|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
Здравейте, климатика ми работи повече от добре, но все едно карам камион. През 2-3мин. Се чува звук като от изпускане на въздух от камион пссссст  . Колата е Импреза 2003 2.0 125к.с. ИДЕИ ?
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 6:36 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
Освен да си чуваш включването на вентилатора,ако е нещо друго надали дълго щи работи. 
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 7:46 pm |
|
|
|
DJ-Stenly
Регистриран на: Вто Апр 29, 2014 9:29 am Постове: 359 Местоположение: Бургас
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
|
|
Сменял ли си филтър дехидратор . На мен ми беше за смяна и правеше свръхналягане, колата се товарише и издаваше странни звуци .
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 7:49 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Чуваш релето как цъка и как гасне и се включва компресора. Проблемът не е в тях, а в шумоизолация, разглобяване наскоро класик врх и никаква я няма. Легаси 97 същата работа, нямат изолация на стената на мотора, отвън никаква, отвътре малко битум и кече. Решението е флашбанд 15смx10 м 1,2 мм и Изолайн k flex duct 10 мм. Отваряш и лепиш. Поздрави
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 9:51 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
kyko81 написа: Здравейте, климатика ми работи повече от добре, но все едно карам камион. През 2-3мин. Се чува звук като от изпускане на въздух от камион пссссст  . Колата е Импреза 2003 2.0 125к.с. ИДЕИ ? Според мен нищо му няма,звукът поне при моята си е такъв.При включването на климатика(което се усеща мн.добре),след секунда,две следва излъхване,което се чува точно по този начин.Можеш да си провериш количеството на фреона в климатичната система.По спомен е около 550гр.При мен имаше липса на 150гр.,което след възстановяване се усети като много по-бързо и мощно охлаждане на купето ,и по-дълги интервали на почивка на компресора преди следващо включване.
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2016 9:52 pm |
|
|
|
precakaniq
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 11:13 am Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
|
И моя така "въздиша". Чува се все едно на пасажерската седалка имаш стокилограмов махмурлия, който поема дълбоко въздух. 
|
|
|
|
| Сря Авг 03, 2016 7:31 am |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
DJ-Stenly написа: Сменял ли си филтър дехидратор . На мен ми беше за смяна и правеше свръхналягане, колата се товарише и издаваше странни звуци . Това ми се струва логично, можеш ли да покажеш въпросния дехидрататор. Иначе смених филтър на купето и климата работи по яко от 12-ка Панасоник в къщи 
|
|
|
|
| Сря Авг 03, 2016 5:54 pm |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
И аз да питам за странен климатик. На място ми се струва, че отнема цяла вечност да започне да духа студено. В движение е добре, но ако попадна в задръстване студено прогресивно намаля. При дълго движение по магистрала духа добре половин час, след което всякаш мещо обледява и няма сила да духа. Пускам на макс и духа като на 1-2 степен. Оставям го на макс и спирам компресора. В рамките няколко минути постепенно усилва струята, като става все по-студена. Като започне да се усеща влага пускам пак компресора и е ок за около половин час, докато пак се повтори всичко. Едно допълнение, няколко пъти ми се е случвало да излиза нещо като пара от духалките. Съвети преди да посетя сервиз?
Sent from my Электроника
|
|
|
|
| Пет Авг 05, 2016 3:41 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
pantata написа: И аз да питам за странен климатик. На място ми се струва, че отнема цяла вечност да започне да духа студено. В движение е добре, но ако попадна в задръстване студено прогресивно намаля. При дълго движение по магистрала духа добре половин час, след което всякаш мещо обледява и няма сила да духа. Пускам на макс и духа като на 1-2 степен. Оставям го на макс и спирам компресора. В рамките няколко минути постепенно усилва струята, като става все по-студена. Като започне да се усеща влага пускам пак компресора и е ок за около половин час, докато пак се повтори всичко. Едно допълнение, няколко пъти ми се е случвало да излиза нещо като пара от духалките. Съвети преди да посетя сервиз?
Sent from my Электроника Сменял ли си скоро филтър на купето ? При задръстен такъв би могло да се получават точно описаните от теб симптоми. Друга причина би била и недостатъчно фреон в системата,а нашите колички са много чувствителни дори и при стотина грама по-малко.
|
|
|
|
| Пет Авг 05, 2016 5:32 pm |
|
|
|
Vami
|

Пламен Янев написа: pantata написа: И аз да питам за странен климатик. На място ми се струва, че отнема цяла вечност да започне да духа студено. В движение е добре, но ако попадна в задръстване студено прогресивно намаля. При дълго движение по магистрала духа добре половин час, след което всякаш мещо обледява и няма сила да духа. Пускам на макс и духа като на 1-2 степен. Оставям го на макс и спирам компресора. В рамките няколко минути постепенно усилва струята, като става все по-студена. Като започне да се усеща влага пускам пак компресора и е ок за около половин час, докато пак се повтори всичко. Едно допълнение, няколко пъти ми се е случвало да излиза нещо като пара от духалките. Съвети преди да посетя сервиз?
Sent from my Электроника Сменял ли си скоро филтър на купето ? При задръстен такъв би могло да се получават точно описаните от теб симптоми. Друга причина би била и недостатъчно фреон в системата,а нашите колички са много чувствителни дори и при стотина грама по-малко. Няма как да е от филтъра на купето. Също така при лиспа на 100 грама фреон, въпреки че системата побира около 400 грама, не се наблюдава въпросния проблем. При по голяма загуба не знам. Според мен може проблема да е в датчика, който измерва температурата на въздуха, който минава през вътрешния радиатор на системата. Той се грижи, да не замръзне питата. При колегата точно това е проблема, обледява се питата и от там намалява въздушния поток.
|
|
|
|
| Пет Авг 05, 2016 5:49 pm |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
Филтъра е за смяна да, но и аз не вярвам да е от него. Това за датчика звучи доста вероятно, благодаря за насоката!
Sent from my Электроника
|
|
|
|
| Пет Авг 05, 2016 10:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|