|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
placobar
Регистриран на: Съб Ное 26, 2011 7:39 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru legacy 2010
Рейтинг: 0
|
|
Сложих газова Бардолини,няколко месеца всичко бе наред,след това започна де прехвърля от газ на бензин при потегляне на нагорнище,при преминаване на по ниска предавка а нопоследък и да гасне.Това става само на газ не бензин проблем няма.Някой да знае читав газаджия...или да се е сблъсквал с нещо подобно,сменени са всички филтри Импреза 1.6 2000г
|
|
|
|
| Вто Сеп 11, 2012 5:08 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
инжекцион ли е газовата? Инжекционите сигурно и обикновените де имат датчик за налягането на газта, ако сдаде багажа датчика и не отчита че има налягане ще обръща на бензин.
|
|
|
|
| Вто Сеп 11, 2012 8:09 pm |
|
|
|
placobar
Регистриран на: Съб Ное 26, 2011 7:39 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru legacy 2010
Рейтинг: 0
|
|
| Вто Сеп 11, 2012 10:21 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
|
Здравейте колеги, за много години. Сега да повдигна малко темата. Имам ГИ Фобос по ОБД2, до сега за год. и пол. не съм имал забележки. Но на 1 януари , като се прибирахме от една вила колата започна да превключва сама от газ на бензин (навън беше -23 градуса). Газовата пищеше че няма газ а бутилката пълна до горе. Карам на бензин, превключвам я на газ, 3-4 км и пак се прехвърля самичка. Така няколко пъти , като си пристигнах в София, я прехвърлих пак на газ и само 1 път се обърна самичка за каране от около 35 мин. Та въпроса ми е от к'во може да го прави това? Дали защото е много студено? Или.. ? Точно преди Нова Година, спуках S образния маркуч на радиатора, смених го с нов, и уж обезвъздуших системата но има ли шанс, ако не съм я обезвъздушил от това да ми прави проблеми? Моля дайте някакви мнения че газаджията се връща чак след 10-то число.
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 3:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
От студа, да. Или ти е малък изпарителя, или с лошо отопление.
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 3:44 pm |
|
|
|
takev
|
|
Възможно ли е да е от термостата? По принцип като пипна долния маркуч става топъл, доста след като е запален автомобила, първо се включва перката 1-2 пъти и чак тогава отваря, това нормално ли е ?
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 4:28 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Напълно е възможно да е от студа. Най-бързия фикс, който можеш да направиш на място, е да "завиеш" изпарителя с нещо да не му е студено 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 4:45 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
По-скоро няма връзка с термостата.
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2015 6:35 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
placobar написа: Сложих газова Бардолини,няколко месеца всичко бе наред,след това започна де прехвърля от газ на бензин при потегляне на нагорнище,при преминаване на по ниска предавка а нопоследък и да гасне.Това става само на газ не бензин проблем няма.Някой да знае читав газаджия...или да се е сблъсквал с нещо подобно,сменени са всички филтри Импреза 1.6 2000г Здравей колега и за много години, моята е със същия инжекцион и преди време имах същия проблем като теб, оказа се запушена медната тръба която подава газта от бутилката към изпарителя, та едва е отпушиха с компресор то не беше надуване то не беше чудо.... оправи се а от нея излезе едно кило графит (май така казаха) тия дни за всеки случай я замених с тия новите маркучи за газ еластичните дето са. Това от мен отвий и виж дали подава нужното количество газ! Поздрави и успех 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 7:10 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

takev написа: Здравейте колеги, за много години. Сега да повдигна малко темата. Имам ГИ Фобос по ОБД2, до сега за год. и пол. не съм имал забележки. Но на 1 януари , като се прибирахме от една вила колата започна да превключва сама от газ на бензин (навън беше -23 градуса). Газовата пищеше че няма газ а бутилката пълна до горе. Карам на бензин, превключвам я на газ, 3-4 км и пак се прехвърля самичка. Така няколко пъти , като си пристигнах в София, я прехвърлих пак на газ и само 1 път се обърна самичка за каране от около 35 мин. Та въпроса ми е от к'во може да го прави това? Дали защото е много студено? Или.. ? Точно преди Нова Година, спуках S образния маркуч на радиатора, смених го с нов, и уж обезвъздуших системата но има ли шанс, ако не съм я обезвъздушил от това да ми прави проблеми? Моля дайте някакви мнения че газаджията се връща чак след 10-то число. При големите студове напоследък, това превключване от газ на бензин се случва често. Причината е, че спада налягането на газта, т.е. изпарителят не може да осигури необходимият дебит да захрани двигателя. Това най често се случва при рязко ускорение или изкачване по нанагорнище. Няма нищо страшно в случая, датчикът отчита все едно, че е свършила газта. За да не се случва, трябва да се увеличи налягането на изпарителя при настройка или да се смени изпарителят с по мощен, който ще храни колата и при -20 градуса.
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 10:54 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|

automan написа: При големите студове напоследък, това превключване от газ на бензин се случва често. Причината е, че спада налягането на газта, т.е. изпарителят не може да осигури. еобходимият дебит да захрани двигателя. Това най често се случва при рязко ускорение или изкачване по нанагорнище. Няма нищо страшно в случая, датчикът отчита все едно, че е свършила газта. За да не се случва, трябва да се увеличи налягането на изпарителя при настройка или да се смени изпарителят с по мощен, който ще храни колата и при -20 градуса.
Колега на прав път си за изпарителя,но не налягането е това което пада ,а температурата на изпарената фаза. И независимо дали колата е 120 или 230 кс. Аз лично препоръчвам Романо Макс (старата версия) или Заволи Зета Супер. Отоплителна част е достатъчно оразмерена,за да може и в студеното време да нямате проблеми. Ако сте с медни тръби,най-добре е да бъдат сменени,причината е медният окис,газта разяжда тръбите и знаете какво ви представляват филтрите на 10хил.км. (а не графитът както се лансира или мръсната газ,графит няма и няма как да има,мръсотията е от разяждането на тръбите и самата бутилка). Важна роля има и газстанцийте,при случайните се има в предвид състоянето на резервоарите в които се съхранява газта и съответно какво ще постъпи като чистота на гориво в бутилките. С термопластични тръби и мощни изпарители няма да имате споменатите проблеми. 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 8:25 am |
|
|
|
takev
|

pradabg написа: automan написа: При големите студове напоследък, това превключване от газ на бензин се случва често. Причината е, че спада налягането на газта, т.е. изпарителят не може да осигури. еобходимият дебит да захрани двигателя. Това най често се случва при рязко ускорение или изкачване по нанагорнище. Няма нищо страшно в случая, датчикът отчита все едно, че е свършила газта. За да не се случва, трябва да се увеличи налягането на изпарителя при настройка или да се смени изпарителят с по мощен, който ще храни колата и при -20 градуса.
Колега на прав път си за изпарителя,но не налягането е това което пада ,а температурата на изпарената фаза. И независимо дали колата е 120 или 230 кс. Аз лично препоръчвам Романо Макс (старата версия) или Заволи Зета Супер. Отоплителна част е достатъчно оразмерена,за да може и в студеното време да нямате проблеми. Ако сте с медни тръби,най-добре е да бъдат сменени,причината е медният окис,газта разяжда тръбите и знаете какво ви представляват филтрите на 10хил.км. (а не графитът както се лансира или мръсната газ,графит няма и няма как да има,мръсотията е от разяждането на тръбите и самата бутилка). Важна роля има и газстанцийте,при случайните се има в предвид състоянето на резервоарите в които се съхранява газта и съответно какво ще постъпи като чистота на гориво в бутилките. С термопластични тръби и мощни изпарители няма да имате споменатите проблеми.  Добре , а какво струват тези тръби? По скъпи ли са от медните? Аз съм убеден на 100 процента че мойте са медни, та ако искам да ги сменя колко ще ми струва това удоволствие ?
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 9:29 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

pradabg написа: automan написа: При големите студове напоследък, това превключване от газ на бензин се случва често. Причината е, че спада налягането на газта, т.е. изпарителят не може да осигури. еобходимият дебит да захрани двигателя. Това най често се случва при рязко ускорение или изкачване по нанагорнище. Няма нищо страшно в случая, датчикът отчита все едно, че е свършила газта. За да не се случва, трябва да се увеличи налягането на изпарителя при настройка или да се смени изпарителят с по мощен, който ще храни колата и при -20 градуса.
Колега на прав път си за изпарителя,но не налягането е това което пада ,а температурата на изпарената фаза. И независимо дали колата е 120 или 230 кс. Аз лично препоръчвам Романо Макс (старата версия) или Заволи Зета Супер. Отоплителна част е достатъчно оразмерена,за да може и в студеното време да нямате проблеми. Ако сте с медни тръби,най-добре е да бъдат сменени,причината е медният окис,газта разяжда тръбите и знаете какво ви представляват филтрите на 10хил.км. (а не графитът както се лансира или мръсната газ,графит няма и няма как да има,мръсотията е от разяждането на тръбите и самата бутилка). Важна роля има и газстанцийте,при случайните се има в предвид състоянето на резервоарите в които се съхранява газта и съответно какво ще постъпи като чистота на гориво в бутилките. С термопластични тръби и мощни изпарители няма да имате споменатите проблеми.  Ето за това пиша колега: http://v-gas.bg/bg/Society_and_Nature/P ... roperties/Добре изяснено е, как се влияе изпарената газ в зависимост от температурата.
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 12:20 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
takev написа: Добре , а какво струват тези тръби? По скъпи ли са от медните? Аз съм убеден на 100 процента че мойте са медни, та ако искам да ги сменя колко ще ми струва това удоволствие ? Аз за 5 метра такава термопластична тръба включително накрайниците дадох 28 лв. като тия 5 метра са много, над метър ми остана в повече (навих го под задната седалка), но термопластичната тръба освен гореспоменатите предимства е и много удобна за прекарване през купето (в случая прага). 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 4:33 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|