Отговори на тема
 Subaru Impreza 2.0 2007 - смяна скоростна кутия 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 2007
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
имам два въпроса относно автомобила.

1. Може ли на този модел да сложи 6-степенна ръчна скоростна кутия? Какво е нужно? Ориентировъчно пари ..
2. Какви варианти има, за да стане по висок автомобила? За гумите е ясно, питам за амортисьори.

Поздрави

Съб Окт 15, 2016 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1. Може, но си приготви около 5 бона само за кутия + диф + полуоски. Отделно трябва да смениш и съединител + маховик.
Каква е целта на упражнението? С този мотор трудно ще счупиш оригиналната кутия.
2. Пружини+амове от Форестър стават, може също и с подложки да играеш. Но и в двата случая окачването се измества и ще трябват разни допълнителни железа за да се компенсира това изместване.

Нед Окт 16, 2016 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Предполагам, че колегата го мори разхода и смята, че 6 степенна кутия може да подобри нещата.
Колега да знаеш, че ако това е основната мисъл на упражнението ефекта ще е обратен - в тези години 6 степенни кутии имат само СТИ и Легаси Спек Б. Предавките са къси и акцента е на ускорение, а не на круиз.
По втория въпрос - повдигането става безпроблемно до около 25-30 мм със стокови гуми. В комбинация с по-големи гуми ефекта е по-осезаем, но трябва и по-сериозна подмяна на железа и ъглите на полуосите се променят доста. Ако все пак намериш кутия, имай предвид, че 6MT няма варианти с Dual Range (предполагам вдигането е с цел горски терени).
Във форума има доста инфо по въпроса.
Успех с четенето.

Нед Окт 16, 2016 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 2007
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите, полезни са. Вдигането е, защото ще карам колата в България ! А за кутията питах понеже преди време карах една тойота, дизел, с 6 скорости и ми хареса. Имал съм и голф 2 с 4 скорости :D и не съм сигурен, че харчеше по-малко от друг вариант. И без това скоростната ми е за отваряне.. и реших да проверя има ли други варианти.

@demoman: кой форестър, има ли линкове някъде да видя?

Нед Окт 16, 2016 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смени предавателното число на диференциала

Нед Окт 16, 2016 8:35 pm
Върнете се в началото