Отговори на тема
 Летни гуми за Импреза - отзиви 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата е за летни гуми на Импреза, без значение поколението

1. Година
2. Размер
3. Марка гуми / ДОТ
4. Пробег
5. Общи впечатления

Вто Мар 07, 2017 10:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чудесно е, че има отделни теми, и благодаря за добрата идея =D> . Аз ще трябва да купувам нови летни, че тези които получих с колата надали ще станат и бих се радвала на съвет. Важно ми е гумата да е с по як борд, карам много по павета и съм брала ядове с гуми със слаб борд, чисто нова замина на едно паве, направо ми се приплака.

Вто Мар 07, 2017 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз заложих на - CONTINENTAL CONTIPREMIUMCONTACT 5

Вто Мар 07, 2017 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да се включа, че миналото лято гризнах дървото със супер прехвалените и премиум Dunlop SP Blue response. Ето тези:
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/dunlop/bluresponse-19560r15-p-113781.html
Тиха, с добро сцепление.....но изключително мека гума. Страниците й са като кашкавал и при нормална степен на напомпване Импрезата е нестабилна, резките преминавания ляво-дясно са съпроводени с претрисане във волана, което ме беше влудило и смених половината предница...Карат се що годе приемливо след 2.8-3 Bar , когато гумата се изпъва от налягането и малко държи форма. Сто пъти по-зле от старите ми Lassa.
И понеже няма да мога да ги изтърпя и това лято и аз се чудя какви да взема.
Dunlop-а е с топ рейтинг навсякъде, но просто явно не е за тази кола.
Ще ги пускам в ОLX-а.., ако някой иска да се пробва или пък на друга кола, да пише. 195/60 R15 са, на един сезон, в супер състояние (едната е с лепенка).....[emoji3]

Сря Мар 08, 2017 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Отговори с цитат
Аз си мисля за brigestone. Карала съм преди години с тях, уникални бяха а и тук в една от темите отзивите за потенза са добри. Другите са Континентал, които колегата е взел и BF goodrich с тях бях на предната кола, добра цена и стабилна гума. Та се триумя кое да бъде.

Съб Мар 11, 2017 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Be happy 1 написа:
Аз си мисля за brigestone. Карала съм преди години с тях, уникални бяха а и тук в една от темите отзивите за потенза са добри. Другите са Континентал, които колегата е взел и BF goodrich с тях бях на предната кола, добра цена и стабилна гума. Та се триумя кое да бъде.

Ако държиш на по-твърд борд, то континентала не мисля, че ще ти хареса, но пък във всяко едно друго отношение са супер.

Съб Мар 11, 2017 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От юли 2015 колата е с четири Dunlop Sport BlueResponce 205/55 R16 91V DOT 1415.
10 000 км съм изминал през 2015 с тях.
През 2016 - още 25 000км.
Понеже нямам никакви забележки към гумите, то лято 2017 ги очакват още 25 000км.
За цена 50€/гума, считам че съотношението цена-качество е много добро.

Съб Мар 11, 2017 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Най-после се сдобих с желаните от мен 16-ки и сега е време за гумите. Оплетох се в ревюта, но все пак се спрях на две: GOODYEAR EFFICIENTGRIP 91V и CONTINENTAL PREMIUM5 .Иска ми се да взема такива с борд за да предпазя джантите, има ли разлика с и без борд? Размера е 205/55/16, колата Импреса 2.0R и не съм от най агресивните шофьори :) Насока към друг модел/марка също ще ми е полезен. Благодаря :good:

Нед Апр 16, 2017 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Отговори с цитат
Някой нещо да каже за Bridgestone RE 002?
Няма бройки от кумхото което бях харесал, и в момента съм се спрял на 2 варианта, този Bridgestone и още един RE 070.
Колата е :sti:

Сря Апр 26, 2017 4:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TurboManiak написа:
Някой нещо да каже за Bridgestone RE 002?
Няма бройки от кумхото което бях харесал, и в момента съм се спрял на 2 варианта, този Bridgestone и още един RE 070.
Колата е :sti:

Карах с такива на СТИ-то ( Адреналин РЕ002 ) и бях супер доволен - загряват много бързо, сцеплението е безупречно за енергично стрийт каране ( на писта не съм ходил ), много твърд борд ( в завои не можеш да ги смачкаш ), в същото време нямаше този ефект на дървена возия.
На мокро също много добро поведение. Общо взето за по-спортно каране - това е гумата.
Като износване също беше доста добре.

Сря Апр 26, 2017 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Отговори с цитат
Мисля че бях писал в темата за летни гуми за Federal 595 RSR 215/45/17 от които съм много доволен, сравнявайки ги с предните ми континентал спортконтакт-3.
Твърд бор, на сухо държат много, даже и на излъсканият софийски асфалт при темп окол 30 не можеш да я пързаляш, на мокро също имат много добро сцепление, може би на аквапланинг не са добри поради шарката, но до сега не ми се случвало, но си имам едно на ум и внимавам.
За сега 8-9 хил км, и втори сезон, износване на протектора изглежда ок освен леки следи на бордовете от два трак дея.
С RE070 мисля СТИ излиза оригинално, чел съм добри коментари за уникално сцепление на сухо но на мокро били компромис от към сцепление, но нямам личен опит.

Съб Юли 08, 2017 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема