Отговори на тема
 Стандартни инжектори на атмосферен EJ20 от 1998(115 кс) 
Автор Съобщение

Постове: 20
Автомобил: Subaru Impreza GL
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Потърсих, но не намерих информация с какви инжектори идва оборудван двигателя EJ20 от Импреза 1998. Става дума за 115 к.с. варианта.
Ще слагам трип компютър, но за сметката на разхода на гориво ми трябва константата на инжекторите.

Благодаря предварително!

Пон Ное 04, 2013 12:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега не мога да ти помогна за инжекторите, ама може ли да разясниш как точно го слагаш този трип комп? :shock: Че и аз искам :P

Пон Ное 04, 2013 9:34 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това е компютъра.
Вземаш от ECU-то управляващия сигнал за някой инжектор, вземаш от скоростната кутия сигнала за скоростта, температура от ДВГ при желание, ламбда сонда също при желание.
Има външна и вътрешна температура и смята доста неща... Първоначално го видях във форума на Митсубиши в темата за галантите -> ТУК :)
Единия младеж си го е монтирал, като е показал линк към чужда галерия и свои снимки.
Не е голяма философия.
Аз в интерес на истината мислех дълго време, да си го направя, но тъй като времето ме ограничава и знам как от две години правя едно просто управление на готварска фурна, директно си го поръчах, за да няма и този път започнато и недовършено ....с години :)

Вто Ное 05, 2013 1:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:bow:

Хммм, това изглежда много интересно ... ще следя с интерес проекта ти. :good:

П.С. Като го сложиш, дай няколко снимки да видим как е :D

:beer:

Вто Ное 05, 2013 6:36 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Още не съм решил, къде ще бъде... При галантите е лесно - имаш си часовник за изкормване :)

Вто Ное 05, 2013 8:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подобна функция за смятане на разхода имат разни GPS-и, на Garmin специално и като се настрои дава доста точно.

Вто Ное 05, 2013 9:02 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
След пореден ден на копаене из гугъл, стигнах до нов проблем...
За 2.5 двигателя хората бяха писали, че е с 280сс инжектори, но при различни налягания бълвали повече, което ме озадачи - при мен какво налягане стига до инжекторите?
В същия форум попаднах на информация, че повечето EJ20 от 90те били с 440сс - турбо и атмосферни...дали?

Вто Ное 05, 2013 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е тук относно налягането - http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... rvices.pdf
177 — 206 kPa

Вто Ное 05, 2013 11:31 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, колега и на 2.0 стандартно са 280 куб инжекторите при 2.7 бара налягане на горивото. Турбо инжекторите на колите до 98 г, без СТИ/RA и разни други неевропейски модификации са 380 сс, на СТИ и другите са 440 сс - от там насетне растат като кубици и на едните и на другите - налягането е пак 3 бара на празен ход и се вдига с налягането на турбината.

Вто Ное 12, 2013 11:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Май наистина е така, защото при 380 кубика нагласено, ми идва малко множко разхода... Този уикенд ми предстои пътуване и ще проверя горе-долу дали отговаря, а по-нататък по-точно зареждайки на една и съща колонка.

Благодаря за информацията, колеги!

Вто Ное 12, 2013 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема