Отговори на тема
 Смяна на атмосверен към турбо двигател 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 125
Телефон: 0883796979
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Имам няколко въпроса към Вас.
Та така, имам импреза 1999 2.0 125 седан, но ми е прекалено тромава и съм решил, че ще минавам на турбо двигател.
Понеже нямам никакво желание да я продам импрезата и да взимам wrx, съм решил да сменя мотора. Какво мислите, ако намеря оборудван турбо двигател, дали ще пасне на скоростите, полуоските и т.н.
Поздрави! :beer: :beer:

Пет Юни 16, 2017 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Практиката показва, че излиза "малко" по - скъпо от това да се купи готова такава.
Освен мотор ще ти трябва и моста под него. Съединителят ти ще изпуши при първото даване на газ освен ако не си го сменял миналата година. Полуоските си стават, както и всички други крепежи към кутия и тампони на моста. Трябват ти колектор и даунпайп също. Най- добре става със смяна на заводската 125кс инсталация с такава от 218кс WRX. Общо взето само целиш годините за да ти съвпаднат повечето букси вътре по таблото.
Като цяло под 2000лв е абсурд да стане това нещо читаво и да върви без проблеми дълго време.
Важно е да имаш мерак. Имаш ли го, ще сложиш всичко в коша :)

Пет Юни 16, 2017 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 125
Телефон: 0883796979
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Значи съединителя няма да издаде багажа скоро го сменях :D . А до това колко ще ми излезне знам, че няма да е 1000 лева. Просто не ми се сменя това купе всичко по него е перфектно, пребоядисано без грам ръжда и всичко е перфектно. Само това, че не е турбо ме дразни.. свикнах на служебните "бегачки" и не издържам с този "астматик" под капака :D :D от дълго време го обмислям и съм в дилема дали да я продам и да взема стоков врх или да сложа в коша турбо двигател.

Пет Юни 16, 2017 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Салон, табло с уреди, волан, спирачки, капак, прагове, брони и разни други още неща ще имаш като си вземеш директно wrx.

Пет Юни 16, 2017 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз също мисля, че по-добрият вариант е да си вземеш директно един WRX или пък STI, да си го стегнеш и да даваш газ :)
Вярно... преправянето ще е забавно и доста интересно, но това е за човек, с доста време, пари и .... здрави нерви.
Успех! :beer:

Пет Юни 16, 2017 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема