|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
iav
Регистриран на: Пет Дек 05, 2008 11:32 am Постове: 102 Местоположение: Sf
Автомобил: Impreza\imprezaGT\Saab900Cabrio
Рейтинг: 2
|
Здравейте, ози ден като стана топло реших да пусна климатика но се оказа,че не тръгва... проверих бушони и релета но всичко си е ок . зачудих се и се върнах няколко месеца на зад. Зимата в един зверски сняг и газ към Боровец, като стигнах, излизаха странни звуци и метални прищраквания. Като отворих капака звуците идваха от компресора. дайте съвети !! компресора е такъв 2F670 45010 73111-FA132  
|
|
|
|
| Вто Май 13, 2014 7:26 pm |
|
|
|
iav
Регистриран на: Пет Дек 05, 2008 11:32 am Постове: 102 Местоположение: Sf
Автомобил: Impreza\imprezaGT\Saab900Cabrio
Рейтинг: 2
|
|
оказа се, че като няма фреон компресора не пали , напълниха го и смениха о пръстените. всичко заспа ....
|
|
|
|
| Сря Май 14, 2014 4:15 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
Здравейте колеги, за да не пускам друга тема, ще пиша в тази, та искам да питам нормално ли е климатика на Импреза-та ми (2.0 - 115 кс. 97 год) да се изключва и пуска сам като аз не пипам нищо, имам предвид, че се качвам и паля колата натискам копченцето и той тръгва, но след минута две спира след 10-15 секунди пак се включва и така, в движение пак се включва и изключва, на 2-ра степен на вентилатора измерената температура на въздуховодите в купето е от 7.5 до 9.5 градуса в зависимост от работа на място или в движение, та какво мислите по въпроса и каква е нормалната работа на климатика на "Импреза" и в какви градуси е нормално да прави на духалките? 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Сря Май 28, 2014 7:31 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Такъв е принципа на работа на климатиците,не само на импрезата,а и на всички останали.След като е пуснат климатика си се включва и изключва през определен интервал от време,който зависи от температурата вътре в автомобила и т.н.За изходящата температура на въздуха от духалките не мога да кажа колко би трябвало да е,нека някой по-запознат колега да каже.Мисля също така,че ако не е пълен добре климатика,се включва по-често от колкото трябва,но в това не съм напълно сигурен.Ако имаш съмнение,направи му една диагностика-става бързо и не е скъпо.
|
|
|
|
| Сря Май 28, 2014 8:23 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
|
А няма ли да му стане нещо на компресора като изключи при голяма скорост и високи обороти на мотора и после да включи примерно при 3500 оборота? При мен е така като си карам и го усещам на по двигателя когато се включва и изключва, аз си мислех, че перки, компресор постоянно работят докато копчето "АC" е натиснато, а иначе климатика ми е пълен с фреон, но тия градуси около 8 градуса на духалките добре ли са или трябва да е по ниска температурата, някой знае ли?
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Сря Май 28, 2014 9:12 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
momcho2000 написа: А няма ли да му стане нещо на компресора като изключи при голяма скорост и високи обороти на мотора и после да включи примерно при 3500 оборота? При мен е така като си карам и го усещам на по двигателя когато се включва и изключва, аз си мислех, че перки, компресор постоянно работят докато копчето "АC" е натиснато, а иначе климатика ми е пълен с фреон, но тия градуси около 8 градуса на духалките добре ли са или трябва да е по ниска температурата, някой знае ли? Като градуси са си ок:) На мен след напълване и прочистване , на духалките беше 6.5 градуса. По принцип дават ,че най-добрата температура на духалките трябва да бъде м/у 6 и 10 градуса(това стандард за всички автомобили). Така че ти си си екстра  Джиткай смело и не го мисли толкова. 
|
|
|
|
| Сря Май 28, 2014 10:16 pm |
|
|
|
gemgeorgiev
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2016 3:35 pm Постове: 1 Местоположение: Перник
Автомобил: Subaru Legacy II
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги, от няколко дни имам странен проблем с климатика, ако може така да се каже. Проблема е следния: При включено положение на бутона "AC" климатика си работи перфектно проблема е, че при изключен бутон "AC", като пусна само винтелатора се включват компресора и перките. При това положение в купето не духа студено, същото го прави и при пуснато парно. Ако някой е имал същия проблем и е намерил решение моля да сподели. Колата е Легаси 2.0 116кс 1995г. Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Нед Сеп 04, 2016 4:08 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
gemgeorgiev написа: Здравейте колеги, от няколко дни имам странен проблем с климатика, ако може така да се каже. Проблема е следния: При включено положение на бутона "AC" климатика си работи перфектно проблема е, че при изключен бутон "AC", като пусна само винтелатора се включват компресора и перките. При това положение в купето не духа студено, същото го прави и при пуснато парно. Ако някой е имал същия проблем и е намерил решение моля да сподели. Колата е Легаси 2.0 116кс 1995г. Благодаря предварително. Провери си нивото на фреона.
|
|
|
|
| Пон Сеп 05, 2016 7:08 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|