално,колата е още на бенз.)Това спокойствие трае около 30-40 сек.Изведнъж срив в оборотите(под 750,не съм натискал газта още след запалването),придружено с тресене и вибрации в генерацията.Чува се точно под скоростния лост.Времетраене около 10сек.,след което оборотите се вдигат до 1200,и плавно и без повече драми си падат.Това е първия симптом и се повтаря до секундата без значение сутрин или през по-топлата част на деня я паля.

Нататък !

Изфорсирвам и минавам на газ,стрелката на темп.вече почва да влиза в циферблата(дет се вика).Тръгвам нищо необичайно,докато стрелката не стигне обичайното си положение в средата на скалата.И оттук наново,прекъсване,тресене,давене...имам чуството че още малко ще спра на пътя.Леко усещам миризма на газ(предполагам от непълно изгаряне при прекъсването),от прозореца отвън(връзки всичко е ОК).Времетраене на тази драма :) 400-500м.Следва сработване и никакви проблеми вече,до следващия ден(на същия баир).

Какво е направено:
-Свещи сменени(не е от тях)-няма промяна(пък и бяха на 30 х.км.)
-Кабелите са сменяни миналата година
-Нивото на антифриза в радиатора,догоре(няма въздух)
-Диагностика на газовата направена от човек,който е №1, в нашата България(Североизток).Съмнения за заминаващи инжектори.

Та .....обясних го като първолак,ма взе да ме дразни това ,всяка сутрин,пък и инжекторите са половината уредба,а ако не е от тях.

Някой ако има препоръки и насоки да казва,или познати симптоми и намерени решения.Чека свети,грешката е за EGR-а,предполагам е за почистване или е затапен(не съм проверявал още).Благодаря предв. на отзовалите се !

Чет Сеп 19, 2013 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Забравих да кажа нещо важно.На бензин,освен срива в оборотите първоначално,нищо друго нередно не се случва,няма придърпвания,тресене и т.н.Та май газовия инжекцион(инжекторите),в частност са може би виновни.Колата е минала около 100х.км. на газ,нормално ли е инжекторите да сдадат багажа ?

Не съм гледал стъпковия мотор,дросела и май това ми идва,което да проверя засега !

Пет Сеп 20, 2013 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
обикновенно дросела е за чистене - погледнете го.
Инжекторите са с живот 100 000, така че се приготви за 4 нови.

проверете дали температурния датчик работи коректно, че може той да лъже компа и от там да става тая галимация.
И стъпковият мотор прави проблеми като тръгне - но ги прави постоянно, а не както описваш, нищо не пречи да се почисти.

Успех
 17

Пет Сеп 20, 2013 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Действай по грешката с последователността от сервизното ръководство.

Пет Сеп 20, 2013 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Инжекторите са с живот 100 000, така че се приготви за 4 нови.

Keihin примерно дават 290 милиона цикъла, което е 10 години с 240 000 км ..., може пък да е с такива ;)

Нед Сеп 22, 2013 6:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз си мисля, че инжекторите може би са за смяна, но също е вероятно да е изпарителя с такива симптоми.
Ако има възможност - тествай с друг. И температурен датчик - да се види какво показва, както спомена колегата.

Нед Сеп 22, 2013 8:10 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
И аз мисля че са инжекторите. А на ГИ инжекторите имат толкова лесна замяна че не виждам какъв е проблема за 30 на мин да свалите от някоя кола инжекторите да ги сложите на твойта и да пробвате. Разбира се запазваш си настройките във файл на твойта , една бърза самонастройка на ГИ и си готов.

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Нед Сеп 22, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо виж какви инжектори може да управлява ГИ и тогава избирай какви да сложиш, след като е изчистен проблема с EGR-а.

Нед Сеп 22, 2013 10:05 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
EGR-а днес го отворих,както си и мислех гарнитурката беше без дупки.Разпробихме,огледах го не беше толкова зацапан,отколкото видях на снимки във форума.По-скоро си беше опушен.Не знам защо предишния собственик го е затапил,може би е правел проблеми.Върнах старите свещи(бяха Bosch Super+),e така да видя ще има ли промяна.Преди с тези свещи придърпването беше почти неусетно и много за кратко.Между другото при първото им развиване, едната беше много хлабава,развих я без усилие(на ръка).Cheka след 30 мин. смяна на свещите угасна,ще го видим сега като EGR-a е вече отворен дали ще светне.Лошото е,че колата беше вече загряла и нищо нередно вече не се случва,мърка като коте и върви като изоглавена.Ще чакам да я видя утре сутрин ! :-?

А ако инжекторите са дали фира,защо в един момент всичко се оправя ?

Днес дочух и леки детонации при изфорсиране до около 4000об и отпускане на педала.

Нед Сеп 22, 2013 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Проблемът не е от свещите - просто не е бил толкова отявлен в началото. Свещите не се затягат прекалено при монтаж, но и със сигурност не трябва да се развиват на ръка.

По принцип газовите инжекциони си искат пълно ревизиране след 100 000км, което означава - ремонт на изпарителя / мембрани и глупости, като в повечето случаи ремонта е около 70лв, нов изпарител 100лв /, инжекторите карат 100-150 000, в зависимост от качеството на газта, а у нас то е относителна величина..., тръбите на газтта - ако се медни, с времето се затлачват от примесите в газтта, и това нарушава дебита / сменят се с едни нови - като фибростъкло или карбон, но забравих името на материала.

Като се прецака изпарителя - т.е. вкочанат се мембраните, почва да изпуска газ, която сутрин като палиш прави проблеми.

Това гореописаното не е задължително да е валидно за теб и конкретният проблем, но факта, че не знаеш кога е слагана газтта и колко е навъртяно с нея, е добре да провериш тези неща...

Имай предвид, че е много важно колата да работи с изправна газова, защото в противен случай ще има две горчиви гарнитури...

До като я оправиш не раздавай пълната газ - просто за всеки случай

Сря Сеп 25, 2013 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Какво направих до момента.Както колегата Vmax предположи,не е от свещите,и със старите пак останаха симптомите.
Отидох пак при газаджията.При по-подробна диагностика се установи,че няма темп.датчик на газовата,а е обръщала на газ по темп. на газта.Жабаря я беше направил май на 20 градуса да обръща на газ(то в Италия топло),да ама изпарителя студен като труп :D Сутрин явно студения изпарител не успява да изпари газта,а навлиза течна част в инжекторите,които пък и не работят добре ииии, затова ми и миришеше на газ при прекъсванията.
Та сложихме темп.датчик,и зададохме стойност да обръща при 35 град.темп. на водата.

По много интересен начин,се установи че някои от инжекторите не работят коректно и вече са към края на живота си.
Зададоха се минимални стойности на коефициентите определящи горивната смес и въпреки това мотора леко тресе,след
това с плоски клещи се притискат леко газопроводите на всеки инжектор по отделно.Тези които работят почват да давят цилиндъра и мотора се мъчи да гасне,тези които не работят добре мотора спира да тресе и заработва много добре.По това се установи че им трябва много ниски нива на горивна смес за да работят нормално,но по коеф.тя не може да бъде намалена под софтуерния минимум зададен от компа.Та след смяна на два инжектора мотора заработи без никакви вибрации и сътресения,скоростния лост заспа и засега всичко е добре.

п.с.Не смених всички инжектори(за тези които ще ме упрекнат),защото много скоро(жабарите са се съгласили),ще се пуснат по-добри и със ремонтни комплекти инжектори,на цената на 3бр.сега.

Някои от обясненията може да не са коректни,или аз да не съм разбрал точно,за което се извинявам !

Чет Сеп 26, 2013 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито колега! =D> Да те питам при кой газджия ходиш ?

Чет Сеп 26, 2013 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
xander написа:
Честито колега! =D> Да те питам при кой газджия ходиш ?

Газаджията е в гр.Разград,колега !

Чет Сеп 26, 2013 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ееее жалко. Мерси все пак :good:

Пет Сеп 27, 2013 9:42 am