Отговори на тема
 Газова уредба 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: Impreza
Телефон: 0988715515
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здр на всички нов съм в този форум искам да питам да ли мога да сложа обикновена газ на Субару ипреза модел 1996 двигател 2.0 16 или трябва задължително да е инжекцион колата е сръчни скорости и другия въпрос е ако може обикновена газ да ли скопяване колата от към мошност

Съб Окт 10, 2015 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=6134&start=200#p63860

viewtopic.php?f=7&t=17147&start=0

Съб Окт 10, 2015 9:21 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
може, но не е прероръчително
а и с инжекциона трябва да се избере по-читав

Съб Окт 10, 2015 9:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
аз съм с обикновена газова и честно казано в твоя случай бих я препоръчал пред инжекциона ( с риск да ме оплюят).
За кола струваща по-малко от газовата уредба не знам дали си заслужава инвестицията в ГИ. Изискванията и за двете са еднакви - изрядна запалителна система. Аз съм с изпарител Emmegas и след 190К км на газ нямам оплаквания. Поддръжка - смяна на филтърчето на 10К км - 4 лв. Инспекция на мембрани - на 45К км , около 50 лв.
Мощност - има известна загуба, но се усеща главно във високите скорости (130+). При добра настройка на изпарителя усещането за разлика е минимално.

Слагай смело и пести пари за другите харчове по колата.

Поздрави
:beer:

Съб Окт 10, 2015 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Impreza
Телефон: 0988715515
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря за информацията искам питам за клапаните ми казаха че на 50К се повдигали ръчно след като се свали двигателя

Съб Окт 10, 2015 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Колега,
не знам кой какво ти е казал, но шанса да си с маслени повдигачи, и съответно да правиш тази процедура е малък - този мотор е с кобилици. Във форума има достатъчно информация - отдели малко време и прочети. Нищо не се повдига "ръчно", нито се сваля мотора. Свалят се два капака с по три болтчета М6 и реглажа се прави с къса плоска отвертка, ключе 10 и съответните пластини. Това не го мисли сега. Не знам какъв пробег предвиждаш на 20 г. кола, но ако е нямала газ почти сигурно е, че скоро няма да имаш проблем с клапани и реглаж - аз за 190К на газ съм ги проверявал веднъж и нямаше нужда от реглаж. В старите двигатели Субару още не пестеше от закуски ROFL .

Успех

Съб Окт 10, 2015 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Обкновенна газова, инжекцията е fashion за тази кола.
Безсмислено е просто. 20000км без АБСОЛЮТНО никакъв проблем по горивната система -много рядки гърмежи и никаква поддръжка - 1 лев не съм дал откакто съм я сложил - разход 10 и нагоре, но ме устройва напълно. :pardon:
...както колегата каза "В старите двигатели Субару още не пестеше от закуски".
За жалост сега пестят и от вечеря.

Вто Окт 20, 2015 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема