Отговори на тема
 Нещо неприятно се случва с кормилната ми рейка!?!? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, имам едно проблемче с кормилната райка на Импреза-та и не зная къде е проблема в рейката или в помпата... :-~ та проблема е, че от време на време ми става тежък волана (по трудно се върти) и от време на време си е ок, вчера си беше ок, но днес пак имаше тежест в въртенето после като че ли се оправи и сега пак е тежко, надясно като завивам като че ли по затяга от колкото на ляво... знам ли, има си масло ремъка е нов и опънат добре, тия дни, ще сменя маслото да видя ще има ли резултат, някой има ли представа от какво може да е, дали да е от рейката!? Колата е Импреза 2.0 - 115 к.с. 1997 година.

Сря Май 21, 2014 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
Здравейте колеги, имам едно проблемче с кормилната райка на Импреза-та и не зная къде е проблема в рейката или в помпата... :-~ та проблема е, че от време на време ми става тежък волана (по трудно се върти) и от време на време си е ок, вчера си беше ок, но днес пак имаше тежест в въртенето после като че ли се оправи и сега пак е тежко, надясно като завивам като че ли по затяга от колкото на ляво... знам ли, има си масло ремъка е нов и опънат добре, тия дни, ще сменя маслото да видя ще има ли резултат, някой има ли представа от какво може да е, дали да е от рейката!? Колата е Импреза 2.0 - 115 к.с. 1997 година.

Отвори капачката на маслото на сервото, и върти пълен ляв пълен десен няколко пъти. Може да има нужда да се обезвъздуши просто. После тръгни с рейки и помпи ;)

Сря Май 21, 2014 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
takev написа:
Отвори капачката на маслото на сервото, и върти пълен ляв пълен десен няколко пъти. Може да има нужда да се обезвъздуши просто. После тръгни с рейки и помпи ;)

Това го направих и ефект няма, забравих да кажа, че преди 1-2 седмици и смениха единия маншон на рейката (накрайника) и уж нищо и нямаше, но ето, че май и има.... ](*,) лошото е, че кой знае колко време съм карал с скъсан маншон и това явно е прецакало рейката.... май, ще се търси друга... :facepalm:

Чет Май 22, 2014 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И сега вече като е почти на 100% ясно, че е рейката, някой знае ли примерно от Форестър или Легаси дали би станала на Импреза-та и има ли разлика при рейките при 1.6/1.8/2.0 говорим за модели в годините около 93-98!?

Чет Май 22, 2014 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
momcho2000 написа:
И сега вече като е почти на 100% ясно, че е рейката, някой знае ли примерно от Форестър или Легаси дали би станала на Импреза-та и има ли разлика при рейките при 1.6/1.8/2.0 говорим за модели в годините около 93-98!?

Смених и маслото и сега всичко е ок, дори волана се върти по приятно и леко от преди та нищо няма да се сменя. :D

Съб Май 31, 2014 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
momcho2000 написа:

Смених и маслото и сега всичко е ок, дори волана се върти по приятно и леко от преди та нищо няма да се сменя. :D

По тънката си минал! :good: Ай със здраве!:)
 2

Съб Май 31, 2014 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
takev написа:
По тънката си минал! :good: Ай със здраве!:)

Да колега, много се радвам :D

Съб Май 31, 2014 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
С какво масло го смени и на каква цена?

Нед Юни 01, 2014 1:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Alien Smile написа:
С какво масло го смени и на каква цена?

Отидох в един магазин и ми го похвалиха и аз си купих, а маслото е някакво полско Orlen Oil а отдолу пише Hipol ATFIID червено е на цвят, а като цена е 10лв. литрова бутилка ;)

Нед Юни 01, 2014 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте колеги, оказа се, че затягането не е от рейката а от карето дето я свързва с кормилния прът... било е съвпадение, че при смяната на маслото е спряла да затяга :) та сега се колебая какво да правя, да търся 2-ра употреба, да го нося на рециклиране или да търся ново, някакви съвети???

Съб Сеп 13, 2014 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери първо цената на ново.

Нед Сеп 14, 2014 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги знае ли някой на тоя японски кошник как му се сваля въпросното каре..... ](*,) ](*,) ](*,) разхлабвам двата болта и уж се дърпа към кормилния прът да излезе отдолу и после се вади отгоре, на нормалните коли така, но на тоя........ как???

Вто Сеп 30, 2014 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
momcho2000 написа:
Колеги знае ли някой на тоя японски кошник как му се сваля въпросното каре..... ](*,) ](*,) ](*,) разхлабвам двата болта и уж се дърпа към кормилния прът да излезе отдолу и после се вади отгоре, на нормалните коли така, но на тоя........ как???

Колеги разбрах как се сваля, болтовете се махат от карето, защото на оста на рейката и на оста и на кормилния прът има канали, излиза като се избутва първо нагоре към волана и след това се вади отдолу. А сега и за самите карета, та за ново ми казаха, че е скъпо, втора употреба 90% са разбити или скоро, ще се разбият и реших проблема като си купих 2 карета от магазин за руски автомобили в моя случай от Лада 2105 на цена 10 лв. бройката та занесох тях и сваления детайл от субито на хора които се занимават с това и ми ги подмениха срещу сумата от 15 лв. стана перфектно и сега всичко е ок за общо 35 лв., надявам се информацията да е полезна и на други колеги. ;)

Нед Окт 05, 2014 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема