Отговори на тема
 Idle Air Control Solenoid Valve и ниски обороти. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата все още не е при мен, но се тревожа това че и светеше Check Engine лампичката, собственика ми показа този сензор и каза че в Италия в сервиза са му казали че проблема идва от там, както и на ниски обороти при подаване на газ леко накъсва и тресе. Това възможно ли е да е причината или може да има по-голям проблем в двигателя? Изобщо този сензор може ли да доведе до Check Engine лампичката?

Модел: Subaru Impreza WRX 2002 г.

Изображение

Нед Яну 18, 2015 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
twify написа:
Това възможно ли е да е причината или може да има по-голям проблем в двигателя?

И ДА и НЕ. При не добре функциониращ соленоид на стъпковия мотор ще да светне. Но ще светне също и ако поради друга причина компютъра въпреки сигналите, които подава към соленоида да не може да се справи с оборотите.
Надявам се да си ме разбрал.
Смяна на соленоида с друг работещ само за проба би отхвърлила възможността за неизправност в него.

Нед Яну 18, 2015 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Да мерси много за информацията, ще се чуе в Сряда като отида при Павлин да я погледне :)

Нед Яну 18, 2015 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Impreza WRX ''01
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не съм много знаещ, но мисля че подобно поведение може да идва и от клапани (недоотварящ/недозатварящ). Като моето предположение няма нищо общо с моторчето за празен ход.
Аз съм с тресене на ниски обороти но нямам прекъсване и диагнозата е че съм за реглаж на клапани.

Пон Яну 19, 2015 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мда а такава услуга горе долу на каква цена върви? Това като гледам е най-честия ремонт който се прави на Subaru от това което чувам наоколо и от както се интересувам, така че дори и да не е от това, ще е хубаво да знам колко е скъпо това удоволство.

Пон Яну 19, 2015 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 186
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте , и аз имам същия проблем - мотора се тресе при ниски обороти и също и при подаване на газ. Моята е 2,0 125кс 2004 и е с хидравлични повдигачи и нерегулируеми клапани. Случвало ми се е чека да ми светва по време на движение и след около 30,40км сам си угасва. Но това тресене на двигателя е много досадно , а и не може да се изфорсира като хората. Ако тръгна с малко газ и после натисна повече колата е много мудна , трябва да тръгвам с полусъединител. На какво се дължи това , някой някакви предположения ?

Чет Фев 12, 2015 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това което ми казаха в Сервиза беше че моторчето е само за празния ход. Останалите проблеми понеже има прекъсване на 5к. оборота(и с таблет се оказа че компютъра спира инжекторите) и на 2к понякога почва да се тресе цялата кола напред назад.

На кратно все още не се знае проблема и трябва да се отдели повече време.
Също така не е от това моторче проблема.

Пет Фев 13, 2015 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реглаж на клапани на моторите с хидравлични повдигачи струва колкото смяна на гарнитурата на главата, защото мотора се вади и се свалят главите, мерене, шлайф, нови гумички, реглаж, напасване, недай си легла, нови гарнитури плюс тези на колекторите и капаците, нови тапи, евентуално нов ремъкт и/или ролки, въобще 1000-1200+ лв. При моторите с пулове се регулират колкото могат само с отвсряне на капаците на клапаните, ако не могат - горната процедура. Май само старите 2.0 атмосферни са с пулове. Според мен вижте първо да не бяга някоя маса някъде, какъв вакум има, дебитомер/мап, ламбда/и, кабели бобини, свещи, инжектори. Не е лошо да се измери компресията, може да отпадне реглажа. Поздрави!

Пет Фев 13, 2015 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Кое се регулира на хидравличните повдигачи, че изведнъж ми стана интересно. За смяната им ли говориш ?
Та нали хидравличния повдигач затова се казва хидравличен, понеже използва масло за да обере хлабината между клапана и гърбицата на вала. Още края на 90-те години ги спират, защото вала контактува постоянно с повдигача или кобилицата и създава други проблеми.
Или говорим за комплексен проблем в главите като цяло.

Пет Фев 13, 2015 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Колегата може би има предвид, че след като свърши аванса на масления повдигач ще трябва да се осигури хлабина чрез отнемане на геометрия от друго място. Аз се учудвам, че колегата с 2004 модел е с хидравлични повдигачи- и аз си мислех, че тази схема е отдавна изоставна. Това си го описваха Субару като мярка да намалят разхода на гориво като прекъснат контакта с гърбицата.

Съб Фев 14, 2015 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В Аутодата дават, че не е с хидравлични повдигачи, а с винт и гайка, съответно хлабините. Аз имах Легаси модел 2000 г. с този двигател и НЕ беше с хидравлични повдигачи.

Съб Фев 14, 2015 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Едновалов мотор след 98-ма година няма как да е с хидравлични повдигачи. Едноваловите мотори са с винт и контра гайка, а 4 валовите са с пулове или чашки по размер.

Да се случи да потъне клапан толкова, че да прибере докрай хидравличния повдигач и да остане клапана отворен?

Съб Фев 14, 2015 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може би аз съм в грешка , не съм чак толкова запознат , но защо на мен ми казаха че са хидравлични и не регулируеми... ?

Нед Фев 15, 2015 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Залагам каквото кажеш, че си с механични регулируеми клапани.
5 болта с ключ 10 се развиват на капака и виждаш, че съм прав. След това викаш някой да ги регулира :)
Или питаш тук как става процедурата. На мнение съм, че човек може и основен ремонт на двигател да направи по записки стига да му се отдават нещата.

Нед Фев 15, 2015 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря ти колега , ще отида тогава на реглаж , аз няма да се занимавам защото първото което е нямам условия , а и време

Пон Фев 16, 2015 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема