|
Страница 1 от 1
|
|
Impreza XV 2.0 - мнение и препоръки
| Автор |
Съобщение |
|
vennan
|

Здравейте на всички. От известно време се навивам да закупя първото си Subaru, като за момента съм се спрял на следният модел : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1 До момента съм карал няколко модела (на мои приятели), които обаче са били бензинови. Впечатленията ми са доста добри но пък аз съм свикнал на дизелови двигатели и за това отново се оглеждам за дизеловият агрегат на Subaru. Наскоро имах удоволствието да се повозя и на Impreza дизел - отново много добри впечатления. Поради "слуховете" за счупените колянови валове започнах да се разравям в нета и във форума да търся информация по темата. За съжаление за модела който съм харесал - модела от линка, не успях да намеря тема и мнения (може и да съм пропуснал). Преди да взема окончателното решение реших да попитам за мнение тук. Отново за съжаление или за радост темите , в които са описани случаите на счупени колянови валове са сравнително остарели и не съм сигурен до къде е стигнал въпроса. Искам да попитам следното : - модела , който съм харесал дали е от читавите серии т.е знам , че процента е малък на счупените колянови валове, прочетох че е добре модела да е след 2010г. но не ми стана ясно какво точно ще рече след 2010 т.е след края на 2009 или след края на 2010. - този модел кое поколение се води 3 или 4.Доста порових в нета, но никъде не успях да намеря инфо за този модел Impreza XV(отново е възможно да съм пропуснал). - до колкото разбрах към днешна дата ако поради някаква причина все пак се попадне на "дефектен" екземпляр той може да се излекува чрез подмяната само на коляновия вал или такава опция няма и трябва да се сменя целият двигател..... за съжаление мисълта, че има вероятност да се наложи подмяна на целия двигател което ще излезне около 15 - 18к някакси колото и минимална да е все още ме стопира да предприема пътуването до Германия. - може ли някой да ми каже този модел EURO 4 или 5 е. В обявата в основните полета пише EURO 4, но в допълнителното описание на немски пише че е EURO 5?В няколко форуна прочетох, че читавите модели са EURO 5. Предполагам, че някой ще каже че опастност винаги има и при избор на кола и жена си затваряш очите и бъркаш в торбата, но все пак ще се чувствам по-спокоен ако шаносвете са минимални  . Благодаря предварително на всички , които ще си дадат мнението.
|
|
|
|
| Съб Ное 07, 2015 7:21 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
| Нед Ное 08, 2015 12:32 am |
|
|
|
vennan
|

.... оглеждам и XV моделите, но малко започва да ми идват над лимита. Вярно разликата м/у това което постнах аз и твоето не е толкова голяма но попринцип лимита ми "беше" 12-12.5kEur, обаче поради проблемите реших да го вдигна малко до към 14 - 14.5к , сега обаче като вдигна още 2 и реално ще си надскоча бюджета с около 4-5к евра, което вече си е разлика....... просто не ми се затварят толкова пари на веднъж в кола...
Отново поради проблема с валовете започнах да оглеждам и бензиновите двигатели, но избора там за сега е по-оскъден, поне според моите критерии 150конски сили, след 2010г, до около 14 000Евра.
Така или иначе най-вероятно ще предприема нещо в началото на следващата година та има време да поумувам и поразпитам..
Един допълнителен въпрос - някой знае ли читав VIN декодер, с който ако успея да изкопча VIN номера да проверя дали колата е в рисковите години или е производство в читавия диапазон - визирам тази от линка ми и имат още една в същият сервиз.
Някой от колегите с дизел след 2010г има ли информация по темата, лични наблюдения, навъртяни над 100 000км, инаформация дали проблема наистина е оправен или продължава да се появява.
Снощи попаднах на колега в Румъния, с автомобил от 2010г (но не пише дата на производство , само дата на закупуване), който е имал проблема с вала....
Не успях да разбера и намеря информация дали ако все пак се бъгне коляновия вал може да се замени само той, общо взето навсякъде се говори за подмяна на целия двигател. Някак ако има възможност да се оправи проблема само с подмяна на коляновия вал е някакво успокоение...
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 11:44 am |
|
|
|
Vmax
|
|
пробвай търсачката на форума и почети темите в раздел дизел. На последните ти въпроси има достатъчно отговори.
ПС: Отвори ли се двигател не се минава само с колянов вал или само със сегменти, сменя се всичко. Изтропал дизелов двигател е много труден за ремонт - купува се втора ръка.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 11:53 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Не знам дали принципно не е по-добре да се преориентираш към бензин. Този боксер дизел освен, че къса валове поголовно в първите години, се оказва и недостатъчно износоустойчив..при 100000 км теста на Ауто Билд с Импреза XV (от новите) така бяха заключили.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 1:32 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Аутобилд освен за тоалетно четиво не става за нищо друго. Там освен VW/Audi победител друго няма - то бива толкова пристрастност....
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 1:57 pm |
|
|
|
bubaru
|
Vmax написа: Аутобилд освен за тоалетно четиво не става за нищо друго. Там освен VW/Audi победител друго няма - то бива толкова пристрастност.... Специално в този 100000 км тест за са се дънили и коли от двете посочени от теб марки и не им спестиха негативите. На първите места пък са разни Тойоти, Мазди, БМВ-та и т.н., така че не виждам пристрастност в случая.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 2:20 pm |
|
|
|
vennan
|

.... за момента не съм взе окончателно решение. Попринцип както написах в първия пост съм привърженик на дизела т.к от 5-6 години все дизели съм карал , преди това бях твърд противник на "печките", но сега съм твърдо за, а и някак си ако взема бензин не ми се иска да слагам гас. Все още чета, ровя и търся, за момента твърдо знам че ще е субару.
Вчера и днес изчетох почти всичко във форума в раздела за дизела. Колегите са написали доста добри впечатления, но до колкото разбирам май всички коли са закупени нови и постовете приключват до около 100 000км пробек, прото след това няма нова информация т.е няма инфо дали след изтичането на гаранционният период всички са ок. Единственият фрапиращ случай май е на колеата от Бургас , или поне за него има пълна информация как са протекли нещата.
Това което разбирам от прочетеното до момента във форума и извън него е , че при новите генерации EURO5 не се среща такъв проблем, но за съжаление както написах в началото немога да намеря инфо дали избрания от мен модел е EURO5 или е все още EURO4 - рисковия. За съжаление няма как да разбера дата на производство а не намирам информация за тази визия в интернет коя генерация се води -изчетох всичките википедии но там такъв модел не се споменава Subaru Impreza XV - ако някой има инфо ще съм благодарен ако сподели - линкове, постове, лични мнеия (не видях никои колега да е написал че има такова в БГ?).
Ако тия модели са от читавите , дето не чупят валове бих се навил да вкарам една от Немско - пък каквото сабя покаже, но някак не ми се рискува с EURO4....
За бензина - проблема е , че доста малко бройки се намират в нета с търсените от мен характеристики, които да изглеждат читави 150к.с, след 2010, до около 14 000Eur. Май от този тип визия не намерих бензинов модел.
За XV, попринцип се запалих по него, допада ми повече от импрезата - виждам едно такова в квартала но мисля че е бензин- по-виоко е и ще мога да копам по-дълбока кал с него, НО малко ми надхвърля лимита...
Преди малко ми препоръчаха да поразпитам и за лизинг - т.к ги нямам всичкит пари на куп, ама тука мисля че ще дойде твърде дебело а и това с официалните сервизи нещо не ме кефи (тройна цена за работа....).
Извинявам се ако въпросите ми са глупави , но искам да взема нещо читаво за да му се радвам над 5 години (10 или повече) а не да взема нещо и да го сменя след 2 години. Може би някой ще каже , че критериите ми са много , но все пак за това тръгнах да избирам субару , в противен случай ако ще вземам "някаква" кола избора е лесен , кошница за 5-6 хилки 2-3 години и наново.
Отностно дизела - за съжаление както навсякъде по форумите темите прерастват от една в друга, сливат се и е малко трудно човек да си изгради мнение.....
Продължавам да умувам има още време, все пак съм благодарен за всички мнения.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 5:57 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
Новия модел, който посочиха по- горе е и по- широк и по-красив и с линеартроник и бензина не харчи колкото със старата 4 степенна кутия. Единствено динамиката може субективно малко да ти куца , но реално не е голяма разликата в ускорението. Във Варна има такава Импреца 2012г на много добра цена, но е внос от Щатите. Повдигната на 18 см . Върви си много добре. Има я в Карс.бг Ще спестиш доста разходи по доставка и обслужване.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
6
|
|
| Нед Ное 08, 2015 6:12 pm |
|
|
|
vennan
|
Greg4o привет, не бях влизал скоро в карс, явно обявата е скорошна. Кара ме да се замисля  , може и да направя едно разхождане до морето по-скоро от плануваното. Точно бях се замислил за това : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=b7rqf8, виждам че предлагат лизинг....което отново ме кара да се замисля като опция.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 6:20 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
Доста над 15к евро е това
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 9:12 pm |
|
|
|
vennan
|
За съжаление да, то като цяло ме отказаха и от лизинга т.к се оказва че в последствие има такси , които не се споменават в началото при офертата. Реално погледнато ако се закупи нещо от Германия за 14к евра, до българия излиза към 15 500евра - базирайки се на данни на познат, който си вкара преди месец едно CR-V от там. Т.е към момента това ми е лимита : 12-13к за кола, 2000лв разходи по вкарването и още около 2000лв за първоначално обслужване, каско, данъци и т.н т.е към 30 000лв по груби сметки. Но да това от Бургас излиза над тези сметки, единствено ме подразни мисълта за момент, че евентоално мога да се спазаря за изплащане за по-дълъг период... Има няколко бензинови XV та в mobile.de в теюи ценови рамки, но ме учудва огромната разлика м/у километрите в Германия и Италия за една и съща година : 2012г Германия 50 000км италия 150 000км..... А има и една в Полша : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=1;
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 9:54 pm |
|
|
|
CE107
Регистриран на: Пет Окт 03, 2014 8:27 pm Постове: 108 Местоположение: Deutschland
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148   
|
|
| Нед Ное 08, 2015 10:31 pm |
|
|
|
Greg4o
|
vennan написа: За съжаление да, то като цяло ме отказаха и от лизинга т.к се оказва че в последствие има такси , които не се споменават в началото при офертата. Реално погледнато ако се закупи нещо от Германия за 14к евра, до българия излиза към 15 500евра - базирайки се на данни на познат, който си вкара преди месец едно CR-V от там. Т.е към момента това ми е лимита : 12-13к за кола, 2000лв разходи по вкарването и още около 2000лв за първоначално обслужване, каско, данъци и т.н т.е към 30 000лв по груби сметки. Но да това от Бургас излиза над тези сметки, единствено ме подразни мисълта за момент, че евентоално мога да се спазаря за изплащане за по-дълъг период... Има няколко бензинови XV та в mobile.de в теюи ценови рамки, но ме учудва огромната разлика м/у километрите в Германия и Италия за една и съща година : 2012г Германия 50 000км италия 150 000км..... А има и една в Полша : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=1;Вземи се разходи до Варна. Няма да сбъркаш
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 11:02 pm |
|
|
|
Akima
Регистриран на: Вто Май 03, 2011 2:11 am Постове: 26 Местоположение: Варна
Автомобил: Toyota Corolla E12
Рейтинг: 24
|
Доста интересна оферта е варненската - даже ме замисли и мен. Колега бих заобикалял дизеловите опозитни двигатели - Subaru е било и ще бъде винаги основно бензиново. Както и други японски марки,но да не звуча като сектант. Успех с покупката. П.С.Гас няма как да й сложиш - има газ конверсии обаче.
_________________ Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
|
|
|
|
| Пон Ное 09, 2015 11:45 pm |
|
|
|
vennan
|
Здравейте на всички, благодаря за мненията и препоръките, решението е взето ще бъде XV дизел, но за тази цел ще се наложи да поизчакам няколко месеца да подсигуря бюджета. Надявам се след 6 месеца да мога да се похваля с нова придобивка и да стана част от Subaru групата  .
|
|
|
|
| Вто Ное 10, 2015 8:07 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
|
| Сря Ное 11, 2015 1:57 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|