Отговори на тема
 Не ми се чака повечеееее :-~ ...... покупка на Impreza 
Автор Съобщение

Постове: 24
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, преди известно време се запалих по Субару, та ентусиазмът ми беше успешно прехвърлен към баща ми, който преди около 2 години се беше приготвил да си купува Хонда црв ( демо джиповете, не знам моделът как се казва точно, май точно така си беше...) та не знам как точно стана, все пак съм на 24, тогава съм бил на 22, но от 2 години баща ми е супер доволен собственик на чреният бек с номер 5000 в Бургас(3 литра ъф корс :Д ), все сте го виждали тук там :) Обаче... и аз душа нося ROFL ROFL кола нямам лична в момента и като цяло финансите са орязани и се реших, че за да си напълня душицата на този етап от живота ще ми е ок една по-старичка Импреза = http://www.autoscout24.eu/Details.aspx? ... asrc=st|fs

Иска ми се да чуя мнение на Импреза собствениците, дали е добре да си купувам толкова стар модел, говорих с холандеца и ми каза, че имал леки удари по броните и искат лек ремонт и освен това гледам този теглич как е ръждясал, притеснявам се да не е и колата в ръжда цялата(той казва, че не е)....Единствено ми каза, че имало шум в задното ляво колело, това е и основната причина да отварям цяла тема, понеже не съм мн наясно с различните шумове по колите, ми се иска тук да ми кажете дали може да е нещо мн сериозно или по-скоро лагер или нещо дребно, знам че така едва ли някой може да каже с точност(то дори аз не съм го чул този шум) ама все пак от какво може да е, ако клони към нещо скъпо за ремонт по-скоро ще си чакам да събера към 4-5К еуро и тогава да атакувам нещо по-ново, обаче аз чакам от мн време, 100% супер мн хора, особено българи чакат по мега мн време да си купят кола, та за това търся компетентно мнение дали си струва тази кола от 2001 или някоя като този модел до около 2700еуро или да чакам още 1-2 години карайки на сестра ми стария фиат и молейки се като ме остави да е близо до някоя спирка [-o< :facepalm: :-~

Вто Мар 11, 2014 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: WRX 99
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега мога да дам мнение за импреза със същия двигател 98 год. (Тоест с по-старото купе)
Двигателя е железен, ускорява завидно и харчи умерено (11 градско, под 8 извън). По окачването принципа е сменяш и забравяш, тъй като едва ли ще се счупи някога при теб отново. Колата се караше от бившата ми приятелка и сестра ѝ, като те дупки не подбират. За 3 год. не е имало никакъв проблем, просто са идиотоустойчиви. Ръждата е проблем, тръгнала е по праговете и напредва с бързи темпове.

За парите си преценявай сам, тъй като винаги по-ново е по-добре :)

П.С В момента и аз карам чужд фиат и точа лиги на Субару, много подобна картинка на теб :D

Вто Мар 11, 2014 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще изчакам още някой да даде мнение и ще тр да кроя страшни схеми....В момента живея в Дания, до 15 май съм вързан тук с квартири и простотии(на 15ти по план се тръгва към БГ), до колкото чтох законите - купувайки кола от Холандия имам 14 дни да я закарам до БГ или където там ще я карам, демек колкото и да искам не мога да я купя сега, трябва да капарирам и да се разбирам нещо с холандеца да ходя да я взема към края на април......Не знам и аз какво ще стане, ама сега му казах да ми я наснима отвсякъде и да прати още снимки и до 2-3 дни макс искам да взема някакво решение, защото все пак за тези пари ми се струва оферта, ако има само някакви леки ремонти по броните, защото другите коли като тази са от по 2700-3000еуро нагоре...
И все пак ми се струва плюс, че е от Холандия, понеже доста съм я бикалял и пътищата са им супер :)

Вто Мар 11, 2014 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тя за Холандия може да е стара ама за БГ е окей,наистина цената ми се вижда доста добре.На всичкото отгоре няма да ти се оскъпи много защото така и така си там и трябва да се прибереш с нещо.
Не искам да ти давам съвет,това трябва ти сам да решиш аз като си купувам кола не слушам никой.Аз бих я огледал и ако няма много ръжди и други проблеми бих я взел,има си фейс колата хубави джанти, халогени,климатик-трябва да го провериш дали работи,а това отзад ако е лагер е по добре да го смениш още там за да не ти направи проблем на прибиране започва да вие много гадно.
Успех ти пожелавам.Ако решиш нещо трябва да действаш бързо щото ще замине. :good:

Вто Мар 11, 2014 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Човекът каза, че карал половин година с този шум и нещо от рода, че за 130еуро щяло да се оправи, като цяло говори холандскоо английски или нещо от сорта...Но според мен не е нещо сериозно, лошото е, че ще ходи някакъв др да я гледа и сега малко тъпо става :)

Вто Мар 11, 2014 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Тъй като утре ще видя още малко снимки и ще преценям дали да отивам директно да я взимам(най-вече ако не е ръждива отдолу) искам да ви попитам- ако я харесам и купувам така или иначе ще ходя до сервиз да оправяме този лагер или каквото е там, та искам да знам има ли смисъл този мотор да му се правят някаки по-сериозни тестове и като цяло дали да давам отделно пари за някакъв преглед на колата, защото все пак не съм механик и да не се набия 2000еуро и да се окаже, че е била нещо примряла колата, баща ми вика, че можело да е диференциал или нещо такова и да се прецакам яко(той винаги е черноглед като става дума за моя идея..) ...

Сря Мар 12, 2014 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При всички случай е препоръчително да се огледа подробно колата, за да си спокоен или поне да знаеш реалното състояние. За някой лев повече за преглед в сервиз ще се предпазиш от евентуални по-големи разходи и неприятности.
Успех! :good:

Чет Мар 13, 2014 11:37 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
..... И все пак ще поизчакам/посъбера още Х време , но ще взема минимум WRX 2004, тази се оказа поогрухана и аз винаги съм искал турбо версията, а и след като съм карал на баща ми Аутбека Н6 около 3-4000км, тази 125коня щеше да е като колело сигурно :cool:

Пет Мар 14, 2014 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За турбо тази е добро начало и гледана от наш човек. :)
viewtopic.php?f=38&t=16296

Пет Мар 14, 2014 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 149
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз ще се ориентирам към по-голямо Субару ,така ,че и моята е за продан 2002 ВРХ !Ако имаш интерес 0896616013-Иван

Вто Мар 18, 2014 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ipantov написа:
Аз ще се ориентирам към по-голямо Субару ,така ,че и моята е за продан 2002 ВРХ !Ако имаш интерес 0896616013-Иван

да няма да раждаш,че по голямо.ще вземаш

Сря Мар 19, 2014 12:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 149
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз не ама баща ще ставам Влади!!Не ми се разделя с Импрезата с много мерак си я правих-ти знаеш ,но .....!

Чет Мар 20, 2014 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз така се разделих с любимата ми Интеграле, двигател голям ,но багажник малък, не събира детска количка. :cry:

Пон Мар 24, 2014 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема