Отговори на тема
 Нова импреза желаеща ЪПГРЕЙТ 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Subaru
Телефон: 0888******
Рейтинг: -11
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги, карам Субару Импреза вече от 5 месеца и успях да се насладя на голяма част от качествата и, но не ми достига мощноста, имам нужда от още. Та ако някой може да сподели малко инфо и съвети как да се здобия с желаните от мен коне ще съм му благодарен.
Колата е: Импреза 2.0 VRX 2001г.
Интеркулер от STI, спортна генерация, турбо ТД04, доколкото съм информиран от предишният собственник с чип на софтуера, според динотеста направен от предшественика колата е 285 к.с
Благодаря.

Пон Дек 12, 2016 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От тук нататък ъпгрейда започва със СТИ модификация.
От ВРХ толкова, нагоре вече става сложно

Пон Дек 12, 2016 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
От тук нататък ъпгрейда започва със СТИ модификация.
От ВРХ толкова, нагоре вече става сложно

Виж си полуоските , а после виж на СТИ и тогава си направи за тебе разликата кутре и показалец.ВРХ е спортен автомобил , но СТИ е сладоледа. :cool:

Пон Дек 12, 2016 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Съветват ме за турбо ТД05 но чета по форумите за j16, j18, j20 каква е разликата между тях и кое е за моят мотор

Пон Дек 12, 2016 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Никое от посочените не е за твоя мотор без съответните свързани промени, като смяна на дюзи и ремап на компютъра. Посочените "j16, j18, j20" всъщност са 16G, 18G и 20G и представляват размерите на компресорното колело, съответно хаузинга на компресорната част. Хаузинга на турбинната част е един и същ - TD05 и ако преминеш към такъв, мотора ще започне да бууства едно 600-800 оборота по-късно, според зависи компресорното колело. Каквато и турбо да сложиш, ако не внимаваш е въпрос на време да търсиш скоростна кутия, защото тавана на ВРХ кутията е около 300 кс. и трябва мноооого много внимателно да се сменят предавките.

Вто Дек 13, 2016 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Колега,

Съветвам те да си продадеш WRX-a и да си вземеш STI.
WRX - чето е на границата на възможностите си и излишно ще наливаш пари (както спомена колегата Vmax).

Доста хора са минали по този път (разбирай излишно наливане на пари) , така че може би ще се вслушаш в съветите ни.
Ако може покарай STI и виж разликата.

Или казано по друг начин - Там където свършва устава (WRX), започва ВВС (STI) :sti:

Успех

Вто Дек 13, 2016 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Колега TST благодаря за изказаното мнение и вярвам че това е най добрата формула но все пак колата я карам от 5 месеца, преди 2 месеца я качих в mobile-то но всеки говори за бартер и най вероятно трудно ще я продам, това е основната причина да искам да я мапна. Но и там се зблъсквам със сериозен проблем - липса на части. На пазара няма части от STI :cry:

Вто Дек 13, 2016 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Доста бързаш колега!
Трудно се продава кола за месец два освен ако не си свалил цената доста. Търпение му е майката.

По-лесно се взима "ново" Субару отколкото се продава ( аз специално съм доста добър пример за това пък и доста хора тук)
Питай продавача на твоето от колко време го е обявил.

И така търпение. Межувременно наслаждавай се още на WRX - a - абе "Бързай бавно".

Не обичм да давам съвети ама така се случи - прави това, което ти е на сърцето и
няма кола дето да не продадена и жена дето да не е...

Поздрави.

Сря Дек 14, 2016 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Аз колата си я харесвам даже много никак не искам да я продавам но семейната ми е 245 к.с и нали се сешташ когато се кача в субарото искам да усетя сериозна разлика която в моменте я няма

Чет Дек 15, 2016 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема