|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с ламбда сонда - Импреза 1.6 (2005г.)
| Автор |
Съобщение |
|
krasvag
Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 2:57 pm Постове: 3 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 CVT
Рейтинг: 0
|

Здравейте, Имам следния проблем: по искане на газаджиите, монтирали ми газов инжекцион (с OBD връзка) и мнение, дадено от тях, че въпросния сензор не работи правилно и с цел прецизно настройване на газовата уредба, подмених оригиналната ламбда сонда (първата преди катализатора с № 22641 АА280 Hitachi). Първоначално на колата бешше сложена универсална сонда Denso DOX- 0117, при работа в компютъра, управляващ двигателя се записваше грешка P 0131 (O2 Sensor Circuit Low voltage (bank 1, sensor 1), грешката неколкократно беше изтривана, но при стартиране на студен двигател пак светваше жълтата лампа (check engine) и същата грешка пак се записваше. Последва смяна на новата сонда с друга нова, но Denso DOX- 120, отново универслана, но вече проверена и напълно съвместима с тази кола и този двигател (по данни на производителя Denso и съгласно техни каталози). Резултата към настоящия момент е същия- светещ check engine и грешка P 0131 (O2 Sensor Circuit Low voltage (bank 1, sensor 1). Според майсторите, през които минах сензора работи, но нагревателят му не. Къде е проблема? Свързването на сондата с отрязаните оригинални кабели от буксата ли? Кабелите и на старата- оригинална и на новата са четири и са едни и същи като цветове- два черни, един бял и един син? Кой цвят какво означава? От значение ли е размяната на двата черни кабела? Иначе като симптоми при работа на бензин двигателя се държи нормално, не пуши по различен начин отзад- черно и т.н., не съм усетил да харчи повече гориво, а и все пак карам на газ, но и времето е студено и бензинът също си върви при студен старт. Не открих подобни теми и за това реших да пиша. Благодаря Ви!
|
|
|
|
| Чет Фев 13, 2014 9:41 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Колега,виж в раздела "Сервизи и магазини" има сервизи с отявлени газаджии,които си разбират от работата.Иди при тях да ти погледнат колата,за да си сигурен какво правиш. P.S.Колега,незнам,но не ти ли прави впечетление,че преди да ти монтират газовата всичко си е работило и след монтирането изведнъж-ламбда сондата не работи krasvag написа: по искане на газаджиите, монтирали ми газов инжекцион (с OBD връзка) и мнение, дадено от тях, че въпросния сензор не работи правилно
|
|
|
|
| Чет Фев 13, 2014 10:25 pm |
|
|
|
krasvag
Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 2:57 pm Постове: 3 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 CVT
Рейтинг: 0
|
|
Точно така... дори съжалявам, че ги послушах и смених този датчик. Съмнявам, че е работил „мудно“, както те се изразиха. Наистина преди газта, нямаше проблеми, грешки, светещи лампи и т.н... Е поне, само това е кусурът сега, иначе колата работи добре и на газ и на бензин, но не искам да свети тази грешка, а и вероятно вреди на нещо нефункциониращата нормално сонда (със по-бързото засмукване на бензина може би). Благодаря!
|
|
|
|
| Чет Фев 13, 2014 11:01 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Колега,гледам че си от София.Мисля,че Джовани(Иван) се занимава с газови уредби.Смятам,че ще може да ти помогне "Джованни Ауто" Иван Костадинов 0899366111 0878395342 0888871965 Успех!
|
|
|
|
| Чет Фев 13, 2014 11:15 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
И как тъй са отрязали кабелите, има си интелигентни начини за взимане на сигнал.
|
|
|
|
| Пет Фев 14, 2014 1:42 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|