Отговори на тема
 Проблем с WRX 2015 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: WRX 2015
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти на всички :) Моля за съвет ...
От известно време ме тормози един проблем, а именно чек енджин и грешка P0300. Колата е WRX 2015, FA20 мотор, на около 140хил км. (реални).
Едно, че грешката може да означава 100 неща, но и светва рядко. Чистя я, след това може да мине месец и да не светне пак, може и 2 дни. Светва 10на секунди след запалване. Симптоми няма абсолютно никакви, с изключения на малко неравномерните обороти при студен старт (1400-1600), но това ми е трето субару след XV 2014 и Форестър ХТ 2015 и те запалваха на студено по същия начин, без никакви грешки. При сменяне от P на D веднага се регулират или дори при леки натискане на газта, това май е стандартно и надали има общо с грешката.
Свещите са сменени, бобини и скъсани маркучи пише най-често чичко гугъл, но надали, защото би трябвало постоянно да правят проблем, не само при старт. Може и да греша , разбира се.
Тези дни ще погледнем и на живо данните, но все пак пиша и тук, може би пък някой да има идея къде по-точно да търсим проблема.
Благодаря предварително :)

Вто Юли 30, 2024 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4388
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бих се насочил към дърпане на въздух отнякъде, например където се снаждат метален и пластмасов детайл във всмукателния тракт. Защо натам? Прави го само студена и винаги е P0300, не прецизира конкретен цилиндър.

Вто Юли 30, 2024 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз се порових в нета и тази грешка я дават когато колата прекъсва, но не може да се определи кой цилиндър го прави, та затова и грешката е P0300.
Ако беше цилиндър 1 щеше да е P0301 и т.н.
Това което пишат е първо да се проверят свещите и ако са ОК, то следващата стъпка е да се провери за нагар върху смукателните клапани.
До колкото съм чел, недостатъка на директното впръскване на всеки един мотор е точно този нагар който се появява, но пък за сметка на това загубите при работа на мотора са малки и от там идва икономията на гориво.

Може да пробваш да сложиш някоя добавка, която да ти почисти горивната система, например тази https://bardahl.bg/produkt/bardahl-inje ... -1-benzin/
Също така си почисти MAF и MAP датчиците, като след това компютъра ще има нужда от известно време за да се самообучи.
Другото което е да започнеш да сипваш бензин от оборотни бензиностанции, а не от където ти падне.

Успех и да пишеш какво е станало :beer:

Вто Юли 30, 2024 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: WRX 2015
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Четох същите неща и аз, дросел ще почистим, а добавка и то точно тази сложих, оставих 20 литра в резервоара, добавката и ги изгорих. След 20на дена пак светна... Освен да търся някой за вътрешно почивстване или там как се води, но в Бургас мисля, че няма.
В общи линии супер смотана грешка. Накрая ще чакам да се появи и влоши някой по-реален симптоп поне да го разберем от къде е.

Вто Юли 30, 2024 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikk написа:
Четох същите неща и аз, дросел ще почистим, а добавка и то точно тази сложих, оставих 20 литра в резервоара, добавката и ги изгорих. След 20на дена пак светна... Освен да търся някой за вътрешно почивстване или там как се води, но в Бургас мисля, че няма.
В общи линии супер смотана грешка. Накрая ще чакам да се появи и влоши някой по-реален симптоп поне да го разберем от къде е.

Щом след 20 дена пак е светнала, значи добавката е свършила своята работа, но ме навява мисълта че в този случай бензина който слагаш може да е кофти.
Принципно FA20DIT го дават че може да се кара с 95. Не знам какъв сипваш, но пробвай 100 октана от шел или еко.

Прочети и тази тема : https://www.clubwrx.net/threads/if-you- ... 134337553/
Дебитомера (MAF) чистил ли си ?

Вто Юли 30, 2024 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема