Отговори на тема
 Ръжда 
Автор Съобщение

Постове: 12
Автомобил: impreza '96
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравеите на скоро си купих субару импреза '96г. внос от австрия.та работата е там че има ражда отдоло не изгнило за сега но неща да се стига до там :) та ако някои може да ми даде съвет как да я премахна с какво да грудирвам (марка,цена)въобще свичко което може да ми е полезно.другият ми проблем е една семерина на хидравликата (тя се намира отгоре кадето влиза кормилния прът)та намира ли се лестно и за смяната и трябва ли да свалям цялата хидравлика

Пон Юни 29, 2009 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Телена четрка за шлаиф,ЗАЩИТНИ ОЧИЛА,преобразувате за ръжда на "ВЮРТ",после е лесно :-D

Пон Юни 29, 2009 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Телена четрка за шлаиф,ЗАЩИТНИ ОЧИЛА,преобразувате за ръжда на "ВЮРТ",после е лесно :-D

+грунд за подове от магазинче за боя(боди)

http://betoteh.com/bg/index.html

Пон Юни 29, 2009 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
msdjorjo написа:
agogov написа:

+грунд за подове от магазинче за боя(боди)

Ако се изтрие хубаво до метал препоръчвам Епоксиден грунд!!

Като позваш Ръждо-преобразователя (на вюрт) после почисти хубаво пвърностите преди да мажеш с грунда !!!

Вто Юни 30, 2009 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
благодаря ви колеги другата седмица мисля да се захващам с нея а за семерината някои нещо може ли да каже :)

Сря Юли 01, 2009 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колега отстрани ли ръждата?и ако да какво точно направи, че и мен ме чака същото?
и малко повече някой може ли да ми обясни за този грунд за подове ...? двуумя се какво да сложа след ръждопреобразувателя.

Последна промяна Profiler на Пон Юли 20, 2009 8:08 am, променена общо 1 път

Чет Юли 16, 2009 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ами аз исползжах малък флекс със шкурка и ръчна телена четка на повечето места стигнах метален блясък после исползжах обикновен грунд за метал после мисля да я мина с боди (но това още не съм го направил)не знам дали е наи-правилно (дано да е :D )

Пет Юли 17, 2009 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
baipav написа:
ами аз исползжах малък флекс със шкурка и ръчна телена четка на повечето места стигнах метален блясък после исползжах обикновен грунд за метал после мисля да я мина с боди (но това още не съм го направил)не знам дали е наи-правилно (дано да е :D )

Епокси грунда е препоръчителен :wink:

Пет Юли 17, 2009 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз ползвам Protecta 3 в 1, преобразовател, грунд и боя в едно, ползва се директно върху ръждата, може да се разреди и пръска с пистолет, за четка не го разреждам. Има и един друг подобен препарат Hammerite.

Съб Юли 25, 2009 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Нов фен
Отговори с цитат
Takaaaa #-o За да не отварям нова тема искам да попитам,как да се преборя и аз с ръждата но не по купето ами по окачването.От 3 дена съм собственик на импреза 2.0 1999 година и след оглед днес установих ,че предните носачи и задния мост ( НАЙ ВЕЧЕ МОСТА ) са ужасно ръждиви #-o :cry:
Трябва ли да се сваля моста за да се даде на пясъкоструй???За да се махне на 100%кафявата чума :D
Болтовете който захващат моста към купето и те са много зле сигурно ще има скъсани при демонтажа!!!
Имали начин без да се сваля задния мост да се запечата и да си остане така.Демек на място телена четка и ВЮРТ+БОДИ?

Съб Сеп 07, 2013 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,по окачването ръждата да не е само повърхностна,или е наистина както казваш "ужасно ръждиво"?Ако е само повърхностно(среща се при доста автомобили и то значително по-нови)-нямаш грижи,ако обаче е наистина сериозно тръгнала ръжда ](*,) .Опитай с методите посочени от колегите по-горе,въпрек и че има една стара поговорка"Ръжда и жена тръгнат ли-няма спиране".Дано при теб е в лека фаза и нещата се оправят.Успех :good: .

Съб Сеп 07, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
По носачите е повърхностна но по задния мост се люпи на пластове (ужасно ръждиво) #-o
Та въпроса ми е за какво трябва да внимавам при свалянето на моста,ще се ходи на песъкоструй май :(
Свалянето е крайна мярка все пак колата я имам от 3 дни и няма хлоп няма троп,но съм виждал изяден мост от ръжда (скъсани уши) на същия модел кола :shock:
И беше заменен с по малко ръждив но преди това играя пясъкоструйката и боята.
Голям фиlм ще е тоя мост с това 4x4 и айбса ,другото лошо нещо е,че и болтовете са ръждиви.
А с такъв мерак сия взех тази кола :cry: :facepalm:

Съб Сеп 07, 2013 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Преди две години сменях на моята импреза точно предни носачи + заден мост заради ръжда. По носачите имаше дупки от ръждата. При свалянето на задния мост никой болт не се скъса, макар че и при мен бяха ръждясали и болтовете. На импрезите май задния мост им е слабото място откъм ръжда, тогава четох разни форуми от Щатите на хора със Субару който живеят в щатите около Големите Езера където е влажно и има сняг и опесъчават, и имаше ужасни снимки на ръждясали мостове... В моя случай купих носачи и мост на старо от човек от форума от италианска импреза която се продаваше на части и нямаше грам ръжда, и ги смених. Може да се замислиш за същото.

Нед Сеп 08, 2013 12:11 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колага за инфото но мисля да правя този мост.На пръв поглед е ръждив доста но си мисля че ,с една интервенция всичко ще се оправи.Изобщо не ми се сваля тоя мост но ще се наложи.За нов нещо не ми се мисли,защото колата не съм я карал още а трябва да набивам вече пари в нея :facepalm: :-~
Ти като си свалял вече мост можеш ли да ми кажеш за какви особености да внимавам при демонтажа и монтажа :sos:

Нед Сеп 08, 2013 11:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Ами не знам, не съм го свалял аз, смениха ми ги в сервиз. Ако не си много по ремонтите като мен, ми се стори че не е чак толкова лесно и безобидно.

Нед Сеп 08, 2013 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще я видим тази работа :-? :repair:

Нед Сеп 08, 2013 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
Що се отнася до ръждата от април месец съм на това хоро. Първо целия мост беше свален и минат на пясък. Оказа се навременна интервенция, защото нямаше дупки или скъсано. След това го защитихме с грунд и после с боя. Гимнастиката е голяма почти всичко се разкача и след като така или иначе е разкачено сменихме и всички гумени втулки отзад. След като моста беше готов и върнат на място се заех с ръждите по купето. Изненадите са много. Външно не личеше, но като разчопли човек има доста изгнило и се наложиха някои кърпежи по вежди, прагове, стойки за броните и къде ли не. Един такъв ремонт е много трудоемък, продължителен и не става без условия. Моста го правих при Дани, всичко останало при Павлин в Ауто дъ бест. Вече колата е почти на финала и до няколко седмици ще е абсолютно готова. Ако успея ще кача и снимки.
Съветът ми е: ако ще правите такива ремонти е добре да се пипа професионално иначе е абсолютно безсмислена загуба на време.

Пон Сеп 16, 2013 7:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
Павлин е качил снимките и на тях много добре е проследено отстраняването на болежките за които става въпрос.
Зелената Импреза viewtopic.php?f=10&t=9987&start=80

Пет Сеп 27, 2013 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Автомобил: Impreza 03, Outback 07
Телефон: 0895674122
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Извинявам се на baipav ,че използвам темата.Трърся съвет от вас които сте коментирали,какво ще препоръчате за тази ръжда на снимките.

Прикачени файлове:
DSC03375.JPG
DSC03375.JPG [ 2.06 MiB | Прегледано 849 пъти ]
DSC03376.JPG
DSC03376.JPG [ 1.89 MiB | Прегледано 849 пъти ]
DSC03377.JPG
DSC03377.JPG [ 1.98 MiB | Прегледано 849 пъти ]
Нед Юли 20, 2014 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема