Отговори на тема
 Още една Impreza 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: subaru impreza gt
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, от известно време преглеждам форума има доста интересни и полезни теми.
Та направо на въпроса и краткото представяне. Колата е произведена края на 1998. Аз съм и втори собственик, лично я купих и докарах от Швейцария, като за кола на тези години е 95% запазена откъм ламарини и ръжди противно на мненията, че колите от Швейцария са на тор- да на тор са, но зависи откъде/район/ са карани. Единствено около праговете и в ляво в багажника има някакви наченки, но нищо фрапантно, като ще се коригира. Колата е била някога синя, и по неизвестни/ засега/ причина е пребоядисана в тоя смотан цвят, въпреки търсенето на удари и скрити дефекти, които да обеснят новата боя - няма.
Като цяло си е най- стандартна, 211к.с . Като цяло съм се заел да я върна в заводско състояние, без излишни модификации.
Иначе предния собственик, е правил някакви неща- спойлер, броня, пластм. прагове за сти фейс. Някакви долнопробни уреди, чиито стрелки са изпадали, монтажа също левашки, на датчиците, кабелите и маркуча. Гнусна кожа и топка на ск. лост. Вътре салона е ужасен- освен напукани и покъсани платове, е пушено на умиране, но това са поправими неща.
Та като цяло в момента колата е разкостена почти на 90% . Естествено не съм вадил мотор/ кутия- засега . Вътре салона е изтърбушен от до, което става- става, което не ще давам на майстор да претапицира.
Отпред е същото положение- на мотора ще сменя всички консумативи- филтри, ремъци, ролки, термостат, маркучи за вода/ вентилация/ въздух/ вакум- всичко е изгоряло, нацепено и т.н. , семеринги на р.валове и к. вал, гарнитури на капаците на главите, свещи, кабели. Инсталацията отпред я среждам малко по малко, защото изхвърлих над 10 бутончета и ц.к. ключета просто сложени и така заминати, ама за какво са, каква им е била идеята никой не знае.
Откъм модификации- нищо сериозно- интеркулер от след 2000 импреза- малко по голям е от нейния, а и сегашния е мит с водоструйка и пропускливостта му е 0. Нови уреди за маслото и налягане на турбината + още някой, но в момента не съм стигнал до там. За момента ще я подкарам с тази турбина- тд04, въпреки луфта който има на перката- сериозен, но все още не е докачала стените на тялото. Може би това обяснява маслото, с което е карана- кастрол 10/60
Имам и едно питане, към колегите, които са по навътре в нещата- снопа на компютъра има 2 букси привързани към него+ самия компютър има това квадратче залято в смола и лепнато на единия чип, това най- вероятно е някакъв чип за повишаване на мощността, може ли да се каже какво представлява, също е слаган в швейцария, в някакъв тунинг гараж- визитката беше лепната на компютъра.
Другото, което се скъсах да търся, но отникъде нищо е двете тръби към външния охладител на климатика. Самия радиатор, го има в магазините за авточасти- едва ли оригинален, предвид цената, но все пак.
Ще ме извинявате ама не съм баш по снимането, та срам несрам имам само една на колата, и то мани мани.. Но ще направя снимки в завършен вид. Сега всичко е изтърбушено и виснат навсякъде кабеляци и какво не.
Изображение
Изображение
Благодаря за вниманието!

Нед Сеп 25, 2016 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: subaru impreza gt
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Нещо със снимките не ми се получи- та ето пак.
http://sparow.snimka.bg/automobiles/subaru.927571

Нед Сеп 25, 2016 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема