Отговори на тема
 проблем с импреза 2.0 гасне........... 
Автор Съобщение

Постове: 57
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги помагайте. Дибитомера ми сдаде багажа. Отидох до моргата и си закупих дибитомер. Сложих го и колата запали нормално. Тръгнах да я покарам и минах около 500 метра и угасна. Тръгнах да я паля - не иска, и така няколко пъти. Накрая запали и заработи нормално, покарах така няколко километра и пак по същият начин - карам и гасне и постояно премигва и свети чека. Колата е Субару Импреза 2.0 115 hp 1997 година. И другият ми въпрос е ако се е натрупала някаква грешка как да я изчистя и може ли заради това да ми гасне по време на движение или има някакъв друг проблем?

Съб Ное 23, 2013 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Проблемат е решен диагностика и чистене на грешки

Нед Ное 24, 2013 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 103
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз съм със същия двигател и имах (и може би все още имам) проблем с гаснене. И при мен проблемът УЖ изчезна чрез чистене на грешки, но резултата от чистенето също е интересен.

За първи път гасненето се получи преди 2 седмици. Набичил съм си музиката на макс и спирам на един светофар. След време ми светва зеленото, аз натискам съединител, ръгам първа, газ, нЕма никой. Гледам таблото и "ма, той умрял, ма!" Помислих си, че аз съм идиот и че ми е загаснал двигателя от рязко пускане на съединител... ама нали щях да го усетя как придръпва, докато угасва. Няма значение, по-късно същия ден карам си аз по нанадолнище на включена скорост без да подавам газ и така в продължение на няколко минути си се движа. По едно време ми светва един китаец на таблото (Чек Ен Джин му е името и участва в доста автомобилни "филми" ;) ), но колата продължава да си се движи по същия начин надолу. След малко ми се налага вече да намалявам и тръгвам да ръгам една предавка надолу, при което в момента, в който изключих от скорост, оборотите рязко паднаха и двигателя е така си загасна в движение. Запалих в движение и чека взе, че угасна.

И е така на няколко пъти, и то все след дълго каране без спиране. Интересното е, че на мен започна да ми го прави малко след като си смених филтрите и маслото. Нищо не казвам, просто съвпадението е интересно. Иначе газова нямам, колата само на бензин се кара.

Днес отидох в Любо Сервиз, където се оказа, че в двигателя има 4 грешки - 12, 22, 24 и 31! Изчистихме ги и поживо поздраво си тръгнах с уговорката, че в момента, в който отново светне гореспоменатия китаец, отивам в сервиза.

За днес повече не е гаснала колата, но интересното е, че свободния ход на двигателя се покачи на около 1200 оборота. А понякога се качва и до 1500 оборота и то на топъл двигател с изключен климатик! Най-интересното е, че в момента като си махна крака от газта и по-бавно падат оборотите от преди - вече не ми се налага да подавам междинна газ, докато сменям, а преди ми се налагаше... и то при бързо сменяне - не повече от 1 сек. Айде, 2 макс.

Това, което ме плаши е цената за ново стъпково моторче. Нещо от сорта на 400лв. ми каза майстора там. Някой знае ли как се чисти това нещо и дали е добра идея да се прави?

Пон Ное 17, 2014 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хора, я си изчистете дебитомерите със спрейче. :idea:
Нямате си идея колко проблеми идват от това. ](*,)

Пон Ное 17, 2014 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demoman написа:

С какво спрейче се чисти, с WD-40 става ли??? :pardon:

Сря Ное 19, 2014 2:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След изчистването на грешките оня ден покарах малко и най-накрая вечерта светна чека отново и вчера закарах колата да се види окончателно каква е грешката. Оказа се, че е грешка 24 (Air control valve). Утре ще ходя в Любо Сервиз да ми почистят дебитомера и стъпковото моторче. Ще ги питам кое как става да знам за бъдеще. :)

Сря Ное 19, 2014 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
demoman написа:

С какво спрейче се чисти, с WD-40 става ли??? :pardon:

Не, не става.
Става със спрей за почистване на MAF сензори. Същото нещо се продава и под името Спрей за инжектори и Спрей за карбуратори. Реално е обезмаслител + спирт + някакви още други химии вътре.

Сря Ное 19, 2014 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днеска ми почистиха стъпковото моторче и дроселовата клапа. Въпросният спрей, който ползваха е FÖRCH S410. За самото чистене няма да обяснявам, за да не изтърся някоя глупост, но в общи линии клапата можеш и сам да си я изчистиш и то с най-стандартни инструменти. За стъпковото моторче е малко по-сложно...

Иначе проблемът при мен се оказа, че е в стъпковото моторче, което просто е износено и ще трябва да се смени в близкото бъдеще.

Чет Ное 20, 2014 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Dobi написа:
Днеска ми почистиха стъпковото моторче и дроселовата клапа. Въпросният спрей, който ползваха е FÖRCH S410. За самото чистене няма да обяснявам, за да не изтърся някоя глупост, но в общи линии клапата можеш и сам да си я изчистиш и то с най-стандартни инструменти. За стъпковото моторче е малко по-сложно...

Иначе проблемът при мен се оказа, че е в стъпковото моторче, което просто е износено и ще трябва да се смени в близкото бъдеще.

Колега а това стъпково къде точно се намира, че аз гледах оглеждах ма нищо не видях?

Съб Ное 22, 2014 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не си го видял защото е добре скрито от маркучи. ;) Ето как изглежда самото то:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Иначе като отвориш капака, се намира отляво на дроселовата клапа, зад всмукателния колектор и е монтирано на блока.

Нед Ное 23, 2014 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Значи казвате да взема спрей за почистване на карбуратори и да изчистя дебитомера и тая джаджа на снимките по горе като ги пръскам с него така ли, а гледам, че и дросела трябва да се почисти нали правилно съм разбрал!? Иначе мисля да търся и да взема взема това http://www.merkury-plus.com/products/ge/2_1514.html

Пон Ное 24, 2014 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
и тая джаджа на снимките по горе

Де да минаваше само с чистене. Ако стигнеш до там да свалиш стъпковото мотрче, за да го почистиш, би следвало и да го настроиш след като го върнеш обратно в колата.

Някой да ме поправи, ако греша, но не мисля, че може да се мине без настройка след почистване на въпросното моторче.

Чет Ное 27, 2014 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Dobi написа:
momcho2000 написа:
и тая джаджа на снимките по горе

Де да минаваше само с чистене. Ако стигнеш до там да свалиш стъпковото мотрче, за да го почистиш, би следвало и да го настроиш след като го върнеш обратно в колата.

Някой да ме поправи, ако греша, но не мисля, че може да се мине без настройка след почистване на въпросното моторче.

Аз съм свалял на други коли да го чистя и не се регулираше, тука като го гледам как е хванато не виждам да има за регулировка, виж оня датчик на дросела се регулира след сваляне и качване ма това не ми се вярва, дано някой по компетентен каже да не надрискам нещата а и да пръскам ли в тия тръбички или как се чисти туй чудо? :)

Чет Ное 27, 2014 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема