Отговори на тема
 Интервенции на амортисьори 
Автор Съобщение

Постове: 36
Автомобил: EJ16 + EJ20
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички! Въпроса в темата ми е дали някой е правил, виждал или чувал за тая манипулация и ако може по-подробно да ме светне :)
Таа..протекъл заден ам, съответно след навъртени километри и другия станал мекушав и от там при майстор.А той ми каза че най-евтиния вариант е предни пълнители от Ауди 80(ма не е ясно точно от коя разновидност щото само ги е видял готови) в мойте амове, след отваряне на струг и после с изработка на нова капачка.

Пон Май 26, 2014 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На старото ми Легаси задните бяха от някакъв опел... вектра мисля, ма как са пъхнати и преправени не зная, но интересна тема, а каква е цената на нови такива от по евтините знаеш ли (на задни, на предни)? И колега напиши каква точно е колата, за да получиш евентуално по точен отговор! ;)

Пон Май 26, 2014 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 36
Автомобил: EJ16 + EJ20
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за подсещането колега! Верно нема как да ми се помогне ако не се знае на каква кола ще се прави :idea: :) Мойта е Импреза 96г.Открих такива предни пълнители на МОМО за Ауди80 за около 60-70лв. бройката. А всички знаем колко е един нов заден ам за нашите коли та мисля че си заслужава.

Вто Май 27, 2014 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
PIT написа:
Здравейте на всички! Въпроса в темата ми е дали някой е правил, виждал или чувал за тая манипулация и ако може по-подробно да ме светне :)
Таа..протекъл заден ам, съответно след навъртени километри и другия станал мекушав и от там при майстор.А той ми каза че най-евтиния вариант е предни пълнители от Ауди 80(ма не е ясно точно от коя разновидност щото само ги е видял готови) в мойте амове, след отваряне на струг и после с изработка на нова капачка.

Здравей колега,мисля че на твоя автомобил задните амортисьори струват точно колкото и на всеки нормален автомобил в този клас-около 170-180лв нещо ми се върти в главата,ако не се бъркам разбира се.Та идеята ми е,дали си струва да правиш такива упражнения с видимо неясен краен резултат( ти само си чул,майстора ти само бил видял,ама от кой модел не бил сигурен,капачки стругар...).Вземи си два задни амортисьора за твоя модел и не се занимавай с глупости,според мен.Много често след подобен тип експерименти накрая пак се стига до закупуването на нови.Успех :good:

Вто Май 27, 2014 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 166
Автомобил: Subaru Impreza 1.6GL AWD
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако мога да се включа и аз в темата, имах проблем със задните амортисьори колата беше клекнала отзад все едно съм сложил 400кг товар в багажника, видимо здрави амортсьори, видимо пълни, пружините ок, "абе явно тоз модел са тъй" (това са думи на майстор на пружини и амортисьори...) ИСТИНАТА - амортисьорите празни от не знам колко време, пружините омекнали ... УЖАС ... ТАКА... консултирах се тук там... мнения много, ама то и хората много, след седмица чесане и мислене на най - оптималния вариант, 3 дена ремонт на колата ( предвид липсата на свободно време се занимавах с нея от 22.00 до 3.00 часа сутрин в продължение на 3 дена) и 400 лв - резултата е най-добрият и най-дългосрочният - 2 броя НОВИ задни KYB, 2 броя НОВИ тампони MAGNUM, освежих чашите на пружините, самите пружини, 1.5Л руска спирачна течност ДОТ4 и колата в момента е суууупер...след ремонта не мога да и се нарадвам :). Поздрави, Мартин.

Вто Май 27, 2014 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема