Отговори на тема
 Новак в Subaru Impreza мафията 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

От три дни се радвам(дано това чувство да продължи) на Subaru Impreza 2.0 125 к.с.. Засега съм много доволен от машината, но и още свиквам с някои неща(досега съм карал само Honda). За момента освен задължителните неща, смених и масло на скоростна кутия и диференциал. Вчера обаче видях, че нивото на антифриза е под минимума в резервоарчето(иначе на таблото стрелката за темепература седи на позиция като по учебник) и имам малко въпроси:
- Дайте съвет какъв антифриз да долея или пък направо да сменя всичкия. В момента има някакъв с червен цвят, но нямам идея за марка и т.н.
- Четох, че мога сам да направя цялостната подмяна на антифриза, но все пак, ако някой сподели тънкости от личен опит ще съм благодарен.

Отделно ми направи впечатление разликата в ръждата между Honda и Subaru. При Honda видимите ламарини очевидно гният по-бързо, но " корема" на колата(след 250000км) няма ръжда, докато при новата ми придобивка е обратното - калници, прагове и т.н. са без видим проблем, но отдолу има места, на които вече е тръгнала ръжда. Посъветваха ме при сухо време и няколко свободни дни да я "лекувам" с WD40, ръждопреобразуватели и различни спрейове с цинк или някакви специални покрития(на пипане са нещо средно между гума и пластмаса). Ако някой е правил нещо подобно също ще съм благодарен да сподели.

Предварително благодаря на всички, които се включат със съвет/мнение.

Пет Дек 05, 2014 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита придобивка! :good: За жалост не изглеждаш така viewtopic.php?f=6&t=18080 и съответно отговорите в темата са кът :good: За ръждата нямам опит но антифриза винаги съм доливал с концентрат и не съм имал яд :-? дано не съм грешал

Съб Дек 06, 2014 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
Честита придобивка! :good: За жалост не изглеждаш така viewtopic.php?f=6&t=18080 и съответно отговорите в темата са кът :good: За ръждата нямам опит но антифриза винаги съм доливал с концентрат и не съм имал яд :-? дано не съм грешал

По скоро няма много отговори, защото вече са налични в :
viewtopic.php?f=1&t=15245&start=0

Съб Дек 06, 2014 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честита придобивка и от мен! Много безаварийни километри ти пожелавам :good: А аз си мислех ,че колата ми е хубава ;) но ще го приема като комплимент. За антифриза моето мнение е да го смениш целия и всичко друго само не и син. Но щом казваш че в момента е под минимума(надявам се това е при студено положение) долей малко(може и вода) и го следи така всяка сутрин когато се е свил дали ще падне. Ако наистина го губи,започва неприятния момент да търсиш проблема...гарнитури,маркучи, глава недай боже и т.н. Но всичко се оправя, забавлявай се с новата играчка :)

Съб Дек 06, 2014 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето един добър антифриз MOTUL INUGEL OPTIMAL COOLANT

Колкото до ръждата, с WD само ще си загубиш времето има сериозни антикорозионни смоли на всякакви основи. Един колега от форума беше показвал обработка с нещо подобно: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=9987&hilit=%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&start=80

Знам че доста хора още като си купят чисто нова кола от салона и я покриват с подобен антикорозионен слой. Проучи още, говори с бояджии.

Съб Дек 06, 2014 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито , и добре дошъл
коя година е колата, ръчка или автомат, газ или бензин, или метан :D
някой снимчица :good:

Съб Дек 06, 2014 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново!

Благодаря на всички за посрещането, мненията и съветите.
Тъй като ми се налага да карам доста следващата седмица, днес си взех червен антифриз I.G.A.T разредих го в съотношение 1:1 с дестилирана/дейонизирана вода и долях колкото беше необходимо. Ще следя в следващите дни каква е ситуацията, но се надявам да няма по-сериозни проблеми, а просто да е имало нужда от доливане.
С ръждата явно ще се боря след зимата, тъй като вече почнаха дъждовете, предполагам, че скоро ще мога да тествам и AWD-то на сняг(тук следва злокобен смях :)), тъй че ще чакам по-топло и сухо време.
Иначе колицата е 2002, бензинова(като смятам да си остане само такава), с ръчни скорости.
Ето и една бърза снимчица, че сега нямам много време:
http://www.zimagez.com/zimage/s921.php

Съб Дек 06, 2014 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Автомобил: impreza
Нов фен
Отговори с цитат
Честито, колега добре седи с тоя черен мат кефи ме :), много и безавариини километри

Съб Дек 06, 2014 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ееее :good: !!! вида много радва :beer:

Нед Дек 07, 2014 12:45 am
Върнете се в началото