Отговори на тема
 Impreza Wrx Хидравлична Ръчна 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: SUBARU IMPREZA 2.0 WRX
Телефон: 0877777756
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, привет! Интересувам се някой дали е слагал на Импрезата си хидравлична ръчна, и дали въобще е възможно?!
Питал съм няколко души и ми казват различни мнения, но главното мнение ,че ще счупя раздатката. И все пак съм виждал импреза със Хидравлична ръчна. Ако някой знае как, какво и защо ще съм благодарен много!
Благодаря предварително! :) :) :D

Съб Яну 28, 2017 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, слагал е.
Не, не е добре за трансмисията.
И въобще "дърпане на ръчна" по завоите със Субару е напълно безмислено - като приложиш спирачно усилие на задния мост, същото се предава и на предния мост... щото AWD системата е постоянно зацепена! И така се получава все едно натискаш спирачките, ама централния диф отнася боя.

Съб Яну 28, 2017 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: SUBARU IMPREZA 2.0 WRX
Телефон: 0877777756
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, благодаря за бързата реакция, но във Варна има един Врх, който е с такава, и тоо от доста време.Трябва да има някакъв начин, за мое съжаление Варненският собственик така си я е взел. Ако някой знае как ще съм му благодарен много! :)

Нед Яну 29, 2017 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Има начин,сменяш кутията с такава с DCCD. ;) ,но цената няма да ти хареса.

Нед Яну 29, 2017 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с насаждането на дццд кутия ще е симпатично приключение. С жиците най-вече.

Нед Яну 29, 2017 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 235
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 456
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виското в стандартната трансмисия не обича ръчни. Пък и demoman ти е загатнал какъв ще е ефектът. Ще иска хардуерни рокади по трансмисията, което не винаги е лошо, зависи за какво смяташ да ползваш колата. :)

@askeless
Защо? Просто е нужен контролер, няма кой знае какво да се окабелява.

Нед Яну 29, 2017 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
djelien написа:
Привет, благодаря за бързата реакция, но във Варна има един Врх, който е с такава, и тоо от доста време.Трябва да има някакъв начин, за мое съжаление Варненският собственик така си я е взел. Ако някой знае как ще съм му благодарен много! :)

Като видиш пича с варнеския WRX може просто да го питаш, едва ли ще има нещо против да ти отговори. :)
Единия вариант го пише долу - DCCD кутия, която да отцепва задния мост като опънеш лоста.
Друга вариант (не по-евтин от DCCD) е допълнителен съединител, след скоростната кутия, който да отцепва задния мост при ръчна.
 15

Нед Яну 29, 2017 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
askeless написа:
Това с насаждането на дццд кутия ще е симпатично приключение. С жиците най-вече.

Аз съм си насадил dccd от sti v6 5 степенна и няма никакво приключение с жиците на контролера.Проблема идва ако вземеш кутия от sti 05-07.Тя работи заедно а abs-а и е трудно да я насадиш с оригиналния контролер.Има обаче автърмаркет контролери,които са направени за такова насаждане и с тях няма никакъв проблем.(DCCDpro например)

Нед Яну 29, 2017 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Точно за 04+ ДЦЦД кутия говорех. Наскоро разглеждах схеми и освен от АБС, взема данни и от хидравлика, ъгъл на волан, еку, тпс и т.н. Има доволно релета и останали бушони.
Може ли инфо за тези афтърмаркет ДЦЦД контролери.

Разглеждал съм стари ДЦЦД и всички са със супер къси скорости, което на мен лично не би ми вършило работа. Освен това все си остават със здравината на 5МТ.

Нед Яну 29, 2017 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
DCCDpro.com
За здравината на 5 степенните кутии е ясно.Но си държат 300 коня и за мен приоритет винаги е бил управлението и пътното поведение от колкото мощността.Поведението на колата няма нищо общо с това както беше.Лятото я карам на 35/65 преден/заден мост и удоволствието е голямо.Зимата ,според положението на копчето,ако е в единия край,колата недозавива,в другия край презавива.междинните положения ти позволяват да я направиш такава,каквато ти искаш.При обратните завои имаш ръчна.
Повечето кутии с dccd действително са къси,за това аз си го вградих на моята,която е 3.9.
6 степенните кутии още са прекалено скъпи,за мен е неоправдано да се влагат толкова пари в врх 01,те излизат на цената на колата.

Нед Яну 29, 2017 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема