Здравейте. Много нов съм на тема Субару и бих искал да задам няколко глупави въпроса, които никога не бих си позволил да пиша, но предпочитам customer specific в случая
Дебитомера на Impreza WRX V5 (завършва на R1) и дебитомера на Forester (завършва на R2) дали имат някаква разлика в измерванията.
Какво се получи. Ставам една сутрин, паля и няма дебитомер. Разфасовах, разгледах и разбрах, че явно е от него.
Купих си дебитомер (същия диаметър) от форестър турбо, но с една различна буквичка на тялото.
Каква е разликата и кое ме навежда на две мисли.
Разликата е, че в момента колата гори нормално за WRX (13-14-15 в зависимост), върви доста по-равно в целия диапазон от обороти, но е леко по мудна.
Мисля да вържа широколентовата, но знам, че Субарутата по принцип вървят по-богатички и не знам колко трябва да е нормалното AFR.
Играх си един ден с тактрикс и картата на едно Субару като target AFR гонеха 10-тки разни и за това реших да попитам най-добре.
Това с 10-тките предполагам, че е заради монтажа на кулера и входящата температура, но пак е long shot общо взето.
Двете мисли са следните. Или дебитомера, който в момента съм сложил дава кофти стойности, които колата не им се кефи толкова и върви по-мудно или предишния дебитомер просто е беднеел колата, като и е допадал аванса, вдигала е ЕГТ-то и е вървяла по-приятно, но е било проблем за самия автомобил.
Вие сте на ход.
Идеи, мнения и вариант за диагностициране. На самодиагностиката не излизаше нищо като грешка. С въртян волан е и е възможно някой да е понаклецал жиците, но един ден ще дойде времето и за тях. Мисля да разфасовам, пренаредя всичко и изолирам като хората. Все още има тук таме някоя отрязана и просто висяща жичка, но ще видим до къде ще стигнем и с това.
Опитах, но не намерих подобна тема във форума (или търсачката не ми се кефи много), за което се извинявам ако съм го направил грешно.
Та.. какво мислите по въпроса? Бих се радвал на обосновани технически мнения, а не just guessing.