Отговори на тема
 Прекъсвaне във високите обороти wrx... 
Автор Съобщение

Постове: 22
Автомобил: SUBARU IMPREZA WRX
Телефон: 0899844122
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здрaвейте,
Преди месец докaто кaрaх субaрото, светнa чекa и взе дa ми предърпвa нa около 4-5000 оборотa и зaкaрaх колaтa нa сервиз. Нa диaгностикaтa покaзa, че не е възплaменилa първи цилиндър...през товa време се окaзa, че колекторите сa се Скaпaли...общо взето колaтa от достa време не е вървялa и трудно се е нaдувaлa турбинaтa...сменихa свещите и след 3 седмици пристигнaхa и нови читaви колектори и проблемa изчезнa зa крaтко, след няколко тестa...отново същия проблем, но вече покaзвaше проблем в лaмбдa сондa...проверихa цялaтa инстaлaция и новa лaмбдa...чекa не свети...но пaк прекъсвa....утре ще сменят и бобини...но вече минa месец и половинa и незнaя кaкъв е проблемa....някaкъв съвет?

Чет Ное 21, 2013 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят съвет е,да си смениш незабавно майстора,преди да смениш половината кола ;)

Пет Ное 22, 2013 12:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Намираш си сервизното ръководство от нета за твоя модел и според грешката се спазва процедурата по него, а не се сменя на принципа май е това, май онова.

Пет Ное 22, 2013 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Намираш си сервизното ръководство от нета за твоя модел и според грешката се спазва процедурата по него, а не се сменя на принципа май е това, май онова.

Написал е,че чека не свети а продължава да прекъсва,как тогава ще я оправят без да знаят къде точно е проблема ? За такъв род проблеми си има точните хора,защото за финал се оказва нещо елементарно . И вече Агента е писал за този род проблеми с лова на духове :giggle:

Пет Ное 22, 2013 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 537
Автомобил: Impreza STI MY02
Рейтинг: 125
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Под прекъсване какво да разбираме? Забива предница? Ако да - пренадуваш и ти спира горивото(проверка на всички вакуми и маркучи за теч както и пружината на гейта на турбината както и оправяне на колекторите! Ако си от София или близко - скочи при Краси да ти я погледне преди наистина да сте подменили цялата кола :)

Пет Ное 22, 2013 11:57 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От Пазарджик съм...ще изчакам да пробват последно това, което са намислили и др седмица мисля да я закарам към София, че вече се дразня....но нямам никаква представа къде да отида, на един мой познат се оказаха sti.bg Дунев...или ще ми препоръчате другаде...Турся сервиз, в който да продължа и тунинга като цяло във времето и да са наясно какво точно правят и как да го направят.

Съб Ное 23, 2013 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За сервиз, Sti.bg, краси (при Родопа) и Любо в Люлин. Дунев не мисля, че не на ниво за нашите коли.
Но най-важното НЕ ХОДИ при Митака!!!

П.С. Много добре те разбирам с тези проблеми. И аз имам някви полтъргайсти, ама в ниските оборити. И не ми остава време да се захвана да ги търся !! :facepalm:

Айде наздраве :beer:

Нед Ное 24, 2013 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Нов фен
Отговори с цитат
Аз май този полтъргайст го намерих! Сложих уред за смесите и се оказа че дебитомера прави каквото си иска, без да записва грешки! Ту бедни, ту богати смеси... Преди малко го свалях да го поизчистя и утре ще пробвам. Ако пак има тези проблеми ще го сменям...
Имам подобни, все едно прекъсвания но на високите обороти и като погледна уреда за смесите беднее, връщам за малко газта подавам пак и всичко е в норми!

Нед Ное 24, 2013 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Impreza WRX 99"
Телефон: 359884210329
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз имам подобен зор,колата я карам от скоро , обаче последно време се появи странно явление, придърпва на 1 и 2ра предавка като е с много газ, сменен е горивния филтър - пак го прави, заподозрял съм свещите и кабелите и предстои да ги сменя. Интересното е че колата стоя 2 дни без да е палена и днес като я подкарах доста я поръчках преди да започне да прекъсва , също го прави в почти един и същ диапазон от обороти между 3200 и 4200-4500. Във високите обороти си върви.

Някакви идеи?

Сря Дек 25, 2013 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Искам да си купя кабел със софтуер за диагностика...Да ми препоръчате нещо на тънка цена. Гледам ELM 327 кабел със софтуер за 38 лв...Това върши ли работа ?

Сря Яну 15, 2014 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
С коя ипреза си ?

Сря Яну 15, 2014 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
impreza wrx 2001 - 218 k.s.

Сря Яну 15, 2014 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
да с ОБД2 си няма проблем! :good:

Сря Яну 15, 2014 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
breakkid написа:
Искам да си купя кабел със софтуер за диагностика...Да ми препоръчате нещо на тънка цена. Гледам ELM 327 кабел със софтуер за 38 лв...Това върши ли работа ?

Не взимай такъв кабел, щото не поддръжа SSM протокола.
Тоест, няма да ти работят Learning View и RomRaider т.е. нищо няма да ти работи.
Аз лично съм със VAG2COM (или нещо подобно) и съм доволен - горните си работят ОК.

Сря Яну 15, 2014 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Otnosno prekusvaneto vuv visokite oboroti beshe ot omeknala prujina na wastegate, dnes mi montiraha nova na FORGE na 1,1 bara sega e dosta po-dobre, no mi kazvat che mai prenaduva....neshto se vkarah vuv filmi ... a i postoqnno mi sveti cheka CYLINDER MISFIRE 1 , 2, 3 ,4 na vsichki cilindri, a kolata si vurvi dobre...

:bg: :bg: :bg:

Вто Мар 18, 2014 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 235
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 456
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
breakkid написа:
Otnosno prekusvaneto vuv visokite oboroti beshe ot omeknala prujina na wastegate, dnes mi montiraha nova na FORGE na 1,1 bara sega e dosta po-dobre, no mi kazvat che mai prenaduva....neshto se vkarah vuv filmi ... a i postoqnno mi sveti cheka CYLINDER MISFIRE 1 , 2, 3 ,4 na vsichki cilindri, a kolata si vurvi dobre...

:bg: :bg: :bg:

Филмът май наистина е голям, но пък за това може да е към края си. "Прекъсване" се лекува със значително по-твърда пружина и "май" пренадува? Този който ти е сложил пружината, да обясни на компютъра как да не пренадува с по-твърдата пружина. Но първо го питай какво ще стане, ако заредиш кофти бензин.

Вто Мар 18, 2014 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Utre shte govorq s tqh, nqmam predstava dali imat neobhodimiqt komputar, a benzina koito posledno zarejdah e 95 na EKO, kakvo vi e mnenieto za benzina ?

:bg: :bg: :bg: :bg: :bg:

Вто Мар 18, 2014 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема