Отговори на тема
 Ново попълнение в екипа и малко въпроси. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Impreza GC8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, преди точно един месец си купих Субару Импреза 2,0л 125 к.с. 2000г. За щастие колата се оказа здрава (за автомобил купен от горубляне, но за километреите не гарантирам :D ). Имах много въпроси, за които ми се щеше да получа отоговор от по-опитни колеги от форума, но в момента в главата ми е само най-основното а именно с какъв протоkoл е колата (не съм напълно убеден за правилния изказ). С други думи накратко има ли OBD II и може ли да се сложи газов инжекцион с OBD II връзка (Романо Антонио, БРЦ SQ и т.н.) или не може или дори да може би било безсмислено?
Също така няколко дребни неща за които се сещам - стрелката за температурата на двигателя перпендикулярно ли трябва да седи или си стои "пропаднала" сочеща почти надолу при всички и също така стрелката за горивото показва ли постоянно количеството му или също се връща на позиция "минимум" при гасене на двигателя ? Също така , тъй като клаксона ми не работи а това е доста "досадна" повреда :D ии след малко замерване на кабели успях да "изолирам" проблема до повредена "магисрала" от след волана до релето което е в двигателния отсег, тъ въпроса ми е дали някой би могъл да ми даде някакви характеристики с какъв кабел може да се замени, за да мога евентуално да си "опъна" отделна магистрала от волана до съответното реле.
За сега само за това се сещам, ще се радвам на каквато и да е подкрепа и благодаря предварително за отговора.

Пет Окт 04, 2013 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за придобивката и много безаварийни километри.
Щом колата е 2000г. най-вероятно не е с OBD II, така че няма смисъл от такъв газов инжекцион.
Стрелката на температурата при нормално загрял автомомобил стои малко под хоризонтално положение.
Стрелката за количеството гориво остава там където е била, дори да извадиш ключа. Дано при теб да сочи винаги нагоре :D .
За неработещия клаксон погледни ТАЗИ ТЕМА, може и при теб да е нещо такова.
ТУК ще намериш ръководства за твоя автомобил.

Пет Окт 04, 2013 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговора, при мен при сутден двигател седи доста под хоризонталното ниво а при добре загрял двигател е на около 45 градуса, като имам възможност ще го снимам за да го покажа.
п.с. аз също имам еърбеци, но лампата им не свети, което не знам защо е, след диагностика ми казаха че не можели да стигнат до центр. компютър и да ми кажат дали има проблем с датчиците или не :/
Също така се сещам да попитам, колко е нормалното тресене на автомобила в спряло положение изключен от скорост защото при моя мисля че е доста ии вероятно трябва да се регулриат клапани или сменят свещи (или и двете) както ме посъветваха в сервиза в който ми правиха диагностиката с довода че компютъра връщал оборотите ( ? )

Пет Окт 04, 2013 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това, че не ти свети лампата на еърбега не е гаранция - кой знае какво са правили горублянските търгаши.
Пробвай да си направиш Самодиагностика и виж какво ще излезе.

Пет Окт 04, 2013 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за придобивката, колега. Дано да нямаш грижи.
Моята е Легаси 2000 г. и не е ОБД II .
За диагностика на еърбеговете има друга диагностична букса. При мен е бяла и за нея са увити два проводника - това са две маси. Когато забодеш единия в позиция 1 - четеш грешките. Броят се примигванията на индикацията AIRBAG. За изтриване - 1 стои забоден и забождаш втория, но не съм сигурен къде беше и изтриваш.
Провери в АУТОДАТА - има процедурата, има ги и кодовете.
Аз сменях лентов кабел, но при мен светна индикацията AIRBAG и също нямах клаксон. Първо прочетох грешката. После работих повече от час с откачен акумулатор, но грешката си стоеше. Изтрих я по процедурата.

Съб Окт 05, 2013 4:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито колега, безброй безаварийни километри. =D>
Колега най-вероятно си OBD1 букса със ССМ1-2 протокол, можеш да си направиш кабел и с ЕВОСкан. Но това не ти пречи да си сложиш газов инжекцион. Аз имам БРЦ и газовата си има отделна букса за диагностика. А за температурата, не знам точно кое табло имаш, но стрелката при загрял винаги трябва да седи в средата на скалата.

:beer:

Съб Окт 05, 2013 8:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за идеята патко, а xander-e , на мен хората които ми правиха диагностика казаха цитирам : " Колата е с OBD 1.5 (което явно е нещо междинно) и е по-добре да се сложи газов инж. с OBD връзка" при което в момента прото съм пред дилемата има ли смисъл да платя 300+ лв. отгоре за OBD газова ?

Съб Окт 05, 2013 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма такова нещо ОБД 1.5. Или е ОБД 1 или 2. Аз имам 16 пинова букса, но не съм ОБД 2, а е SSM - чете се с дилърски скенер или по-скъп афтърмаркет. Според мен ОБД газов инжекцион няма да заработи - т.е. да чете данни от бензиновия компютър през ОБД-то. Ако някой те убеждава в противното и настоява да ти монтира такъв - нака да е с изрична уговорка, че ако не тръгне, да си го вземе обратно и да не му плащаш за упражненията.

Нед Окт 06, 2013 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: SUBARU
Телефон: 001-514-692-2304
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре дошъл в субару мафията и ти пожелавам много безаварийни километри.
Относно ербега следвай тази процедура - гаранция работи ( имах и аз проблем с едното субару и благодарение на това инфо разбрах каде ми е проблема. ( http://www.youtube.com/watch?v=g1K7PqhmDW8 )
За това кой код какво означава - тук: ( http://codes.rennacs.com/FaultCodes.php ... tion+below )
В повечето случаи проблемът е в този кръглия конектор на волана ( ако искаш снимки на тоя конектор мога да ти изпратя). Намира се на волана под ербега - дава контакт към клаксона, ербега и круиз контрола(ако има такъв естествено). Успех колега и дано съм ти от полза! ;)

Пон Окт 07, 2013 5:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
dedo написа:
Добре дошъл в субару мафията и ти пожелавам много безаварийни километри.
Относно ербега следвай тази процедура - гаранция работи ( имах и аз проблем с едното субару и благодарение на това инфо разбрах каде ми е проблема. ( http://www.youtube.com/watch?v=g1K7PqhmDW8 )
За това кой код какво означава - тук: ( http://codes.rennacs.com/FaultCodes.php ... tion+below )
В повечето случаи проблемът е в този кръглия конектор на волана ( ако искаш снимки на тоя конектор мога да ти изпратя). Намира се на волана под ербега - дава контакт към клаксона, ербега и круиз контрола(ако има такъв естествено). Успех колега и дано съм ти от полза! ;)

Благодаря за съвета, при първа възможност ще го опитам...ии да една снимка би била добре дошла :D
Благодаря предварително

Пон Окт 07, 2013 8:06 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
patko написа:
Няма такова нещо ОБД 1.5. Или е ОБД 1 или 2. Аз имам 16 пинова букса, но не съм ОБД 2, а е SSM - чете се с дилърски скенер или по-скъп афтърмаркет. Според мен ОБД газов инжекцион няма да заработи - т.е. да чете данни от бензиновия компютър през ОБД-то. Ако някой те убеждава в противното и настоява да ти монтира такъв - нака да е с изрична уговорка, че ако не тръгне, да си го вземе обратно и да не му плащаш за упражненията.

И аз това щях да кажа, субару преди 2001 са само с SSM (1, 2, 3 версии). А за газова с ОБД2, те ти слагат отделен компютър за газовата, който е ОБД, с отделна бука за четене.

Пон Окт 07, 2013 8:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
xander написа:
patko написа:

И аз това щях да кажа, субару преди 2001 са само с SSM (1, 2, 3 версии). А за газова с ОБД2, те ти слагат отделен компютър за газовата, който е ОБД, с отделна бука за четене.

Супер сте господа, спестихте ми 300-400 лв :D
Благодаря ви...

Пон Окт 07, 2013 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Още нещо. Това в Ю-туба не ми изглежда много лесно. Този направо разкости инсталацията да стигне до буксата.
Явно е, че става, но при мен диагностичната букса за AIRBAG-овете е свободна - както са черните и зелените букси за диагностика. Не вярвам за ИМПРЕЗА да е толкова сложно. Само трябва да се свали пластмасата, която се явава над коленете на водача (от педалите до волана) и тя се вижда. Ако не е пипана досега, то двете маси са здраво увити със скоч около снопа кабели, които свършват в буксата. Успех ](*,)

Пон Окт 07, 2013 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Изгледах видеото отново, по-внимателно и наистина буксата си е свободна, но с труден достъп. Може за Импреза да е така. На Легаси е по-близо до централната конзола - над педала за газ.

Пон Окт 07, 2013 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
patko написа:
Изгледах видеото отново, по-внимателно и наистина буксата си е свободна, но с труден достъп. Може за Импреза да е така. На Легаси е по-близо до централната конзола - над педала за газ.

Ами това което мога да направя е ,като се сдобия с нов акомулатор :D и опитам това с диагностиката, да кача снимка две или видео на това какво и как става, пътво мисля да извадя таблото обаче, да не би да се окаже че просто крушката на еърбег-а не свети, а пък клаксона е с прекъсната магистрала...ще видим :)

Пон Окт 07, 2013 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Когато дадеш "на контакт" лампата трябва да свети. Ако не свети, тогава сваляй таблото.

Пон Окт 07, 2013 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема