|
Страница 1 от 1
|
|
Impreza Diesel S hatchback rebuild към WRX
| Автор |
Съобщение |
|
festur
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 TD S 2010
Телефон: 0886369983
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте! Така, проблемът е следният, Замина колянния вал на 2.0 дизела на 2010 Импреза.
Колата много ми харесваше, но не искам да се занимавам с боксер диесел повече... Не разбирам много, та някой случайно да знае колко скъпо би ми излязло ориентировъчно да се преправи към WRX 2.5 бензин?
|
|
|
|
| Пет Окт 16, 2015 10:14 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Това ще е проект, който може да задмине цената на един ВРХ 01-04. От твоята кола единственото приложимо нещо биха били окачване, спирачки, климатика и ел.системите. Оттам почваш двигател, кутия, съединител, заден диф, полуоски, кардан, евентуално шенкели, ел. инсталация за двигателя, компютър, резервоар, бензинопроводи, помпа, филтри, екологии и кой знае още какво. А колко пари за работа и кой би се заел също не е ясно. Или ремонтирай твоя мотор или я продавай тази кола на части и купувай нещо бензиново. Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 9:56 am |
|
|
|
twify
Регистриран на: Пон Окт 20, 2014 12:33 pm Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145   
|
|
Предполагам че ще ти трябват: ECU, двигател, скоростна и диф от WRX, евентуално вече не знам има ли нещо различно по самия двигателен отсек, също така ще ти трябва цялото окабеляване да смениш + инструментите(километража). Също така и не знам по климатика има ли разлика и т.н. Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 3:14 pm |
|
|
|
1040
|
|
Може да си управляваш мотора с външна електроника независима от дизеловото еку. Предполагам си с механична 6 степенна кутия. Тя е с 240мм съединител, който държи добри Нютони. Не виждам смисъл да се сменя табло с уреди и резервоар с пътища и тем подобни. Филтъра се заменя с такъв за бензин и помпата в резервоара се слага такава от СТИ 08+ , която е с кошницата. Има такава в групата във фейса в момента се продава. Имаш си отвор на капака имаш си всичко. Закарай бензин до мотора и си окабели новият стендалоун компютър. Трябва ти напълно оборудван мотор с колектори , турбина, инжектори, кулер и прочие. Крайния резултат няма да е като СТИ, но предвид начинанието, което евентуално може да започнеш си е интересно проектче:)
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 4:58 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
Не е невъзможно да се направи, ама е страшно много работа.... Аз правя нещо подобно, маха се 1,6 ръчка, и се слага 2 автомат 4АТ viewtopic.php?f=6&t=19953 ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 6:30 pm |
|
|
|
festur
|
Здравейте колеги, мерси за отговорите! @traqn_savov Видях проекта ти, изглежда добре. Mеханична 6 степенна кутия e. Така като гледам в нета, мисля че мога да намеря напълно оборудван двигател. За жалост не разбирам много, тa ще трябва да намеря някой, който би могъл да го направи. Kоето, както каза колегата traqn си е много работа,но пък мисля че си заслужава.  За коя група точно става дума в facebook? Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 6:50 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
Вземи дърто субару за донор, защото на новите компютъра е сериозно имобилизиран и трябва да го прехвърляш със цялата инсталация, която е една от най сложните и големи които съм виждал за 25 години практика по автомобили Модула който управлява двигателя е интегриран със доста системи на автомобила, така че старият трябва да ти остане на колата, понеже той контролира и бързата кан шина..
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 7:02 pm |
|
|
|
1040
|
|
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 7:03 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
Такива прехвърляния по принцип са за луди маниаци, без никакви икономически изгоди, даже напротив в цифрово отношение си вътре направо... Варианта е да е продадеш цяла или на части, и да вземеш желаната май е по добър отколкото да се занимаваш със мързеливи майстори 
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 7:45 pm |
|
|
|
askeless
|

Тенчо за това си инж., пак го измисли. Не се сетих за отделно стендалоун ЕКУ, а е най-добрата възможна идея в случая. Няма да се прехвърля цяла инсталация, няма ядове с имобилайзери, само запалване и гориво, независимо колко е нов мотора. Даже с някоя Мега е готов и за газова карта  По-добре някой проблемен стар мотор за без пари, за да се ревизира преди монтажа и всичко да се провери. Все ще се нагоди долната част за кулера. Ще трябва цяла нова генерация сигурно, сегашната трябва да е с безброй катализатори, резонатори и ДПФ филтър. Аз продължавам за кутията да си мисля. Че мислена за 350+ нютона е така, но е много дълга във високите предавки дори за нормално спулваща турбина. То 4-та е с предавателното число на 5-та при ВРХ и 6-та при СТИ при FD 3.90. Реално ще се кара основно до 4та, но пък няма да има по икономично турбо субару на дълго  Вариант е за туин скрол да се мисли, може да се купят не лоши турбини и ще тръгва рано. Gear Ratio: 1 3.454; 2 1.750; 3 1.062; 4 0.785; 5 0.634; 6 0.557; R 3.636; FD 3.900 http://www.motorshow.me/GalleryDocs/Doc2774.pdfЩе е интересен проект наистина.
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 8:07 pm |
|
|
|
festur
|
Ох, това ли бил прословутия Чичо Тенчo?  Ех, само легенди чувах и четях до сега! 
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 8:31 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
механичната работа не е чак толкова сложна, проблема е че субарутата са със интегрирана инсталация на ЕКУ тата и са толкова заплетени кабелите във една обща инсталация че е необходимо да ги режеш за да ги разделиш, е там е големият проблем, че много малко хора разбират как да стане това, още по малко хора ще се хванат да го направят. 
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 8:43 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Точно затова е стендалоун ЕКУ-то. Не се пипа въобще стоковата инсталация на ЕКУ-то и то също се оставя. Просто му се прекъсват сигналите за гориво, смеси, катализатори, имобилайзери, чекове и т.н. по горивната система, всичко останало се оставя. Слага се допълнителен компютър - най-евтино Мегаскуирт, и му се пускат кабели в един шлаух покрай оригиналната инсталация - трябват за дюзи, бобини, положение на колянов вал и обороти, разпределителни валове, ТПС, стъпков мотор, МАП, налягане и темп на масло, температура на въздух, смеси и там още каквото трябва. Ще е в пъти по-лесно от разплитане и монтаж на цяла инсталация, и кутията е МТ, т.е. тя няма самостоятелно ЕКУ вързано към ЕКУ-то на колата, което да дава още ядове.
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 8:54 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
|
А от кеде ще се намери този стендалоун компютър за субару, ако не се разплете някаква стара инсталация на субару.....
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 9:02 pm |
|
|
|
1040
|
Megasquirt 2 extra направен по поръчка специално за 4 цилиндров боксер да чете два VR сензора и с 4 бобини COP струва 480лв. Купувал съм два такива вече. Другия вариант е с Link, Vipec, EMU и още няколко, които могат да настроят евентуално в София или във Варна. Генерацията задължително цялата се сменя освен ако не се остави само крайното гърне ако е с поне ф55 тръба. Аз бих сложил 3.0 или 3.6, но аз съм извратен по принцип 
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 9:48 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
Аз не съм се занимавал със мегите, той може ли да чете датчици на коляновият и на разпределителният вал... предполагам ще му трябва и някакъв софтуер..
|
|
|
|
| Съб Окт 17, 2015 10:13 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
Аз бих сложил 3.0 или 3.6, но аз съм извратен по принцип  аз и метан щот съм улигофрен  варианта с мега2 е много по евтин и лесен за този проект може имега 3
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 8:29 am |
|
|
|
subaru-racing
|

Както казаха колегите електрониката на тази кола е доста и ще ти трябва много добър кабелджия и много време,за да си работи всичко както преди.Най-приемливия вариант според мен е допълнителна електроника за бензиновия двигател,като трябва да се съобрази,че двигателите от по-новото поколение имат електрически дросел(които може да се замени де) и променливи фази на газоразпределение и електрониката трябва да може да ги управлява,също така трябва да се куплират перките на охлаждащите вентилатори към ЕКУ-то за да ти работи и климатика,защото са взаимно свързани.Както каза колегата по-горе и скоростната ти кутия не става освем ако мотора ти не е много мощен и да тръгва от 2000об/мин. Иначе това става за донор,ама не знам дали е оправдан проекта: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1Другия вариант обикновен бензинов 2,0R 150к.с. който аз имам, в комплект със всичко необходимо за запалване и движение със скоростна кутия,даже си е още на колата и може да се пробва и цената ще ти излезе поне на половината от WRX-са,но и мощността също.
|
|
|
|
| Нед Окт 25, 2015 12:35 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|